FISTIK

Fıstık üretimi, çeşitleri, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Fıstık Çeşitleri

Fıstık çeşitleri, kuruyemiş olarak tüketilen ve mutfakta yaygın kullanılan fıstık türlerini kapsamaktadır. Kuruyemişler arasında tüketilen fıstıklar Antep ve Siirt fıstığı, kaju, yer fıstığı, tuzlu ve tuzsuz fıstıklardan meydana gelmektedir.

Günlük hayatta sık olarak tüketilen fıstıklar kavrulma derecesi, tuzlu ve tuzsuz tadı ya da kabuklu ve kabuksuz olmasıyla farklılık gösterir. Antep fıstıkları kendine özel yeşil rengi ve kabuğu ile farklı bir tada sahiptir. Antep fıstığı ile benzerlik gösteren Siirt fıstığı, iri şekli ile ön plana çıkmaktadır. Kabukları ince olan ve çok tüketilen kuruyemişler içinde yer alan kabuklu yer fıstıkları ise yetiştikleri bölgeye göre farklılık göstermektedir. Osmaniye’ye ait yer fıstıkları, fıstık çeşitleri içerisinde en yaygın tüketilenlerdendir.

Yer fıstıkları kendi bünyesinde tuzlu ve tuzsuz olarak ayrılır. Çiğ fıstık içi olarak satılan ürünler kavrulma derecesine göre farklılık gösterir. Kavrulmuş yer fıstıkları soslu ya da sossuz olarak daha kıtır olup lezzet açısından farklı damak zevklerine hitap eder.

Fıstık değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×