Atıştırmalık Ürünlerde
Tekstür Ölçüm Cihazı

Tekstür Cihazı ile atıştırmalık ürünlerin dokusal özelliklerini ölçmek için birçok uygulama bulunmaktadır.

MARKA Stable Micro Systems
MENŞEİ İngiltere

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Ham maddeden son ürüne kadar birçok ölçüm yapabilirsiniz.

Tortilla cipsi, patates cipsi, mısır püresi ve karides krakeri gibi atıştırmalık gıdalar hem üretim süreçlerinde, hem ham maddelerinde ve ürün özelliklerinde ortak özelliklere sahiptir. Nihai ürünlerin görünüşlerinde belirgin olarak farklı olmasına rağmen, hepsi düşük nem içeriği ve benzer kırılgan gevrek dokulara sahip olma eğilimindedirler.

Atıştırmalık yiyeceklerin çoğu kuru halde yenmek içindir.Böylece ağızda gevrek ve gevrekleşirler, ancak işlenme sırasında ve sonrasında(örn. Depolama sırasında) yanlış işlem, bileşen / formülasyon değişikliği ve hatalı nem kontrolü (örn. ürün dokusundan etkilenir ve tüketicilerin arzulanan atıştırmalık gıdalardaki duyusal özelliklerini kaybetmesine neden olabilir.

Doku, yiyeceklerde, özellikle atıştırmalık ürünlerde, tat algılamasında lider bir itici güç haline geliyor. Atıştırmalık yiyeceklerinizde şaşırtıcı bir doku oluşturmak tüketici için büyük ilgi uyandıracaktır ancak ürününüzde bir firmanıza özel bir imza dokusu oluşturduysanız bu standart hale getirmek isteyeceğiniz bir şeydir.

Exponent Texture Analyzer yazılımında ATIŞTIRMALIK ÜRÜNLER için bir çok test yöntemleri bulunur ve otomatik olarak tek tuş ile yüklenir. Erişim ve ürün özelliklerinin önceden sizin için hazırlanan ayarlarına erişiminiz daha hızlı test yapmanıza yardımcı olmaktadır.

Tipik ölçümler şunları içerir: • Gevreklik / Kırılganlık •Yayılabilirlik • Tokluk / Çekme Direnci • Sertlik • Genişletilebilirlik /Esneklik • Menteşe Direnci • Kıvam •

Yıllar geçtikçe, üst düzey bilim insanları ve bu alandaki şirketler ile Dondurma Konisi Destek Rig, Pizza Çekme Kıyısı ve Ses Ölçümünün Ekstra Boyutu için Akustik Zarf Dedektörü gibi demirbaşlar geliştirmek için çalışılmıştır.

Tekstür cihazı serisinin herhangi biri, listelenen ürün testleri için kullanılabilir.

Bu uygulama alanında yaygın olarak kullanılan özel eklentiler ve tipik ölçümlerin bir seçimi aşağıda gösterilmiştir, ancak bu atıştırmalık ürünlerin test edilmesi için mevcut olan tüm donanımları içermez.Test prosedürleri şunlardır: sıkıştırma, delinme / penetrasyon, gerilme,kırılma / bükme, ekstrüzyon, kesme / soyma

DONANIMLAR

Tortilla / PastryBurst Rig

Hamur işleri ve ekmek ekmeğine uzatma ve elastikiyetölçümleri yapmak için geliştirilmiştir.

Crisp FractureSupport Rig

Atıştırmalık gıdalarının ve patates cipslerinin kırılmadirenci için bir bilyeli prob kullanılarak penetrasyon için kullanılır.

TTC Spreadability Rig

Sürülebilirlik ölçümü için kullanılır. Örn: Tereyağı, Fındıkezmesi, reçeller vb.

Craft Knife Blade

Kesme kuvvetini ölçmek için kullanılır.
Örn: Fındık


Mini Kramer / Ottowa Cell

Çok partiküllü ürünlerin yığın makaslama / sıkıştırmakuvvetini azaltmak için özellikle uygundur.

Pizza Tensile Rig

Numuneyi koparmak için gerilme kuvveti ve uzatması ölçülür ve pizza tokluğunun göstergesi olarak kullanılır.

Kramer Shear Cell

Bu teçhizat, çeşitli şekil ve ebatlarda çok parçalıürünlerin sıkılığını değerlendirmeye çalışırken özellikle yararlı olan birtoplu sıkıştırma / kesme testi uygular.

Ice Cream ConeStrenght

ISO standart 11747'ye göre pişmeden sonra ekstrüzyona karşıçekirdek direncini belirlemek için kullanılır.


Acoustic Emission andVideo Playback

Bir test sırasında akustik verilerin toplanmasına ve kuvvetverilerini video kareleri ile senkronize etmesine izin verin - gevrek ürünlerintesti için özellikle ilgi çekici.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×