KURU İNCİR

Kuru incir üretimi, çeşitleri, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Kuru İncir Üretimi

Ülkemizde, İncir yetiştiriciliğinin büyük bir kısmı Ege Bölgesi’nde yapılıyor olsa da Akdeniz, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde (en çok incir üretimi yapılan yerler: Aydın, İzmir, Antalya) kısmi olarak incir üretimi yapılmaktadır. Dolayısıyla Türkiye dünyada en fazla incir üretimi yapan ülkeler arasında birinci sırada yer almaktadır.

Türkiye’deki incir pazarına bakıldığında başlıca ihracat (dışsatım) ürünlerimiz arasında incir bulunmaktadır. Özellikle Ege bölgesindeki tarım sektörüne bakıldığında ön planda yer almaktadır. İncirin Türkiye’de en fazla yetiştirildiği bölge ise Aydın ilidir. Nitekim 2018 yılı verileri incelendiğinde dünyadaki toplam incir üretimi 1 milyon 140 bin ton olarak tespit edilirken bunun yaklaşık 307 bini Türkiye’de üretilmiştir. Diğer bir taraftan incir üretimi pazarının %64’ünü Türkiye, Mısır, Fas ve Cezayir ülkeleri oluşturmaktadır.

Kuru incir değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×