YULAF

Yulaf üretimi, çeşitleri, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Yulaf Nedir?

Yulaf, buğdaygiller ailesinden olan boyları 50 ile 150 santimetreye kadar uzayabilen otsu bir tahıl bitkisidir. Yulaf, en sağlıklı tahıl çeşitlerinden biridir. Gluten içermez ve dengeli bir besin bileşimine sahiptir. Genellikle kahvaltıda yulaf ezmesi olarak tüketilir. Ayrıca, besin değeri oldukça yüksek olduğu için ekmek, bisküvi, kurabiye, probiyotik içecekler, kahvaltı gevrekleri, bebek mamaları gibi gıda ürünlerinde kullanımı her geçen gün artmaktadır.

Vücuda pek çok faydası bulunan bir tahıl çeşidi olan yulaf, gluten içermez. Özellikle de bu yönüyle sağlığa önemli katkı sunan bir tahıl olma özelliği taşır. Çoğunlukla kahvaltı şeklinde tüketilen yulaf'ın sahip olduğu besin değeri çok yüksek ve sağlıklı bir yiyecek olma özelliği taşır.

Yulaf; kurabiye, bisküvi, ekmek, kahvaltı gevrekleri, granola barları, probiyotik içeren içecekler, bebek maması gibi pek çok besin ürününde kullanılır. Sağlık adına pek çok faydası olduğu bilinen çok kıymetli besin maddeleri arasında yer alır.

Yulaf değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×