İster yumuşak şeker hamuru olsun, yapışkan karamel, çatlamalı çikolata yayılması veya parlak sırlar olsun günümüzün şekerleme tüketicileri, hepsini istemekte, tadı ve dokuyu aynı şekilde standart sunan ürünler talep etmektedir. Yeni ürünlerde ekstra gevrek, süper gevrek - doku açıklamaları, son doku deneyimini aktarmak için üstünlüklerin artan kullanımı ile birlikte son birkaç yılda daha ayrıntılı hale gelmiştir.
Sadece daha ayrıntılı hale gelen kelimeler değil. Görsel doku tanımlamaları da paketleme konusunda daha fazla önem kazanırken, doku hatırlatan sözcüklerin boyutu da artmaktadır. Dokular, parçacıklar, kümeler ve külçeler gibi daha büyük içerikler nedeniyle daha baskın hale geldi, daha fazla yenilikçi şekil, ekstra çatlaksızlık veya iyileştirilmiş tat elde etmeye yardımcı olmak için evrimleşti ve çırpınmış, düzgün ve gevrek gibi bir kerede birden fazla doku sağlama fikri .
Tekstürün önemi parçacıklar, topaklar ve külçeler gibi daha büyük içerikler nedeniyle daha baskın hale gelmiştir. Daha fazla yenilikçi metot, ekstra gevreklik veya iyileştirilmiş lezzet elde etmeye yardımcı olmak için evrimleşmiştir.
Dokusal açıdan şaşırtıcı ürünleri formüle etmek için kullanılabilen çok sayıda malzeme bulunmaktadır. Ancak bir kere tasarlandığında, doku sayısallaştırılmaya ihtiyaç duyulacağından, çünkü bu ürünün satın alınmasından ve tercih edilmesinden sonra, herhangi bir yeni şekerleme ürünü üreticinin, tüketicinin beklentilerini karşılamak için üreticinin istikrarlı kalitede sunabildiği sürece hayatta kalacağı anlamına gelir. Standardı yakalamak esastır.
Exponent Texture Analyzer yazılımına çok çeşitli BAKERY PRODUCT test yöntemleri (AACC ve AIB Standartları dahil) dahildir ve otomatik olarak sadece tek bir düğme ile yüklenir. Erişim ve ürün özelliklerinin önceden sizin için hazırlanan ayarlarına erişiminiz daha hızlı test yapmanıza yardımcı olmaktadır.
Tipik ölçümler şunları içerir: • Sertlik • Sıkılık • Yapışkanlık • Esneklik • Çekme Mukavemeti • Kaplama Crispness • Kopma Mukavemeti / Kıvırma Kuvveti • Esneklik • Jel Mukavemeti • Kırılganlık • Esneklik
Her yıl düzenlenen AACC, ICC ve IFT toplantılarına katılanların yanı sıra Campden BRI'nin Tahıllar, Öğütme ve Pişirme Paneli üyesi olarak, endüstrinin ve müşterilerimizin gereksinimlerine ayak uydurabililnmektedir.
Tekstür cihazı serisinin herhangi biri, listelenen ürün testleri için kullanılabilir.
Bu uygulama alanında yaygın olarak kullanılan özel donanımlar ve tipik ölçümlerin bir bölümü aşağıda gösterilmiştir, ancak bu şekerleme ürünlerinin test edilmesi için mevcut olan tüm aralığı içermez. Test prosedürleri şunlardır: sıkıştırma, delinme / penetrasyon, gerilme, kırılma / bükme, ekstrüzyon, kesme / soyma.