Soya Fasulyesi Kalite Kontrolünde
Yeni Çözümler

Soya fasulyesi üreticileri yıldan yıla önemli ölçüde büyüyor, ancak aynı zamanda, örneğin gıda endüstrisinde vegan seçenekleri gibi küresel pazar eğilimlerinin artmasıyla soya fasulyesi ürünlerini tüketme yöntemleri de değişiyor. Bu, soya fasulyesinin kalitesinin izlenmesinde sürekli artan bir hassasiyet gerektiriyor. Soya fasulyesi değer zincirinin tüm seviyelerinde modern, taşınabilir ve kolay erişilebilir ölçüm çözümleri arar.

Soya fasulyesi, dünyadaki en önemli bitkisel protein ve yağ kaynağıdır. Ticari soya çeşitleri genellikle %40 protein ve %20 yağ içerir. Soya fasulyesi ürünlerinden, diğerlerinin yanı sıra yüksek besin içeriği lifler, protein, antioksidanlar, fitoöstrojenler ve omega-3 yağ asitleri gibi çok sayıda sağlık yararı tanımlanmıştır (EMR raporu 2023). Soya fasulyesi, kolesterol, yağ açısından zengin gıdalar ve süt ürünlerine sağlıklı bir alternatif olarak kullanımı popülerdir.

Yüksek kaliteli, protein açısından zengin soya fasulyesi ürünlerine olan talep arttıkça, değer zincirinin farklı aşamalarında kalite ölçümü giderek daha önemli hale geliyor. Pazar talebindeki değişiklik, soya fasulyesi üreticilerinin kaynaklarını ve nihai çıktıyı insan tüketimi için yeniden yönlendirmesine yol açar. Bunu yaparken, uygun yağ asitleri ve protein içeriğine sahip olmak için soya fasulyelerinin kalitesini artırmaları gerekiyor.

Grainsense ile Kolay ve Gerçek Zamanlı Kalite Kontrol

Hali hazırda piyasada soya fasulyesinin kalite analizi için farklı olasılıklar bulunmaktadır. Daha geleneksel yol, tarımsal laboratuvar test hizmetlerini kullanmaktır. Ancak bu analitik süreçler zaman alıcı ve zahmetlidir. Kullanılan kimyasal reaktifler çevre kirliliğine neden olmaktadır. 

Aynı zamanda, kalite ölçümlerindeki modern çözümler artık soya fasulyesi endüstrisinde tarladan gıda işlemeye kadar pek çok aktör tarafından erişilebilir durumdadır. Yakın kızılötesi spektroskopi (NIRS), birden fazla bileşenin eş zamanlı tespiti ve analizi için kullanılabilen hızlı bir tekniktir; nem, protein, yağ ve karbonhidratın tümü NIR bölgesinde yer alır. NIRS tahribatsız, hızlıdır ve karmaşık bir numune ön işlemi gerektirmez.

GrainSense, laboratuvar tipi NIR cihazı, sahada günlük çalışmalarda, taşıma ve depolamada ve ayrıca ileri işleme aşamalarında gerçek zamanlı olarak çalışan kullanışlı çözümlere dönüştürdü. Bu çözümler, soya fasulyesi sektörü işletmelerinin kaliteyi her yerde anında takip etmelerine yardımcı oluyor.

GrainSense artık saha, işleme ve depolama için yeni tip cihazlarında laboratuvar cihazlarında bulunan aynı NIR spektroskopi teknolojisini kullanıyor. GrainSense çözümlerinde NIRS teknolojisini kullanmanın yenilikçi yolu, kalitenin sadece birkaç gramdan tonlarca soya fasulyesine kadar ölçülmesini sağlar. Örneğin, Portatif Analiz Cihazının camsız tepsi seçeneğine sahip A2 versiyonu, küçük numune boyutlarında bütün soya fasulyelerinin hızlı ve kolay bir şekilde ölçülmesini destekler. Öte yandan Grainsense Flow Analyzer (GrainSense Online Protein Ölçüm Cihazı), silolar gibi soya fasulyesi akış ortamlarında çalışır ve büyük hacimli partiler üzerinde ölçümler yapabilir.

GrainSense, lisanslı müşterilerine farklı pazar alanları için yıllık kalibrasyon verileri yayınlamanın yanı sıra, analiz cihazlarındaki soya fasulyesinin genel kalibrasyonunu sürekli olarak geliştiriyor. Gerçek zamanlı kalite verilerini parmaklarınızın ucuna getiren GrainSense; soya fasulyesi çiftçilerinin ve alıcılarının kritik kararlar almalarına yardımcı olur. Onları hızlı hareket etmeleri için gereken bilgi ve güvenle donatır.

Grainsense cihazlarımızla ilgili detaylı bilgi almak veya sipariş vermek için ABP Satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

GrainSense – Tahılınızı Hissedin

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×