Meyve ve Sebzelerde
Tekstür Ölçüm Cihazı

Tekstür Cihazı ile meyve ve sebzelerin dokusal özelliklerini ölçmek için birçok uygulama bulunmaktadır.

MARKA Stable Micro Systems
MENŞEİ İngiltere
GARANTİ 2 YIL GARANTİ + 10 YIL YEDEK PARÇA
PAYLAŞ

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Ham maddeden son ürüne kadar birçok ölçüm yapabilirsiniz.

Sanayileşmişbir çok ülkede Meyve ve Sebze pazarı sürekli olarak değişiyor ve gelişiyor. Heryıl piyasalara yeni ürünler sunulmakta ve bu ürünlerin kalitesinin belirlenmesikonusunda yenilikler gerekmektedir.

Tekstür (Doku),taze ve işlenmiş gıdaların kabul edilebilirliğini etkileyen en önemli kalite kriterlerinden biridir. Meyve ve Sebze kalitesi, hedefe bağlı olarak çeşitli kriterlere dayalıdır. Sebze ve Meyvelerin olgunlaşma sürecinde sertlik,kalitede önemli bir belirleyici olmasından dolayı dikkate alınması gereken önemli bir faktördür.

Olgunlaşmasüreci her meyveye göre farklı olduğu için, aynı zamanda hasat edilmiş meyve vesebzelerde bile büyük farklılıklar görülebilir. Görünüşteki bu farklılık,ürünün ‘yeme olgunluğuna ulaşması’ ve ürün dokusuyla ilgili olduğu için tüketicininkabulünü önemli ölçüde etkileyebilir.

ExponentTekstür Analizi yazılımı çok çeşitli MEYVE VE SEBZE ÜRÜNÜ için test yöntemlerinikapsar ve bir düğmeye basarak kolayca yüklenebilir. Ürün özelliklerine göre öncedenyüklenmiş analizler ile de hızlı testler yapmanıza olanak sağlar.

Genel kullanımdaki ölçümler şunları içerir;

  • Olgunluk
  • Sağlamlık
  • Kabuk kopma kuvveti
  • Kabuk Kırılganlığı
  • Esneklik /Sertlik
  • Tutarlılık
  • Yapışkanlık
  • Zedelenme potansiyeli
  • Pişmiş Bakliyatların sertliğini belirlemek için AACII Standart Yöntem 56-36.01,
  • Değişken dokuların ölçümü için Çoklu Delme Probu,
  • Ses ölçümünün ekstra boyutu için Ses Yalıtımı Dedektörlerini geliştirmek için yıllar boyunca bu alanda en iyi bilim insanları ve şirketlerle çalıştık.
  • Doku Analiz cihazının ölçüm aralığıürün listesindeki tüm testler için yeterlidir.

    Bu uygulama alanında yaygın olarak kullanılan özel eklentiler ve tipik ölçümlerin bir seçimi aşağıda gösterilmiştir, ancak bununla birlikte meyve ve sebze ürünlerinin test edilmesi için mevcut olan tüm ürün yelpazesini içermesi gerekmez. Test prosedürleri şunlardır:

  • Sıkıştırma,
  • Delinme / Nüfuz etme,
  • Gerilme,
  • Kırılma / Bükme,
  • Ekstrüzyon,
  • Kesme / Kırpma.

TEKLİF FORMU

TOP