ÜRÜNE GENEL BAKIŞ

Hem Sert Hem de Yumuşak Buğdayların Laboratuvar Öğütülmesi

CHOPIN Technologies Mixolab 2, unların kalitesini ve pişirme performansını değerlendirmek ve böylece hamur davranışını anlamak için kullanılan evrensel bir hamur karakterize edicidir.

Mixolab 2, hamurun üretim sırasında maruz kaldığı değişimleri simüle eder.

Mixolab 2 unlu mamullerde unun nasıl kullanılacağına ilişkin gerçek koşullara mümkün olduğunca yaklaşmanızı sağlar. Cihaz, hamurun kıvamını ölçer ve protein ve nişastanın kalitesini analiz eder. Fırıncılar ve değirmenciler, Mixolab 2 ile unlarının kalitesini ve stabilitesini kontrol edebilir, enzimlerin etkisini değerlendirebilir, lif açısından zengin veya glütensiz olanlar gibi yeni formülasyonlar geliştirebilir.

Yenilikler

  • 45 dakikada eksiksiz bir değerlendirme için sezgisel otomatik test
  • Özelleştirilebilir test protokolleri
  • Eşsiz ve yenilikçi - sıcaklık arttıkça ve azaldıkça hamuru değerlendirir
  • Profiler sistemi, hamuru kapsamlı kalite parametrelerine göre verimli bir şekilde sınıflandırır.
  • Dahil edilen Simülatör protokolü, yeniden yapılandırılmış bir Farinograph® eğrisi görüntüler ve tamamen karşılaştırılabilir sonuçlar sağlar
  • Küçük örnek miktarlarında alveograf sonuçlarını tahmin etmek için WIXO protokolü
  • Uluslararası standartlarla uyumlu: ISO 17718:2013,AACC 54-60-01, ICC 173-1, GOSTR54498-2011 ve GOST R ISO17718 – 2015

Faydalar

  • Tüm un kalitesi ve hamur özellikleri hakkında net bir genel bakış sağlar
  • Spesifik prosesinize göre protokol özellikleri
  • Çeşitli malzemelerle hamurları ve eksiksiz reçeteleri analiz edin
  • Hamurun laboratuvardaki ve üretim hattındaki davranışını anlayın
  • Otomatikleştirilmiş test ve kapsamlı ve sezgisel yazılım sayesinde operatörlerin üretkenliğini, tekrarlanabilirliğini ve kontrolünü geliştirir
  • Test prosedürleriniz için kanıtlanmış, endüstri standardı analizleri kullanın

Bizimle İletişime Geçin

UYGULAMALAR

Mixolab 2, tahıl endüstrisindeki birçok profesyonel için çözümler sunar. Aşağıda en yaygın uygulamalar bulunmaktadır. Ayrıca diğer birçok profesyonel işletme, Mixolab 2'yi birden çok amaç için kullanır.

Uygulamalar: içerik üreticileri, mayalar, araştırma merkezleri, Ar-Ge laboratuvarları ve daha fazlası.

Hepsi için:

Müşteri spesifikasyonlarının ve kalite kontrolünün optimizasyonu

Fırıncılar için:

  • Teslim edilen unların uygunluğunu doğrulayın
  • Potansiyel üretim sorunlarını önceden belirleyin
  • Lif bakımından zengin unların ve tam buğday formüllerinin reolojik davranışını inceleyin
  • Glutensiz ürünlerin detaylandırılmasını kolaylaştırın
  • Çeşitli katkı maddelerinin ve içerik maddelerinin (tuz, şeker, yağ, …) etkisini değerlendirin
  • Hamuru hatta kontrol edin (hamurun kıvamına göre su kaldırmasını düzeltin, alışılmadık bir davranışı tahmin edin ve düzeltin, proses değişkenlerini daha iyi görün ve prosesi buna göre ayarlayın, bir endüstriyel prosesin tam karakterizasyonuna sahip olun)

Yetiştiriciler için:

  • F4-F5 nesillerinden buğday tohumu çeşidi seçimini kolaylaştırır

Değirmenciler için:

  • Hammadde kabul noktasında buğday testi
  • Buğdaylarda haşere istilasının tespiti
  • Buğday ve un karışımları optimizasyonu
  • Katkı maddelerinin hassas dozajlanması yoluyla unların nihai kullanımlar için uyarlanması
  • Farklı un değirmeni diagramlarının analizi
  • Zedelenmiş nişastanın etkisini değerlendirin

Kaliteyi Önemli Olduğu Yerde Ölçün

NASIL ÇALIŞIR?

Mixolab 2, ikili karıştırma bıçağı ve sıcaklık değişimine tabi tutulan hamurun reolojik davranışını karakterize etmek için kullanılan bir analiz cihazıdır. Analiz, testi yapılandırmak ve sonuçları yönetmek için de kullanılan kapsamlı ve sezgisel bir yazılım tarafından izlenir. Mixolab 2, hamurun iki karıştırma bıçağı arasında ürettiği torku (Nm cinsinden ifade edilir) gerçek zamanlı olarak ölçen ve böylece reolojik ve enzimatik parametrelerin incelenmesini sağlar:

  • Hamur reolojik özellikleri (su tutma kapasitesi, gelişme süresi vb.)
  • Karıştırma ve sıcaklık nedeniyle protein zayıflaması
  • Enzimatik aktivite
  • Nişasta jelatinleşmesi ve retrogradasyonu

Mixolab 2'de test yapmak çok kolaydır - dört ana adımı içerir:

1. Depoyu suyla doldurun
2. Parametreleri belirleyin
3. Unu Mixolab 2'ye koyun
4. Testi başlatın

Demo Talep Edin

ÖLÇÜMLER

Karakteristik Eğri ve Ölçüler

Standart Protokol – Chopin+

Mixolab 2 ile birçok protokol kullanılabilir. "Chopin+" en yaygın olanıdır ve uluslararası düzeyde standardize edilmiştir.

Ayarlanabilir Ayarlar

1. Karıştırma Davranışı
Sabit sıcaklıkta, testin başlangıcı unların su tutma kapasitesini belirler ve karıştırma sırasında hamurun özelliklerini (stabilite, gelişme süresi, su tutma kapasitesi) ölçer.

2. Protein Zayıflaması
Hamur sıcaklığı arttığında viskozitesi azalır. Bu düşüşün yoğunluğu protein kalitesine ve sıcaklığa karşı direncine bağlıdır.

3. Nişasta Jelatizasyonu
Belirli bir sıcaklıktan itibaren, nişasta jelatinleşmesine bağlı fenomen baskın hale gelir ve daha sonra viskozitede bir artış gözlenir. Bu artışın yoğunluğu nişastanın kalitesine ve amilaz aktivitesine bağlıdır.

4.Amilaz Aktivitesi
Sıcaklık yükselişinin sonundaki tutarlılık değeri, önemli ölçüde doğal veya eklenen amilazik aktiviteye bağlıdır. Stabilitedeki azalma ne kadar büyük olursa, amilazik aktivite o kadar büyük olur.

5. Nişasta Retrogradasyonu
Soğudukça nişasta retrograde olur ve ürünün kıvamı artar. Bu, ürünün raf ömrü ile ilgilidir. (yüksek retrogradasyon --> kısa raf ömrü)

Profiler
"Profiler" sistemi, ürünlerin altı kalite kriterine göre basit bir şekilde sınıflandırılmasına olanak tanır: su absorpsiyonu, karıştırma, glüten, viskozite, amilaz ve retrogradasyon.

Hammaddelerin kalite kontrolü için mükemmel bir araç ve yeni bir yaklaşımdır. Unların daha iyi
taranmasına ve düşük performanslı unların tespit edilmesine yardımcı olmak için nihai ürün kalitesine
dayalı olarak belirli hedef profiller oluşturma olanağı sunar.

Simulatör
Mixolab 2, Farinograph®'a eşdeğer tüm noktalarda (değerler ve birimler) veri elde etmenizi sağlayan özel bir araç olan Simülatör ile donatılmıştır. Bu, verileri müşterilerinizle karşılaştırmanıza veya az bir numune miktarıyla buğday kalitesine ilişkin ilk değerlendirmeye sahip olmanıza olanak tanır. Bu Simülatör, Mixolab 2 eğrisini 30 dakikada Farinograph® eğrilerine ve değerlerine dönüştüren belirli bir protokolden (Chopin S) ve hesaplama algoritmalarından (kalibrasyonlar) oluşur:

  • Absorpsiyon (% olarak) • Zayıflama (FU olarak) • Stabilite (min olarak)
  • Geliştirme süresi (dk olarak) • MTI

Simülatörün performansı, Farinograph® veya Mixolab 2 ile laboratuvarlar arası Karşılaştırma kampanyalarına katılmanıza izin verir (örneğin, Bipea circuit number 25).
Mixolab 2 yazılımındaki “Chopin S kalibrasyonu” seçeneği sayesinde, mevcut bir Farinograph® ünitesine en yakın sonuçları elde etmek için Simülatörü ayarlamak mümkündür.

Çok yönlülük
Diğer çeşitli tahıllar, tam buğday unları veya glütensiz ürünler için özelleştirilmiş test protokolleri oluşturmak kolaydır. örneğin, hem sıcaklığı (maks: 90°C) hem de/veya karıştırma hızını (maks 250 rpm) değiştiren test protokolleri gerçekleştirmek mümkündür.

Bu çok yönlülük, çeşitli bileşenlere sahip hamurların yanı sıra eksiksiz reçetelerin analiz edilmesini mümkün kılar. Yeni reçete geliştirmek ve hamurun kalitesini üretim bandından takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Bizimle İletişime Geçin

YAZILIM

Mixolab 2'nin çalışması özel, eksiksiz ve sezgisel bir yazılım tarafından izlenir. Parametreleri kolayca test etmenizi sağlar: protokolü seçin (örneğin Chopin S, Chopin +), testin adını, unun nemini ve hidrasyonu girin ve testi başlatın. Bir dinlenme aşamasını taklit etmek için hem sıcaklığı (maks: 90°C) hem de karıştırma hızını (maks: 250 rpm) değiştiren test protokolleri gerçekleştirmek mümkündür.

Test hazırlığı

Testi önerilen ayarlarla yapılandırın.

Paçallama Kuralı

Önceki sonuçların karışımlarına karşılık gelen teorik eğriler oluşturmak için "paçallama kuralı" işlevini kullanabilirsiniz.

  • Cihazın hassasiyetini izlemek için entegre "Kontrol tablosu" menüsü
  • Eğitici öğreticiler sağlayan entegre videolar
  • 15 dilde mevcut yazılım
  • Kullanılacak optimum katkı miktarını doğrudan görselleştirmek için "katkı etkisi" işlev

Sonuçlar

Sonuçlar otomatik olarak hesaplanır ve üç bölümde sunulur:

  • Spesifik değerler (C ve gradyan) ile birlikte yeşil renkle gösterilen test grafiği
  • Eğrinin karakteristik noktalarını özetleyen bir tablo. Ayrıca tahmin formüllerinin sonuçlarını da görüntüler (aşağıda gösterilmiştir)
  • Grafiksel test sonucunda gösterilen (aşağıda gösterilmektedir) altı nitel indeks ölçümüne bir çeviri olan profil oluşturucu

Birden Fazla Profili Karşılaştırın

İlişkili profillerle 12 adede kadar eğriyi karşılaştırmak mümkündür.

   

Bizimle İletişime Geçin

AKSESUARLAR

  • EM10 Çok Bölmeli Fırın
  • Hamur Numune Kiti
  • Un Referans Örneği

Demo Talep Edin

ÖZELLİKLER

Mixolab 2

Boyut 505 mm U x 460 mm G x 270 mm Y (20” x 18” x 11”)
Ağırlık 33 kg (73 lbs)
Güç 220/240 V 50- 60 Hz 1000 W
Fuse 5x20 T 10 A 250 V
Gürültü 70 dB'den az
Mini PC Özellikleri - Windows 10
- Mixolab 2 Yazılımı (halihazırda kurulu)
Soğutma Sistemi Soğutucu (önerilir/tedarik edilmez) veya Su Besleme Sistemi
USB'ye Veri Aktarımı Geçerli
Yazılım Dilleri Chinese, Croatian, Czech, English, French, German, Greek, Italian, Magyar, Polish, Portuguese,
Russian, Romanian, Spanish, Turkish
Sonuçları Yazdır Harici Yazıcıyı MiniPC'ye Bağlayarak
Çevresel Hususlar - İç mekan kullanımı
- Saklama Sıcaklığı: -25°C ila +55°C (-13°F ila +131°F)
- Çalışma Sıcaklığı: 10°C - 30°C (50°F - 86°F)
- Soğutma Devresi Suyu: Su Sıcaklığı 15°C ve 20°C (59°F - 68°F)
- Güç Gerilimi Değişimleri: ±10%
Düzenleyici Uyumluluklar - EN 61010 uyarınca Kirlilik Derecesi: 2
- EN 61010: II uyarınca Kurulum Kategorisi (aşırı gerilim kategorisi)

Bizimle İletişime Geçin

Ürün Kalitesi Konusunda Bilinçli Kararlar Alın

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×