
Soya fasulyesi üreticileri yıldan yıla önemli ölçüde büyüyor, ancak aynı zamanda, örneğin gıda endüstrisinde vegan seçenekleri gibi küresel pazar eğilimlerinin artmasıyla soya fasulyesi ürünlerini tüketme yöntemleri de değişiyor. Bu, soya fasulyesinin kalitesinin izlenmesinde sürekli artan bir hassasiyet gerektiriyor. Soya fasulyesi değer zincirinin tüm seviyelerinde modern, taşınabilir ve kolay erişilebilir ölçüm çözümleri arar.
Soya fasulyesi, dünyadaki en önemli bitkisel protein ve yağ kaynağıdır. Ticari soya çeşitleri genellikle %40 protein ve %20 yağ içerir. Soya fasulyesi ürünlerinden, diğerlerinin yanı sıra yüksek besin içeriği lifler, protein, antioksidanlar, fitoöstrojenler ve omega-3 yağ asitleri gibi çok sayıda sağlık yararı tanımlanmıştır (EMR raporu 2023). Soya fasulyesi, kolesterol, yağ açısından zengin gıdalar ve süt ürünlerine sağlıklı bir alternatif olarak kullanımı popülerdir.
Yüksek kaliteli, protein açısından zengin soya fasulyesi ürünlerine olan talep arttıkça, değer zincirinin farklı aşamalarında kalite ölçümü giderek daha önemli hale geliyor. Pazar talebindeki değişiklik, soya fasulyesi üreticilerinin kaynaklarını ve nihai çıktıyı insan tüketimi için yeniden yönlendirmesine yol açar. Bunu yaparken, uygun yağ asitleri ve protein içeriğine sahip olmak için soya fasulyelerinin kalitesini artırmaları gerekiyor.