Cgrain Value TSE Standartlarına göre sınıflandırmada kullanılan tüm kalite parametrelerini belirleyebilmektedir.
• Kırık tane,
• Buğdayda süne tahribatına uğramış tane,
• Çimlenmiş tane,
• Cılız buruşuk tane,
• Diğer hububat,
• Haşere tahribatına uğramış tane,
• Buğdayda embriyosu kararmış tane,
• Kurutma sırasında fazla ısıya maruz kalmış tane,
• Yabancı madde (yabancı organik ve yabancı inorganik madde),
• Ot tohumları (zararlı ve diğer ot tohumları),
• Zarar görmüş taneler (çürümüş tane, kurutma sırasında yanmış tane, küflenmiş tane, fusarium etkisine maruz kalmış tane),
• Kavuz,
• Ergot,
• Sürmeli rastıklı tane,
• Hayvan orjinli kıl, tüy dışkı vb.,
• Ekmeklik buğdayda diğer nevi çeşit,
• Makarnalık buğdayda dönmeli tane,
• Makarnalık buğdayda lekeli benekli tane.