Kümes Hayvanları ve Yumurta Endüstrisinde
Kalite Parametrelerinin Ölçülmesi

Pişmiş Tavuk Yöntemleri

Warner-Bratzler: Karot Yöntemiyle Pişmiş Tavuk Eti Örnekleri

Delme işlemi, tutarlı boyutlara sahip bir et örneği oluşturmak için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Warner-Bratzler Bıçağı, bu numuneleri veya sosisler de dahil olmak üzere sabit dairesel kesitli numuneleri test etmek için çok uygundur.

Et ve et ürünlerinin değerlendirilmesi için en yaygın kesme veya kesme sistemidir. Bu bıçak; düz bıçağa kıyasla, bıçağın ortasındaki üçgen çentiği ile, özellikle testin başlangıcında ürün çevresinden daha büyük bir kesme yüzeyi sağlamak için kullanışlıdır. Bu bıçak, oluklu bir taban ek parçasıyla birlikte kullanıldığında, tüm numuneyi kesebilir.

Bu testten elde edilen birincil sonuç, numuneyi kesmek için gereken enerjiyi temsil eden kuvvet-mesafe grafiğinin altındaki alan olan kesme çalışmasıdır. Bu parametredeki bir artış, artan bağ dokusu veya kas lifi kuvveti veya geometrisi gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Numune hazırlamak için standart kalınlıkta Silindir Deliciyle yapılan test, Warner-Bratzler Bıçağı veya genellikle USDA tarafından belirtildiği gibi daha ince versiyon kullanılarak yapılan tipik testtir.

Bu testi kullanan yayınlanmış araştırma örnekleri:

Georgia Üniversitesi araştırmacıları, önceden ısıtılmış ve ısıtılmış marine edilmiş tavuk göğüs örneklerinin kalitesini karşılaştırmak için Warner-Bratzler Bıçağıyla ile donatılmış TA.XTPlus Tekstür Analiz Cihazını kullandılar.
Londrina Eyalet Üniversitesi bilim adamları, Warner-Bratzler ekini kullanarak numunelerin kesme kuvvetini ölçmek için TA.HDPlus Tekstür Analiz Cihazını kullandılar.

Numune hazırlamak için çekirdek delici

Kramer Kesme Hücresi: Pişmiş Tavuk Örnekleri

Pişmiş fileto dokusunun değerlendirilmesi, numunelerin tek düze olmayan doğası nedeniyle genellikle zordur ve büyük yerel varyasyonlar gösteren yapısal unsurlar mevcut olabilir. Herhangi iki tavuk göğsü veya tavuk şeridi, tüketici için benzer olsalar bile, her numunenin testlerinin karşılaştırılamaz sonuçlar vermesine neden olacak farklı bir şekle veya mikro yapıya sahip olabilir. Sonuç olarak, bu numuneler en iyi toplu halde test edilir. Çok sayıda parça birlikte test edildiğinde, bu örnek türünün ortalama davranışını temsil eden ortalama bir etki yaratılır.

Kramer Kesme Hücresi kullanılarak yapılan tipik testler

Kramer Kesme Hücresi, pişmiş tavuk filetolarını veya şeritlerini toplu halde ölçmek için ideal ekipmandır. Bu fikstür, numuneyi tutmak için altta yuvalara sahip olan sabit bir dikdörtgen kutu ve test numunesinden geçmek için 5 veya 10 bıçaktan oluşan hareketli bir kafa kullanır. Parçalar, aynı dolum hacmine veya ağırlığına göre hücreye yerleştirilir ve bıçaklar, numune yüzeyinin üzerinde sabit bir konuma yerleştirilir. Bıçaklar daha sonra numunenin içine doğru hareket eder ve kütleyi hücrenin tabanına yakın veya hafifçe içinden geçen bir noktaya sıkıştırır, keser ve ekstrüde eder.

Eğrinin altındaki maksimum kuvvet ve alan genellikle kaydedilir ve yığın sertliğinin bir göstergesi olarak alınır. Eğrinin altındaki alan genellikle "kesme işi" olarak adlandırılır- daha sıkı bir numuneyi gösteren daha büyük bir değer. Bu ölçüm, karaciğer veya pişmiş pane/dövülmüş kümes hayvanları gibi diğer tavuk ürünleri için de kullanılabilir.

Bu testi kullanan yayınlanmış araştırma örneği:

Washington Eyalet Üniversitesi Araştırmacıları, kesme kuvvetini ölçmek için TA.XTPlus Tekstür Analiz Cihazı'nı Kramer Kesme Hücresi ile birlikte kullandılar.

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×