BADEM

Badem üretimi, çeşitleri, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Badem Nedir?

Badem, badem ağacının meyvesidir. Badem ağacı gülgiller familyasından sıcak ve kuru havada yetişen Orta Doğu’ya özgü bir ağaç türüdür. Akdeniz bölgesinde yaygındır. Pembe ve beyaz çiçekli, uzun boyludur. Yabani bademler acıdır ve siyanür gibi toksik maddeler içerdiğinden dikkatli olmak gerekir.

Badem, genellikle çerez olarak tüketilen çok faydalı şifalı bir bitkidir. Sağlıklı doymamış yağlar, lif, protein, kalsiyum, magnezyum ve fosfor açısından zengindir. Dünyanın en iyi E vitamini kaynakları arasında yer alır, iltihaplanmaya karşı etkin bir antioksidandır. Başta kanser olmak üzere kalp, tansiyon ve tip 2 diyabet gibi hastalıkların gelişmesini engeller. Günde bir iki avuç badem yemek kötü kolesterolü önler, yüksek kan basıncını dengeler ve zayıflamaya yardımcı olur. Badem yağının geniş bir kullanım alanı vardır. Özellikle cilt ve saç bakımında etkilidir. Badem sütü veganlar ve süt alerjisi olanlar için de popüler bir gıdadır.

Badem değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×