Jel ve film özelliklerinin ölçümü gıda, ambalaj, ilaç, tıp ve kozmetik ürünlerinde olmak üzere, geniş bir alanda önemlidir. Jel kuvveti, elastikliği, yırtılma kuvveti koroner stentler gibi ürünler geliştirimesi için için önemlidir ve jel özellkleri yara merhemleri, yağlayıcılar, kontakt lensler, yumuşak jel kapsülleri ve bakteri gelişim medyası için önem arz etmektedir. Jel özelliklerinden ayrıca diş macunları, kremler ve pastiller gibi ürünlerin kararlılıklarının modifiye edilmesinden faydalanılır.
Yenilebilir filmler hızlı gelişen bir alandır ve gıdaları korumak için gerekli ambalaj materyallerinin veya aktif katkıların, antioksidan, antimikrobiyal, aroma ve pigmentlerin azaltılması potansiyeline sahiptir. Ayrıca gıdaların yüzeylerine kaplama materyali olarak kullanılabilirler ve bu onların parlaklığını çekiciliğini ve mekanik bütünlüğünü artırır.
Filmler gıda tabakalarının aralarına pizza, pasta,sandviç gibi ürünleri bozacak kütle transferini engellemek için uygulanabilir. Her bir aplikasyonda Tekstür analiz cihazı gerekli fiziksel özelliklerin değerlendirilmesinde anahtar rol oynayacaktır. JEL ve FİLMLERİN geniş test metodları Exponet yazılımında bulunmaktadır ve tek tuşa basarak otomatik olarak yüklenebilmektedir. Testlerinizi daha hızlı yapmanıza yardım ederiz ve bunları yapabilmeniz için gerekenler zaten yazılımın içerisinde mevcut bulunmaktadır.
Tipik ölçümler Şunları İçerir : Jel kuvveti • Blomm kuvveti ( ISO/AOAC ve GMIA’ya göre ) • Yırtılma kuvveti • Elastikiyet/Kırılganlık • Yapışkanlık • Mukoadhezyon • Film yırtılma kuvveti/Direnci/Gevşemesi • Film gerilme kuvveti/Bozulması
Sizlerin özel gereksinimlerinizi karşılayacak test çözümlerini sağlamak için çalışıyoruz.
Tekstür Analiz Cihazlarından herhangi biri listedeki ürünler için kullanılabilir.
Aşağıdaki aplikasyon alanında genellikle kullanılan tipik ölçümler ve aksesuarlar gösterilmesine rağmen jel ve film ürünlerinde tamamının uygulanması gerekli değildir. Test prosedürleri şunları içerir : kompresyon, yırtılma/penetrasyon, gerilme, kırılma/eğilme, ekstrüzyon, kesme/makaslama