β-Glukan (Maya ve Mantar) Test Kiti, maya ve mantar preparatlarında 1,3:1,6-β-glukan ve α-glukan ölçümü ve analizi için uygundur.
Yeni, geliştirilmiş prosedür.
β-glukanın hidrolizi için çeşitli asit ve enzim bazlı yöntemler karşılaştırıldı ve en iyi seçenek H2S04 kullanılan yöntemdi . Çoğu numune için, hem optimize edilmiş HCI hem de H2S04 prosedürleriyle benzer β-glukan değerleri elde edildi . Ancak belirli örneklerde, özellikle Ganoderma lucidum ve Poria cocus'ta , H2 SO4 prosedürü önemli ölçüde daha yüksek değerlerle sonuçlanmıştır.
McCleary, BV & Draga, A. (2016). Mantarlarda ve Misel Ürünlerde β-Glukanın Ölçümü. AOAC Uluslararası Dergisi , Cilt. 99, No.2.