C-cell colour modeli avantaj olarak daha kompleks parametrelerin (ekmek puanlaması..vs) analiz sonuçlarını kullanıcıya sunmaktadır. C-Cell Colour, analiz başına renk (L*a*b*), boyut, şekil, gözenek yapısı (ekmek, kek...), ürün bileşeni, katkı maddesi etkisi, hücre boyutu, uzama, içerik, ekmek puanlaması, kabuk kalınlığı gibi 50'nin üzerinde parametrede ölçüm yapabilmektedir. C-Cell Mono modelinden farklı olarak, daha ayrıntılı sonuç veren gölge ve ışıklandırma oluşturmak için numunenin iki ayrı görüntüsünü almaktadır. Bu yöntem; içerik analizi, dış özellikler, kabuk rengi ve ekmek puanlaması değerlerini vermektedir. Sonradan uyarlanabilen bir yazılım ile artık duyusal değerlendirmede bulunan hatalara maruz kalmayan nesnel veriler üretmektedir. Bu analizleri sayesinde bileşen kontrolü, katkı performansı, maya aktivitesi, süreç kontrolü, kalite kontrol, yeni formülasyon, AR-GE, objektif puanlamada kullanıma uygundur. Baking ürünleri dışında, çikolata ve ekstrüde atıştırmalık gıdalarda da kullanılabilir. Yazılımı istenilen dilde kullanıma uygundur.
C-CELL COLOUR ADVANCED
C-Cell Colour modeline ek olarak ekmek puanlama modülü, gelişmiş veri çıkışı ve geliştirici yazılım modülü ile birlikte (1 geliştirici kalibrasyon dahildir).