Tüketici alışkanlıkları gittikçe daha sofistike hale geldiğinde süpermarketler ister kremalı yoğurt, ister esnek mozzarella, daha yayılabilir bir yayılma veya daha yumuşak kepçe dondurma olsun, tüketicilere damak arzularını sunma girişiminde bulunarak çok çeşitli süt ürünleri sergilenmektedir.
Üreticilerin bu rekabet ortamında ayakta kalabilmelerinin bir yolu, tüketici memnuniyetini ve pazar payını koruyan, mevcut ürünlerin kalitesine, yeni ürün geliştirme ve yeniliklere yatırım yapmaktır. Doku analizi kaliteli gıdaların üretiminde önemli bir unsurdur. Tüketici anketleri, ürün dokusunun popülaritesiyle yakından bağlantılı olduğunu ortaya koymuştur. Örneğin bir peynirin yumuşaklığı veya sertliği marka sadakati üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olabilir. Aynı şekilde, bir yoğurtta rahatsız edici bir ağıza duygusu varsa tüketiciler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Aynı zamanda pazar talebini karşılamak kolay değildir. Üretim yöntemleri, işleme parametreleri, 'sütten arınmış' ve potansiyel madde ikamesine duyulan ihtiyaçların tamamı, bitmiş ürün dokusundaki değişimin katkısı olarak düşünülmelidir. Pazar heyecan verici ve eğlenceli ancak sadakati hızlı ve çabucak farklı firmalara geçişler olabiliyor. Bu nedenle başarısızlığı en aza indirgemek için ürün kalitesinin optimum düzeyde ölçülmesi ve izlenmesi gereklidir.
Süt ürünleri test yöntemleri geniş bir yelpazede, Exponent Texture Analyser yazılımına dahildir ve otomatik olarak tek tuş ile yüklenir. Erişim ve ürün özelliklerinin önceden sizin için hazırlanan ayarlarına erişiminiz daha hızlı test yapmanıza yardımcı olmaktadır.
Tipik ölçümler şunları içerir: • Sağlamlık / Sertlik • Kıvam • Kırılganlık • Sürülebilirlik• Uzayabilirlik/ Elastikiyet / Gerilebilirlik • Esneklik • Tel Kesme Kuvveti • Kabuk Mukavemeti • Köpük Stabilitesi • İş Yumuşatma
Bir test çözümü bulunmadığında, devam edip geliştiririz - Peynir Uzatılabilirlik Donanımı ve Peynir Izgarası Donanı, Topluluk Kayıtlı Tasarımların klasik örneklerindendir.
Tekstür cihazı serisinin herhangi biri, listelenen ürün testleri için kullanılabilir.
Bu uygulama alanında yaygın olarak kullanılan özel donanımlar ve tipik ölçümlerin bir bölümü aşağıda gösterilmiştir, ancak bu şekerleme ürünlerinin test edilmesi için mevcut olan tüm aralığı içermez. Test prosedürleri şunlardır: sıkıştırma, delinme / penetrasyon, gerilme, kırılma / bükme, ekstrüzyon, kesme / soyma.