Ürünlerimiz

Ürün Bilgisi Ürün Görselleri Ürün Döküman Hemen Teklif İste

Makarna ve Pirinç Ürünlerinde Tekstür Ölçümleri

 Tekstür Cihazı ile Makarna ve Pirinç ürünlerinde dokusalözellikleri ölçmek için birçok uygulama bulunmaktadır.
 

Ham maddeden son ürüne kadar birçok ölçüm yapabilirsiniz.

Makarna endüstrisi, birinci sınıf ürünler, sağlık özellikleri ve daha maceracı yemeklere olan ilgiden dolayı artan tüketici talebinin yol açtığı pek çok yenilikçi zorluklarla karşı karşıyadır. Kepekli glutensiz ve kuvvetlendirilmiş makarnanın şekil ve boyutlarda gelişmesi pazar payını arttırma potansiyelini barındırır.

TA.XTplus Tekstür Cihazı gibi objektif test cihazları ile kalite kontrol yöntemleri, bileşen kalitesinin ve işleme yöntemlerinin pişmiş ve pişmemiş ürün dokusuna etkisini izlemek için kullanılır. Yakın hat üretiminde veya Ar-Ge'de kullanılmak üzere çok çeşitli doku değerlendirme yöntemleri geliştirilmiştir. Kurutulmuş makarnanın kopma mukavemeti ve bükülmesi ile pişmiş makarnanın çekme mukavemeti, sertliği ve yapışkanlığı gibi pratik, hızlı ve düşük maliyetli kalite kontrol araçları olarak geliştirilen tipik test örneklerinden bazılarıdır.

Bu arada, pirincin temel gıda maddesi olarak neredeyse evrensel kullanımı doku analizi testi için belirgin bir alan haline getirmiştir ve Pirinç Ekstrüzyon Cihazının geliştirilmesi sonucunu doğurmuştır. Bu donamım,ISO 11747'ye göre pişirmeden sonra ekstrüzyona karşı çekirdek direncinin saptanmasına izin vermektedir.

Exponent Texture Analyzer yazılımında MAKARNA ve PİRİNÇÜRÜNLERİ için bir çok test yöntemleri (AACC ve ISO Standartları dahil) bulunurve otomatik olarak tek tuş ile yüklenir. Erişim ve ürün özelliklerinin öncedensizin için hazırlanan ayarlarına erişiminiz daha hızlı test yapmanıza yardımcıolmaktadır.

Tipik ölçümler şunları içerir: • AACC Standart Metot66-50.01 • ISO 11747 Çeltik Çekirdeği Direnci • Sertlik • Makarna / PilavYapışkanlığı • Çekme Direnci • Uzayabilirlik • Bükülme •

Bir test çözümü bulunmadığında, devam edip geliştiririz -Üçlü Zil Kesme Sistemi, Pirinç Ekstrüzyon Rigi ve Erişte Döngüsü Çekme Zırhı,makarna veya pirinç dokusunu ölçmek için yeni yollar sağlayan Topluluk Kayıtlı Tasarımlarımızın klasik örnekleridir.

Tekstür cihazı serisinin herhangi biri, listelenen ürün testleri için kullanılabilir.

Bu uygulama alanında yaygın olarak kullanılan özel eklentiler ve tipik ölçümlerin bir seçimi aşağıda gösterilmiştir, ancak bunun mutlaka makarna ve pirinç ürünlerinin test edilmesi için mevcut olan tüm aralığı içermemektedir. Test prosedürleri şunlardır: sıkıştırma, delinme / penetrasyon,gerilme, kırılma / bükme, ekstrüzyon, kesme / Kırpma



Light Knife Blade
 
Standart AACC (66-50.01) Pasta Sertliği bıçağı.
 
Pasta Firmness / Stickiness Rig
 
Pişmiş makarnanın sıkılığını ve yapışkanlığını ölçmek için kullanılır.
 
Spaghetti Flexure Rig
 
Bu donanım pişmemiş makarna kompresyon ve bükülme özelliklerini ölçer.



Spaghetti / Noodle Tensile Rig
 
Makarna ve makarna numunelerinde kopma mukavemeti ve esneklik ölçümleri yapmak için kullanılır.
 
Kramer Shear Cell
 
Bu donanım, özellikle pişmiş makarnaların sıkılığını değerlendirmeye çalışırken yararlı bir yığın sıkıştırma / kesme testi gerçekleştirir.
 
Mini Kramer / Ottowa Cell

Çok partiküllü ürünlerin yığın makaslama / sıkıştırma kuvvetini azaltmak için özellikle uygundur.



Noodle Loop Tensile Rig and Cutter
 
Özellikle çok partiküllü ürünlerin veya tek biçimli olmayan doku ürünlerinin yığın makaslama / sıkıştırma kuvvetini azaltmak için uygundur.

Rice Extrusion Rig
 
Pişirme sonrası ekstrüzyona karşı pirinç çekirdeğinin direncini ISO standart 11747'ye göre belirlemek için kullanılır
 
Triple Ring Cutting System

Bu donanım, aksi takdirde tekli / çok telli makarna yöntemlerinde test edilemeyecek ince, kırılgan, dalgalı veya düzensiz eriştelerin yığın sertliği testine izin verir.



Asian Noodle Rig
 
Buğday
 
Pazarlama Merkezi yöntemine göre Asya Erişte sıkığının değerlendirilmesi için.
 

 

Haber & Duyurular