Ürünlerimiz

Ürün Bilgisi Ürün Görselleri Ürün Döküman Hemen Teklif İste

Chopin Alveolab

Enerji - Direnç - Su Kaldırma

 

Buğday unun visko-elastik özelliklerini analiz etmek için en ileri teknoloji uluslar arası standartlar dahilinde yenilendi!

 

Uygulamalar :

Depolama Kontrolleri için:

Uluslar arası standartlar kullanarak buğday alım satımını güvenli bir şekilde yapmak

Buğday alımında kalitenin belirlenmesi

Buğdayların kullanım amaçlarına göre sınıflandırılması

Süne tahribatı görmüş buğdayların belirlenmesi

 

Fırıncılar için:

Alınan unun uygunluğunun belirlenmesi

Yeni paçalların analiz edilmesi

Katkı kontrolü

Değirmenciler için:

En uygun buğday ve un paçallarının belirlenmesi

Katkı ve geliştiricileri hassas olarak analiz edilerek unun kullanım amacına uygun olarak ayarlanması

Farklı un fraksiyonlarının kontrolü

İrmik protokolü ve standardını (UNI 10453 kullanarak makarnalık (durum) buğdayının analiz edilmesi

 

Prensibi :

Alveograf testi hava basıncı altında hamur davranışını inceleyen bir testtir. Hamur bir balon haline getirilip patlatılarak bu işlem gerçekleştirilir.

Bu işlem fermantasyon sırasında oluşan karbondioksidin davranışına paralel olarak hamurun deformasyonunu inceler.

Test 4 ana adımdan oluşur:

1. Hamurun tuzlu su ile yoğurulması

2. 5 eşit hamur parçasının oluşturulması

3. Hamur parçalarının dinlendirilmesi

4. Dinlenmeden sonra hamur parçalarının şişirilerek otomatik olarak patlatılması

 

Sahip olduğu standartlar :

AlveoLAB sonuçları şu standartlar tarafından onaylanmıştır: AACC 54-30, AACC 54-50, ICC 121, ICC 171, NF-EN-ISO 27971, GOST 51415-99, GB/T 14614, 4-2005.

AlveoLAB Özellikleri

Soğutma

Soğutma işlem entegre bir sistem tarafından yapılır( Peltier effect). Bu yüzden cihazı herhangi bir musluğa ya da soğutma sistemine bağlamak gerekmez.

Otomatik Su Ekleme

Test başlangıcında su ekleme işlemi hassas olarak otomatik olarak yapılır. Tanktaki su sıcaklığı kontrol altındadır.

Hamur parçalarının  otomatik olarak patlatılması

Hamur parçalarının yerleştirilmesi ve patlatılması sıcaklık ve nem kontrollü özel bir bölümde otomatik olarak yapılır. Bu sayede hamur balonu hem tam bir küre şeklinde olur ve ideal test koşullarına uygun olur.

Protokoller

Yeni parametreler, gerilme/bozulma ve ilk ürün gibi sonuçlar otomatik olarak hesaplanır.

"Parçalanma", "yumuşama" ve  "hibrit" protokoller (farklı protokollerin kombinasyonu; örneğin alveo+yumuşama) yazılımda yüklüdür.

Kişisel protokoller oluşturulabilir. Sonuç olarak Alveograf testi bugüne kadarki en hassas ve en başarılı halini alır.

Katkı rehberi

Hedeflediğiniz Alveograf sonuçlarına ulaşmak için en uygun katkıları seçmenizi sağlar.

Sanal market

Ürünlerinizi fiyatına göre en uygun depolama olanağı sunar.

Paçallama

5 ürün seçerek hedeflediğiniz Alveograf sonuçlarına ulaşmak için en uygun paçalı yapmanızı otomatik olarak hesaplar.

Analiz takip edilebilirliği

Zaman içinde müşterinize sattığınız veya tedarikçinizden edindiğiniz ürünerin kalitesinin değişip değişmediğini kontrol eder..

 

 Alveolab videosu için tıklayınız

 

 

Haber & Duyurular