CEVİZ

Ceviz üretimi, çeşitleri, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Ceviz Nedir?

Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanmaktadır. Ceviz, tadı ile de en çok tercih edilen yağlı tohumlar grubuna girer. Kuruyemiş sınıfında değerlendirilen cevizin vücut üzerinde çok sayıda olumlu etkisi bulunur. Düzenli tüketildiğinde bağışlık sistemini güçlendirir, cilde parlaklık verir ve kırışıklık oluşumunu engeller. Kandaki melatonin seviyesini yükselterek uyku düzenine katkı sağlar. İçeriğindeki melatonin ve polifenol bileşikleri sayesinde yüksek oranda antioksidan etkisi bulunur.

Ceviz ağaçta yetişir ve kendine has bir kokusu vardır. Üretimi eski çağlara dayanan ceviz üretimi alternatif tıpta kullanılır. Vücudun ihtiyacı olan omega-3 yağ asidinin %85'ini karşılar. Ağacından dalına yaprağına kadar tam bir şifa kaynağı olan ceviz ağacının; kalın gövdesi sayesinde mobilyacılıkta kullanılır. Ülkemizde sıklıkla Ege, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde yetiştirilir. Cevizin içeriğinde folik asit, E vitamini, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko ve omega- 3 yağ asidi bakımından oldukça zengindir. Hafızayı güçlendiren cevizi bir gece önceden kabukları ile beraber suda bekletip ertesi günden itibaren düzenli tüketildiğinde kalpten göz hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

Ceviz değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×