YEM ANALİZ LABORATUVARLARI

Laboratuarda kullanılan her türlü kap veya küçük aletler özel maşa veya raflar içinde, koşullara uygun ise dolaplarda saklanacağı için laboratuvar özel hazırlanmalıdır. Laboratuvar masaları asit ve alkali maddelerden kolaylıkla etkilenmeyen ve sıcağa dayanıklı kolay temizlenebilen malzemelerden yapılmış olmalıdır. Yemlerin bir takım fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenebilmesi için laboratuvarda bulunması gereken alet ve ekipmanlar ile malzemelerin belli başlıları aşağıda sıralanmıştır.

1. Hassas laboratuvar terazisi

2. Büyüteç, Mikroskop

3. Hektolitre kabı

4. Hızlı nem ölçer

5. Değirmen

6. Kurutma dolabı

7. Yakma fırını

8. Eter Ekstraktör

9. Kjeldahl cihazı

10. Flame fotometre

11. Kalorimetre

12. Vakum/Hava motoru

13. Isıtıcı

14. pH metre

15. Santrifüj

16. Spektrofotometre

17. pH metre

18. Aminoasit analizer

19. Gaz kromotoğrafi

20. Saf su aygıtı

21. Soğutucu ve dondurucu

22. Otoklav

Laboratuvar Malzemeleri

Metal: Çeşitli sehpalar, maşalar, pensler, spatüller, kurutma kapları

Tahta: Pipetlikler, huni sehpaları, tüp sehpalar, kap süzme tablaları

Cam: Huniler, cam balonlar, balon jojeler, erlenler, beherler, ölçme silindirleri, pipetler, kavanozlar, desikatör, petri kapları, kjeldahl tüpü

Porselen: Çeşitli havanlar, spatül, süzgeç-ayırma hunileri, porselen kroze

Plastik: Örnek toplama kapları, tıpa, ölçü silindirleri, piset

Ürünlerimize göz atmak ister misiniz?

Tahıl, un, gıda ve yem kalite kontrol cihazları ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

TOP