TRİTİKALE

Tritikale üretimi, çeşitleri, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Tritikale Üretimi

Buğday ve çavdar bitkilerinin melezi olan tritikale, Amerika, Polonya, Kanada ve Meksika gibi ülkelerin ardından coğrafyamızda da yetiştiriliyor. Bilimsel adı tritico secale olan ekin, kurak topraklardan yararlanılmasını sağladığı için her geçen gün daha çok tercih ediliyor. Ekinin kıraç alanlarda verim sunması, buğday ile benzeşiyor. Bunun yanında, asit taşıyan ve tuzlu alanlarda, soğukta yetişebilmesi ise çavdar yetiştiriciliği koşulları ile benzetiliyor. Ancak iki türden de daha yüksek dayanıklılığa sahip olması onu buğday ve çavdardan ayırıyor. İki türden da gelen avantajları bünyesinde buluşturan ve farklı tarım arazilerinde yetiştirilebilen tritikale bitkisi, tek başına buğday veya arpa yetiştiriciliği yapılamayan alanlarda bile verim sunuyor.

Aynı buğday gibi ekilen ve toprak hazırlığı için atılan adımlar sonunda kışlık bir hububat bitkisi olan tritikale yetişiyor. Tarım Bakanlığı kaynaklarına göre, dekara 20 kilogram civarında tohum atmak yeterli oluyor. Hububat mibzer makinesi ile 5-6 cm derinliğe ekilen tohumlar, Trakya bölgesinde ekim-kasım ayları arasında toprakla buluşuyor.

Tritikale değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×