- Mısır Nedir
- Mısır Üretimi
- Mısır Çeşitleri
- Mısır Özellikleri
- Mısır Faydaları
- Mısır Ölçüm Cihazları
- Mısır Nem Ölçümü Önemi
- Mısır Nem Ölçümü Avantajları
- Mısır Üretiminde Nem Ölçümünün Etkileri
- Mısır Nem Ölçümünde Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Mısır Nem Ölçümü İçin Doğru Cihaz Seçimi
- Mısır Nem Ölçümü İçin DICKEY-john Cihazları
Mısır Özellikleri
Mısır, genellikle çok nemli iklim bölgelerinde yetiştirilebilen, tek yıllık özellikle yağı doymamış yağ grubunda olan bir tarım bitkisi. Mısırda lisin ve triptofan proteinin biyolojik değeri de aminoasitlerin limite edici etkisi altındadır.
- Porsiyon Miktarı: 100 g
- Kalori (kcal): 365
- Toplam yağ: 4,7 g
- Kolesterol: 0 mg
- Sodyum: 35 mg
- Potasyum: 287 mg
- Karbonhidrat: 74 g
- Protein: 9 g
- A Vitamini: 0 IU
- B6 Vitamini: 0,6 mg
- C Vitamini: 0 mg
- D Vitamini: 0 IU
- B12 vitamini: 0 µg
- Kalsiyum: 7 mg
- Demir: 2,7 mg
- Magnezyum: 127 mg