Kuruyemiş Üretimi ve İşleme

Fıstık İşleme

Yer fıstığı, önemli bir yağ ve protein kaynağı olmasının yanı sıra popüler bir gıda ürünüdür. Yer fıstığı, dünya çapında en yaygın olarak üretilen dördüncü veya beşinci yağlı tohumdur ve bu nedenle bu, küresel gıda üretimi için çok önemli bir mahsuldür.

Yer fıstığı yağı üretimi, yer fıstığı mahsulünün yaklaşık% 50'sini oluştururken, gıda üretimi yaklaşık %40'ını oluşturur ve geri kalanını çeşitli ürünler oluşturuyor. Genelde gıda kullanımı artarken yağ üretimi zamanla azalmaktadır.

Yağ kırma tesislerinde, gelen fıstıkların kabuğu çıkarılır ve fındıklar kırılır ve hidrolik basınç, ekspeller presleme veya solvent ekstraksiyonu ile yağ çıkarılır. Her durumda, maksimum yağ geri kazanımı ve proses verimliliğini sağlamak için gelen malzemeyi ve çıkarılan küspeyi izleyebilmek çok önemlidir. Elde edilen yer fıstığı unu kızartılır, öğütülür ve protein, enerji ve mineral bakımından zengin besleyici bir yem bileşeni olarak satılır. Çoğu zaman, bu öğün belirtilen minimum protein değerine göre satılır.

Gıda üretimi için yer fıstığı, kabukta kavurmadan ağartmaya ve ezme ve fıstık ezmesi için işlemeye kadar çok çeşitli şekillerde işlenir. Gelen malzeme pahalı olduğundan ve nihai ürünler nem, yağ vb. için belirlenmiş hedeflere sahip olduğundan, fıstık işleyicinin işlemi doğru şekilde kontrol edebilmesi için zamanında analitik verilere sahip olması zorunludur. Hattaki doğru veriler, fıstık işlemcisinin verimi en üst düzeye çıkarmasına ve yeniden çalışmayı ve nihai ürünler ve yan ürünlerle ilgili hak taleplerini en aza indirmesine olanak tanır.

NIR analizi, 30 saniyenin altında aynı hizada nem, yağ, protein ve diğer değerleri sağlayabilen kanıtlanmış bir tekniktir. 

Fındık İşleme

Fındık bahçesindeki budama, gübreleme ve ilaçlama aşamalarından fındık hasadı, depolama ile pazarlamaya kadar varan on iki aylık bir süre içerisinde gerçekleşen fındık üretim sürecinin her bir adımı kendi içinde detaylara sahiptir. Bu aşamalarında her birinde yapılması gereken işlemin, doğru zamanda, doğru yöntemle ve doğru miktarda uygulanması, ürünün sosyal, ekonomik ve ekolojik sürdürülebilirliğinin sağlanması için oldukça önem taşımaktadır.

Fındık tarımının ekolojik dayanağı toprak, su, doğada bulunan türler ve bu türlerin yaratmış olduğu çeşitliliktir. Aralıksız yapılan toprak işleme uygulaması, miktarı giderek artan kimyasal gübre ve pestisit kullanımı ile gerçekleşen endüstriyel tarım uygulamaları toprak sağlığını olumsuz etkiliyor, suları kirletiyor, biyolojik çeşitliliği azaltıyor. Bizler gibi gelecek nesillerin de yaşamı tarımın temel dayanağı olan doğal varlıklara bağlı.

Sürdürülebilir tarım uygulamaları sayesinde gıda üretimi %58 çoğaltılabilir. Sürdürülebilir tarım, hem bugünün hem de gelecek kuşakların ihtiyacını karşılayacak olan üretim için gerekli doğal varlıkları koruma prensibine dayalıdır.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×