Yem ve Yem Hammadde Üretimi

Tarımsal ürün topluluğunda, yem ürünlerinin üretimi için küresel olarak çok yüksek kalite kontrol standartları belirlenmektedir.

Karma yem ve diğer yem ürünleri, yakın analiz değerlerine dayalı olarak çok sıkı spesifikasyonlara göre üretilir. Kesin ve tutarlı karma yem üretimi, kullanılan bileşenlerin doğru ve zamanında beslenme bilgilerini gerektirir. Standart nem, protein ve yağ içeriğine ek olarak, yem üreticileri ayrıca bu bileşenlerin lif, nişasta ve hatta amino asit bileşimlerine ihtiyaç duyarlar.

Soya küspesi, sindirilebilir damıtıcı tahıllar (DDG'ler) ve mısır yan ürünleri gibi bitki bazlı yem içerikleri, besin seviyelerine göre giderek daha fazla satılmaktadır. Aynı şekilde, tüy unu, et ve kemik unu, kan unu ve balık unu gibi hayvansal gıdalar da protein veya diğer besin seviyelerine göre sınıflandırılır ve satılır. Bu doğal bileşenlerin tümü, bileşim ve besin içeriği açısından büyük farklılıklar gösterir. Bu bileşenlerin doğru ve zamanında analizi, üretim verimliliğini artırabilir, karı en üst düzeye çıkarabilir ve talepleri azaltabilir.
Ayrıca, pancar küspesi, sebze prina ve unlu mamuller gibi birçok yeni gıda işleme yan ürünü, yem karışımlarında önemli bir bileşen olarak kullanılmaktadır. Bu ürünler çok çeşitli besin kalitesine sahip olabilir ve bu da tutarlı yem üretimini zorlaştırır. Tutarlı ürün ve beslenme garantisi sağlamak, bu bileşenlere önemli derecede değer katabilir.

Yakın kızılötesi (NIR), yem bileşenlerinin doğru hat içi analizini yaklaşık 30 saniye içinde sunan kanıtlanmış bir teknolojidir. Bu enstrümantasyon, hem bileşen üreticisine hem de yem karıştırıcıya aynı anda çok çeşitli besin bileşenleri için anında beslenme bilgileri sağlar. Bu zamanlı ve sık kaliteli veriler, en düşük maliyetli formülasyon sistemleri için güvenilir girdilerdir ve hassas ve tutarlı yem içeriği üretimi ve kullanımına izin verir. Çoğu durumda, mevcut kalite verileriyle operasyonların optimize edilmesinden kaynaklanan maliyet tasarrufları, birkaç aylık bir geri ödeme süresi ile sonuçlanacaktır.

Karma Yem Üretimi

Küresel yem pazarı, tavuklar, inekler, domuzlar ve diğer hayvanlar için yem üreten çok sayıda yem fabrikasından oluşmaktadır. Yem fabrikaları, istenen besin içeriğini elde etmek için kümes hayvanı unu, et ve kemik unu, soya fasulyesi unu, mısır, pirinç vb. gibi malzemeleri uygun rasyonda birleştirir. Karıştırılan ürün daha sonra bir fırında pişirilmeden önce ekstrüde edilir ve sıklıkla bir yağ spreyi uygulanır.

Hayvan yemleri, hayvan sağlığını ve performansını optimize etmek için tam beslenme spesifikasyonlarına göre üretilir. Bu spesifikasyonlar, nem, protein ve yağın standart en yakın analizine dayanmaktadır, ancak genellikle lifler, nişasta ve hatta amino asit bileşimi gibi ek parametreler izlenir. Her yem formülasyonunda birçok bileşen bulunduğundan ve her bileşenin kompozisyon ve besin içeriği açısından doğal varyasyonu olduğundan, bu yem karıştırıcılar için bir zorluktur.

Yem fabrikaları gittikçe artan bir şekilde, gerekli besin seviyesinde protein, yağ, lif vb. elde etmek için daha ucuz bileşenlerin kullanımını dengeleyen ‘’En Düşük Maliyetli Formülasyonu’’ kullanmaktadır. Bu, uygun bir kalibrasyon veritabanı olmadan NIR analizini zorlaştırabilir.

Sürecin her adımında, numunelerin kalitesini ve besin içeriğini doğrulamak için analitik ölçümler yapma zorunluluğu vardır. Gelen hammaddeler, sözleşme şartnamelerini ve tedarikçi bütünlüğünü doğrulamak için ve ayrıca en düşük maliyetli formülasyon sistemlerine girdi olarak analiz edilmelidir. İşlem içi ve bitmiş beslemeler, ürün özelliklerini doğrulamak için analiz edilebilir.

Yakın kızılötesi analiz (NIR), hem bileşenlerin hem de karma yemlerin hızlı ve doğru analizine izin verir. Hızlı, hat içi analiz, gelen hammaddelerin anında kabul edilmesine veya arızalanmasına izin verir ve malzeme karantinasını tutmanın maliyetli adımını ortadan kaldırır. Spesifik olmayan hammaddeler sözleşme bedeline göre reddedilebilir veya iskonto edilebilir. Kontamine veya saflığı bozulmuş bileşenler sıklıkla tespit edilebilir ve bu da gıda güvenliği için ilk savunma hattı sağlar.

NIR analizörleri genellikle proses içi ve bitmiş ürünleri analiz etmek için kullanılır. NIR, nemi kontrol etmek için ekstrüderde ve kurutucuda ve tıkanıklıkları yakalamak ve uygun yağ seviyelerini sağlamak için yağ püskürtücüsünde proses içi olarak kullanılabilir. Bitmiş ürün, etiket iddialarını doğrulamak ve belgelemek için analiz edilebilir. NIR ile, fabrikadan çıkan her sevkiyat için izlenebilirlik sağlayan tüm bitmiş ürünlerin %100 analiz oranlarına erişmek mümkündür. NIR analizi, ürün uygunluğunu ve güvenliğini sağlayan son kalite kontrol kontrolünü sağlayabilir.

Kaba Yem Üretimi

Yem analizi, modern süt ve sığır eti üretiminin gerekli bir bileşenidir. Yemler, geviş getiren hayvanlar tarafından yenen ot, baklagil veya tahıl kökenli bitki malzemeleridir. Ruminantlar, yüksek lifli düşük enerjili yemleri süt üretimine ve kilo alımına dönüştürebilme özelliğine sahiptir.

Modern süt çiftlikleri, inekler süt üzerindeyken süt üretimini en üst düzeye çıkarmak için süt ineklerine beslenen yem maddelerini optimize eder. Beslenme gereksinimleri süt döngüsüne göre değişir ve daha büyük çiftlikler yemi süt döngüsünün birkaç aşamasına formüle eder.

Tipik olarak, süt inekleri inek besleme, yem, yem konsantreleri, protein takviyeleri ve mineral / vitamin ön karışımlarından oluşan Toplam Karışık Rasyon (TMR) olarak bilinen bir karma yem karışımı ile beslenir. TMR'ler, sürünün düzgün ve tutarlı beslenmesini sağlamak için tipik olarak her gün bir mikser vagonunda karıştırılır. Rasyondaki en büyük besinsel varyasyon kaynağı, yemdir ve yemin besin değeri, bitkinin türüne, hasattaki bitkilerin olgunluğuna, çevresel koşullara, ambarda saklanma sürecine vb. bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Yem girdisinin doğru analizi, tutarlı bir rasyon oluşturmak için kritiktir.

Yemlerin tipik bir analizi, nem, protein, aNDF, ADF, lignin, nişasta, mineraller ve sindirilebilirliklerinin yanı sıra çeşitli enerji ve beslenme parametreleri için hesaplamalar dahil olmak üzere 30'dan fazla bileşen içerecektir. Geleneksel laboratuvar teknikleri, bu verileri elde etmek için günlerce yüksek vasıflı analitik çalışma, pahalı ekipman, laboratuvar alanı ve tehlikeli kimyasal atık gerektirir. Yakın kızılötesi (NIR) teknolojisi, tüm bu bileşenler için bir yem numunesini aynı anda bir dakikadan kısa sürede, minimum numune hazırlığı ile ve tehlikeli kimyasallar olmadan doğru bir şekilde analiz etme yeteneğine sahiptir.

Modern sürü yönetimi, hayvan performansını optimize etmek için hassas ve tutarlı hayvan beslemesi gerektirir. Doğal yem maddeleri, aynı yem kesimlerinde bile geniş besinsel çeşitlilik gösterdiğinden, bunu başarmak çok zordur. Haftalık numunelerin veya yeni bir sığınağın başlangıcında analiz edilmesi, yemde mevcut olan beslenme varyasyonunu yakalamayacak ve rasyon için yetersiz beslenme içeriğine yol açacaktır.

Yem bileşenlerinin yerinde sık sık analizi, hayvan performansını en üst düzeye çıkaran ve artan karla sonuçlanan hassas rasyon formülasyonuna izin verir.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×