KURU ÜZÜM

Kuru Üzüm üretimi, çeşitleri, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Kuru Üzüm Özellikleri

Ağırlığına bağlı olarak %67 ilâ %72 si fruktoz ve glukoz şekerinden oluşur. Ayrıca, %3 protein ve %3.5 diyet lifi bulunur. Diğer kuru meyveler (kuru erik, kuru kayısı) gibi kuru üzüm de antioksidan özelliklere sahip, fakat C vitamini açısından fakirdir. Sodyum oranı düşüktür ve kolesterol içermez.

  • Kuru üzümler, sağlam, bütün, temiz olmalı, bunlarda ya­bancı tad ve koku bulunmamalı (hafif kükürt kokusu ve hafif yağ tadı yabancı koku ve tad sayılmaz),
  • Kuru üzümlerde  rutubet  miktarı;   endüstriyel  tiplerde en çok % 18, hususi tiplerde en çok % 16, normal tiplerde ise en çok % 15 olmalı,
  • Ağartılmış kuru üzümlerde kükürt dioksit ağırlıkça % 0,07 (700 p.p.m) den çok olmamalı,
  • Kuru üzümlerde gerektiğinde ağırlıkça 0,5 den çok ol­mamak koşulu ile malın özelliklerini bozmayan ve sağlığa za­rarlı olmayan sıvı parafin veya değişik kökenli başka sıvı yağ­lar kullanılabilir.
  • Yabancı madde toleransları Sanayi ve Ticaret Bakanlı­ğınca belirlenir.

Kuru üzüm değerlerini kolayca ölçün

İlgili Ürünler

C-2000 - Kuru Üzüm Nem Ölçüm Cihazı

Aflatoksin Test Kitleri

Okratoksin Test Kitleri

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×