YEM ANALİZ LABORATUVARLARI
Laboratuarda kullanılan her türlü kap veya küçük aletler özel maşa veya raflar içinde, koşullara uygun ise dolaplarda saklanacağı için laboratuvar özel hazırlanmalıdır. Laboratuvar masaları asit ve alkali maddelerden kolaylıkla etkilenmeyen ve sıcağa dayanıklı kolay temizlenebilen malzemelerden yapılmış olmalıdır. Yemlerin bir takım fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenebilmesi için laboratuvarda bulunması gereken alet ve ekipmanlar ile malzemelerin belli başlıları aşağıda sıralanmıştır.
1. Hassas laboratuvar terazisi
2. Büyüteç, Mikroskop
3. Hektolitre kabı
4. Hızlı nem ölçer
5. Değirmen
6. Kurutma dolabı
7. Yakma fırını
8. Eter Ekstraktör
9. Kjeldahl cihazı
10. Flame fotometre
11. Kalorimetre
12. Vakum/Hava motoru
13. Isıtıcı
14. pH metre
15. Santrifüj
16. Spektrofotometre
17. pH metre
18. Aminoasit analizer
19. Gaz kromotoğrafi
20. Saf su aygıtı
21. Soğutucu ve dondurucu
22. Otoklav
Laboratuvar Malzemeleri
Metal: Çeşitli sehpalar, maşalar, pensler, spatüller, kurutma kapları
Tahta: Pipetlikler, huni sehpaları, tüp sehpalar, kap süzme tablaları
Cam: Huniler, cam balonlar, balon jojeler, erlenler, beherler, ölçme silindirleri, pipetler, kavanozlar, desikatör, petri kapları, kjeldahl tüpü
Porselen: Çeşitli havanlar, spatül, süzgeç-ayırma hunileri, porselen kroze
Plastik: Örnek toplama kapları, tıpa, ölçü silindirleri, piset