Sütte Antibiyotik Kalıntısı Nedir?

Süt ve süt ürünlerinin diğer hayvansal ürünlere göre antibiyotik kalıntısı içerme olasılığı daha yüksektir. Bu durumun özellikle süt sığırlarında mastitis ve diğer sistemik hastalıkların tedavisinde arınma süresi beklenmeden sağılan sütlerdeki antibiyotik kalıntılarından kaynaklandığı bildirilmiştir. Antibiyotik kalıntısı içeren süt ve süt ürünleri kaynaklı sağlık risklerinin başında uzun süreli tüketime bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıflaması ve duyarlı bakteriler arasında direnç gelişimi gelmektedir. Sütteki kalıntılar süt ürünleri üzerinde olumsuz etkilere yol açmaktadır, yoğurt, peynir ve tereyağındaki starterlerin aktivitelerini yavaşlatmakta ayrıca peynirde olgunlaşmaya dayalı problemlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Neogen BetaStar tarama test kitleriyle "Sütte Antibiyotik Kalıntısı"nı hızlı, basit ve doğru şekilde ölçebilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

× WHATSAPP HATTI