ÇAVDAR

Çavdar üretimi, özellikleri, faydaları ve ölçüm cihazları

Çavdar Faydaları

  • Bol lifli olduğu için kilo kontrolünde çok faydalı.
  • Yediklerimizin bağırsaklardan geçiş zamanını hızlandırıyor.
  • Safra kesesi taşlarının meydan gelmesine mani oluyor.
  • Yapılan araştırmalar, çavdarın şeker hastaları için en zararsız tahıl olduğunu bulmuş.
  • Bağırsak kanseri ve kan dolaşım sistemi hastalıklarının meydana gelmesini azaltıyor.
  • Menopoz ve menopoz sonrası devrelerde hanımların kolesterol kontrolü için çok faydalı.
  • Göğüs kanseri hastalarına tavsiye ediliyor.
  • Çavdarda selenium, magnezyum, mangenez, fosfor var ki bu mineraller bizim için çok faydalı.
  • Diabet hastaları için en uygun seçimidir,çünkü çavdar ekmeğindeki nişasta molekülleri daha sert ve gözenekli yapı oluşturur.
  • Çavdar ekmeği yendiginde tanecikleri genişler ve nişastalar uzun sürede şekere parçalanır,böylece yemek sonrası kandaki insulin cevabını düşürür ve çabuk acıkmayı engeller.
  • Çavdar lifi,bağırsaktaki toksinleri bağlar ve onların vücuttan atılmasını sağlar.Kansere sebep olabilecek kimyasalları bağladıgından kalın bağırsaktaki hücrelerin zarar görmesini önlediği dolayısıyla kolon kanserinden korudugu bulunmuştur.
  • Geleneksel metotla yapılan ekşi hamurlu çavdar ekmeklerinin içerdiği lignanlar kanserden koruyucu fitoöstrojen kaynağıdır.
  • Fitoöstrojenler,dogal östrojenler gibi davranır ancak etkileri çok çok azdır, menopoz dönemindeki rahatsız edici şikayetleri azaltma ya da engellemede yeterince aktivite gösterir.
  • Çavdar gibi tam tahılları tüketmek,ischemic felci,diabet,insülin direnci,obesite ve erken dogum,artetosklerosis hastalıklarından korudugu görülmüstür.
  • Çavdar lifi çok zengin selülözik olmayan polisakkaritler içerip,olağanüstü yüksek su tutma kapasitesine sahip olduğundan çok çabuk doygunluk hissi verir.Kilo vermeye çalışanlar için ideal besin kaynağıdır.
  • İyi cins bir çavdar tahılı,günlük lif alımının %17,3'ünü sağlar.
  • Bazı beslenme bölümlerinde yapılan araştırmalarda, çavdarın içerdiği çözünmeyen lifleri tüketen kadınlarda safra taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olduğu görülmüştür.
  • Kolesterolü düşürür.Çünkü lifler,bağırsaktaki safra asitlerini bağlar ve vücuttan uzaklaştırır,vücut safra asitleri oluşturmaya zorlanmış olur.Bu istenen bir durumdur çünkü,vücut safra oluştura bilmek için kolesterolü parçalar.
  • Kan şekerinin yükselmesini önler.
  • Çavdar lifinin ishal ya da kabızlık gibi hassas bağırsak sendromuna sahip hastaların şikayetlerini azalttığı görülmüştür.

Çavdar değerlerini kolayca ölçün

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×