ÇAVDAR

Çavdar üretimi, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Çavdar Özellikleri

Genellikle 1-2 metre yüksekliğe ulaşan çavdarın görünümü arpaya çok benzer. Taneleri buğdaya göre daha ince uzun, kavuzları daha dar, kılçıkları da oldukça kısadır. Daha çok ekmeklik un ve hayvan yemi olarak değerlendirilen çavdarın bileşiminde karbonhidrat, protein, potasyum ve B vitamini bulunur.

Çavdarın fiziksel özellikleri, nihai gıda ürününün tohum boyutu ve yüzey alanı ve gözeneklilik gibi özelliklerini etkiler. Tohumun yüzey alanı, kurutma ve ısı transfer süresi ile doğrudan ilişkilidir. Daha küçük tohumlar daha fazla ısı transferine sahiptir, bu da daha düşük kurutma süresine yol açar. Daha düşük miktarda gözenekliliğe sahip tohumların kurutma işlemi sırasında su kaybetme eğilimleri de daha düşüktür.

Çavdar değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×