YUMURTA KALİTESİNE ETKİ EDEN FAKTÖRLER
YUMURTA AĞIRLIĞI ( KABUK, İÇ AĞIRLIK VE TOPLAM AĞIRLIK)
Yumurtanın yaklaşık %11 ağırlığını oluşturan kabuk en önemli dış kalite özelliğini belirler. Toplam ağırlığa etki ettiği için ağırlık ölçümü önemli bir kriterdir.
KABUK KIRILMA DİRENCİ
Yumurta kalitesini ve fiyatını belirleyen en önemli faktör kabuktur. 100 binlik bir kümeste %1 kayıp senede 365 bin yumurta olarak düşünülecek olursa kırık ve çatlak yumurtalardan ortaya çıkan kaybın ne kadar büyük olduğu anlaşılabilir.
YUMURTA SARISI (VİTELİN) YÜKSEKLİĞİ VE ZAR YIRTILMA DİRENCİ
Yumurta sarısı yüksekliği ve zar yırtılma direnci genel olarak yumurtanın tazeliği ve tavuğun yaşı ile doğrudan ilişkili bir özelliktir.
YUMURTA SARISI RENGİ
Yumurta sarısının rengi çeşitli varyasyonların bir araya gelmesi ile değişkenlik gösterebilir. Genel olarak müşteri alışkanlıklarına göre şekillendirilir.
YUMURTA AKI (ALBUMİN) YÜKSEKLİĞİ VE HAUGH BİRİMİ
Yumurta Akı (Albumin) yüksekliği ve Haugh Birimi yumurta kalite parametreleri içinde en önemli özelliklerden biridir. Ölçüm sonucu bize hem tazelik hem de yumurta kalite özellikleri hakkında bilgi verir.
KABUK KALINLIĞI
Yumurta kabuğu yaklaşık 5-6 g olup 30 N‘dan daha fazla güce dayanıklı, 300-350 mikrometre kalınlığında olağanüstü güçlü bir yapıdır.Yumurta kabuğunun bu yapısı yumurta içini her türlü mikrobiyolojik ve fiziksel zararlardan korurken iç ve dış ortam arasında gaz alışverişine de imkan sağlar.
YUMURTA KALİTE TEST CİHAZI İLE ; Tüm bu kalite parametrelerini tek bir cihaz ile ölçebilirsiniz...
- Kullandığınız yem, ilaç ve ortam kalitesinin yumurta üzerine etkilerini gözlemleyebilir. Sorun gördüğünüz yerlerde müdahale edebilirsiniz.
- Kümesleri ve yumurtalarınızı sınıflandırabilir. Kalite baremleri oluşturabilirsiniz.
- Yumurta ile ilgili aklınıza gelebilecek tüm fiziksel ölçümleri yapabilir. Kendi kalite standartlarınızı belirleyebilirsiniz.
Lütfen daha fazla bilgi için firmamız telefonlarından Stable Micro Systems Satış Mühendislerine ulaşın.