Yumurta Kalite Test Cihazı

Sadece 4 dakika içinde 10 ölçüm…

  • Tüm Yumurta Ağırlığı Ölçümü
  • Kuru Kabuk Ağırlığı Ölçümü
  • Kabuk Kırma Mukavemeti / Kabuk Deformasyonu
  • Albumin Yüksekliği / Haugh Birimi Hesaplaması
  • Kabuk Kalınlığı Ölçümü
  • Vitelline Membran Mukavemeti (Zarın Delinme Kuvveti)
  • DSM Yolk Renkli Fan (renk ölçümü)

Bu sistem, yumurta üreticisi ve paketleyicisinin ürünlerinin kalitesini doğru ve tutarlı bir şekilde ölçmesini sağlayan imkanlar sağlar.

Yumurtalarının gerekli kalite standartlarını karşılamasını ve bunların taşıma süresince korunmasını sağlamak için bir dizi parametreyi düzenli olarak izleyebilirler.

FOTO GALERİ (Cihaz ve Ölçümler)

Yumurta Kalite Test Cihazı

Tüm Yumurta Ağırlığı Ölçümü

Kuru Kabuk Ağırlığı Ölçümü

Kabuk Kırma Mukavemeti /
Kabuk Deformasyonu

Albumin Yüksekliği /
Haugh Birimi Hesaplaması

Kabuk Kalınlığı Ölçümü

Vitelline Membran Mukavemeti
(Zarın Delinme Kuvveti)

DSM Yolk Renkli Fan
(renk ölçümü)

YUMURTA KALİTESİNE ETKİ EDEN FAKTÖRLER

YUMURTA AĞIRLIĞI ( KABUK, İÇ AĞIRLIK VE TOPLAM AĞIRLIK)
Yumurtanın yaklaşık %11 ağırlığını oluşturan kabuk en önemli dış kalite özelliğini belirler. Toplam ağırlığa etki ettiği için ağırlık ölçümü önemli bir kriterdir.

KABUK KIRILMA DİRENCİ
Yumurta kalitesini ve fiyatını belirleyen en önemli faktör kabuktur. 100 binlik bir kümeste %1 kayıp senede 365 bin yumurta olarak düşünülecek olursa kırık ve çatlak yumurtalardan ortaya çıkan kaybın ne kadar büyük olduğu anlaşılabilir.

YUMURTA SARISI (VİTELİN) YÜKSEKLİĞİ VE ZAR YIRTILMA DİRENCİ
Yumurta sarısı yüksekliği ve zar yırtılma direnci genel olarak yumurtanın tazeliği ve tavuğun yaşı ile doğrudan ilişkili bir özelliktir.

YUMURTA SARISI RENGİ
Yumurta sarısının rengi çeşitli varyasyonların bir araya gelmesi ile değişkenlik gösterebilir. Genel olarak müşteri alışkanlıklarına göre şekillendirilir.

YUMURTA AKI (ALBUMİN) YÜKSEKLİĞİ VE HAUGH BİRİMİ
Yumurta Akı (Albumin) yüksekliği ve Haugh Birimi yumurta kalite parametreleri içinde en önemli özelliklerden biridir. Ölçüm sonucu bize hem tazelik hem de yumurta kalite özellikleri hakkında bilgi verir.

KABUK KALINLIĞI
Yumurta kabuğu yaklaşık 5-6 g olup 30 N‘dan daha fazla güce dayanıklı, 300-350 mikrometre kalınlığında olağanüstü güçlü bir yapıdır.Yumurta kabuğunun bu yapısı yumurta içini her türlü mikrobiyolojik ve fiziksel zararlardan korurken iç ve dış ortam arasında gaz alışverişine de imkan sağlar.

YUMURTA KALİTE TEST CİHAZI İLE; Tüm bu kalite parametrelerini tek bir cihaz ile ölçebilirsiniz...

VIDEO GALERİ

HAUGH BİRİMİ

HB = 100 log (H+7.57-1.7 X G °·³)
H = Katı ak yüksekliği (mm)
G = Yumurta ağırlığı

Raymond Haugh tarafından 1937 yılında geliştirilmiştir. Yumurta akının yüksekliğine dayanılarak belirlenen bir yöntemdir. Bu birim, bu iş için özel olarak geliştirilmiş aletlerle doğrudan doğruya yapılabildiği gibi, kırılmadan önce tartılıp ağırlığı belirlenen yumurtanın ak yüksekliği üç ayaklı mikrometre ile ölçülüp yazılır. Kırılan yumurtalar da et ve kan lekeleri de kolaylıkla görülür.

Depolama süresi ve sıcaklığı, beslenme (diyetin protein ve aminoasit içeriği, lizin, metiyonin, enzimler) hastalıklar, Vitamin C, Vitamin E, tüy dökümü, ilaçlar, amonyağa maruz kalma

Ham yağ yüksekse HU düşer. Vanadyumun albumen kalitesini düşürmesinin nedeni kalın albumendeki her mililitre ham ovomusin miktarını azaltmasındandır.

TEKLİF FORMU

TOP