Et Araştırmalarında Tekstür Analizi

Kollajen, hem insan hem de hayvan bağ dokusunda ana fibriller bileşen ve proteindir. Yara pansumanları ve doku mühendisliği gibi tıbbi preparatlarda uygulanır.

Et ve kümes hayvanları üretim endüstrileri, kolajen bakımından zengin büyük miktarda organik atıkla sonuçlanır. Oslo Üniversitesi'nden bilim adamları, farmasötik kullanım için umut verici bir sürdürülebilir biyomateryal olarak Hindi tendonlarından kollajen araştırıyorlar. Bu çalışmanın amacı, Hindi tendonlarından pepsin çözünür kollajeni izole etmek ve karakterize etmekti.

Örneklerin mekanik özellikleri sıkıştırma modunda TA.XT'i Tekstür Analiz Cihazı kullanılarak incelenmiştir. Bu çalışma, kümes hayvanlarından kalan hammaddelerin potansiyel olarak sürdürülebilir kullanımını göstermiştir.

Popüler hamburger birçok yeni ve yeniden formüle edilmiş dış görünüşüyle gelişmeye devam ediyor. Yağ dokusu için önemli iken, genellikle bu tür ürünlerin tüketiminden yüksek yağ alımı olan bir diyetin sağlık sorunlarına yol açabileceğini iyi biliyoruz.

Bu düşünceyle, Lavras Federal Üniversitesi'nden bilim adamları hamburger teknolojik ve duyusal özelliklerini araştırılmıştır, chia tohumu eklenerek yağ ile yer değiştirmiştir. Bu çalışmada, Chia tohumları, domuz yağının yerini almak için tavuk burgerlerine farklı miktarlarda eklendi ve elde edilen ürün, diğerlerinin yanı sıra duyusal özellikler açısından araştırıldı.

Kesme kuvveti ölçümleri gerçekleştirmek için TA.XT plus Tekstür Analiz Cihazı kullanıldı. Ürünlerin kabul derecesi yüksek olmasına rağmen, daha düşük duyusal tat puanları ve genel kabul, daha yüksek chia ilavesi olan ürünlere verildi. Bu çalışmanın sonuçları, düşük yağlı ve zenginleştirilmiş diyet lifi burgerlerinin hazırlanmasında chia tohumunun potansiyel kullanımını vurgulamıştır.

Daha fazla bilgi için: https://bit.ly/2U6fh47

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×