ÜRÜNE GENEL BAKIŞ

Otomatik ve Tam Kontrollü Alveograf Test Koşulları

CHOPIN Technologies Alveolab®, un ve hamur özelliklerinin otomatik olarak test edilmesini sağlayan, kullanımı kolay, çok yönlü bir analiz cihazıdır. Alveolab, kendi soğutma sistemi, otomatik su enjeksiyonu ve hamur numunelerinin otomatik konumlandırılması, ezilmesi ve şişirilmesi ile kendinden kontrollüdür. Alveolab®, daha geniş bir protokol yelpazesiyle daha uyumludur ve uluslararası standartlara sahiptir.

Özellikler

  • YENİ tam buğday test protokolü (yalnızca Alveolab®)
  • Kullanımı kolay – basit, modern ve sezgisel arayüz
  • Standartlaştırılmış analiz – AACC 54-30, ICC 121, NF EN-ISO 27971 ve GOST 51415-99 standartlarını karşılar
  • Direnç, uzayabilirlik, elastikiyet ve pişme mukavemeti gibi ana reolojik özellikleri ölçer

Faydalar

  • Yüksek kaliteli malzemelerle başladığınızdan emin olmak için gelen buğdayı veya unu kontrol edin.
  • Gün boyunca birden fazla test yaparak verimliliği artırın
  • Yeni reçeteleri test etmek ve katkı maddelerini kontrol etmek için hamur davranışını anlayın uyarlayın
  • Unu spesifikasyonlara göre ölçün ve uyarlayın
  • Markanız için tutarlı ürünler sağlamak için hamur davranışını anlayın
  • Test prosedürleriniz için kanıtlanmış, endüstri standardı analizleri kullanın

Bizimle İletişime Geçin

UYGULAMALAR

Hububat ve Tahıllar İçin Uluslararası Endüstri Standardı Referansı Olarak Tanınmış

Alveolab, dünyanın her yerindeki değirmenciler ve fırıncılar tarafından hububat ve tahıllar için referans görevi gören test sonuçları sağlamak için kullanılmaktadır. Alveolab için uygulamalar aşağıdakilerin analizini içerir:

  • Unlu mamuller veya makarna için buğday seçimi
  • Buğday veya un paçalları
  • Vital gluten
  • Tuz ve şeker etkileri
  • Durum Buğdayı
  • Katkı maddeleri ve bileşenler (proteazlar, amilazlar, deaktif mayalar, vb.)
  • Süneli buğday

Kaliteyi Önemli Olduğu Yerde Ölçün

NASIL ÇALIŞIR?

Eğitime Değil Analize Odaklanın

Alveograph testi, hava basıncı altında hamurun şişirilmesi testidir. Bu işlem, fermantasyon sırasında karbondioksite maruz kaldığında hamurun deformasyonunu yeniden üretir.

Alveolab® kapsamlı bir eğitim gerektirmez ve personelin analizörü hemen kullanmaya başlamasını sağlar. Ayrıca, sistemi öğrenmek için daha fazla zaman harcamak yerine yeni çalışanlar hızla eğitilebilir. Sektörün karşı karşıya olduğu iş gücü eksiklikleri ve çalışan sirkülasyonu ile çalışanları daha kısa sürede eğitebilmek, programınızda büyük boşluklar olmadan analize devam edebilmeniz anlamına gelir.

Alveolab® ayrıca, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan, aynı anda birden fazla test yapmanızı sağlar. Kullanım kolaylığı ve çok yönlülük, yatırım geri getirisinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine neden olur.

Test Dört Ana Adımı İçerir

1. Un ve tuzlu suyu karıştırmak
2. Aynı özellikte beş parça hamur hazırlamak
3. Bu hamur parçalarını dinlendirme
4. Ortaya çıkan balon patlayana kadar her bir hamur parçasını otomatik olarak şişirme

Otomatik ve Tam Kontrollü Test Koşulları

  • Sıcaklık ve higrometrinin otomatik düzenlenmesi, yani sonuçların çevre koşullarından bağımsız olması.
  • Hamur parçalarının konumlandırılması ve şişirilmesi otomatik olup, sıcaklık ve nem kontrollü bir bölmede gerçekleştirilir.
  • Ters çevrilmiş balon daha küreseldir ve testin ideal koşullarına daha yakındır.
  • Sonuçlar, hamur davranışını hızlı bir şekilde değerlendirmek için grafik ve tablo formatında sağlanır.

Hamur Kesici

Hamur Hidrasyonu

  • Test başlangıcında su otomatik olarak ve çok hassas bir şekilde eklenir.
  • Su tankının sıcaklığı sabit tutulur.

Entegre Soğutma Sistemi

  • Soğutma, entegre bir sistemle sağlanır (Peltier etkisi). Bu nedenle, ekipmanı bir soğutma suyu sistemine bağlamaya gerek yoktur.

Hamur Parçalarının Ekstrüzyonu ve Kesilmesi

  • Dinlendirme plakaları, hamur parçalarının hazırlanmasını kolaylaştırmak için yüksek dirençli yapışmaz kaplamaya sahiptir.
  • Hamur kesici yarı otomatiktir ve kullanımı çok kolaydır.

Demo Talep Edin

SİSTEM BİLEŞENLERİ

  • Mikser kabı
  • Su tankı
  • Dinlenme odası
  • Test platini
  • Kayıt sistemi (yüklü yazılımı olan mini PC)

Bizimle İletişime Geçin

DETAYLAR

Ek Protokoller

Alveolab®, AlveoPC'den daha fazla protokol içerir:

  • Tam buğday test protokolü
  • Gevşeme protokolü
  • Hibrit protokol
  • Konsistograf analizi
  • Alveografik analiz - uyarlanmış hidrasyonda protokol
  • Yeni özel protokollerin oluşturulması (karıştırma, hız, süre vb.)

Çok Yönlü Sistem

Dünya çapında çok çeşitli buğday unları bulunduğundan, analiz verileri değirmenciler ve fırıncılar için her birini karakterize etmek ve pişirme için nasıl performans göstereceklerini belirlemek giderek daha önemli hale geliyor. Alveolab® ile operatör sıcaklıkları, karıştırma hızını, hava akışını, bağıl nemi ve test zamanlamasını ayarlayabilir. Bu çok yönlülük, değirmencilerin ve fırıncıların yeni zorluklara hazır olmalarını ve belirli süreçlere daha iyi yaklaşmalarını sağlar. Yeni bir meydan okumaya örnek olarak tam buğday unu verilebilir. Daha önce, Alveograph klasik yöntemiyle tam buğday ununu analiz etmek mümkün değildi. Artık Alveolab® ile tam buğday un analiz edilebilir. Her zaman yeni pişirme yenilikleri oluyor ve Alveolab® gelecek düşünülerek inşa edildi.

Standartlar

  • ISO 27971, AACC54-30.02, ICC 121, GOST 51415-99
  • + ICC 188
  • + UNI 10453
  • + ICC 188: Alveo AH
  • + UNI 10453: Durum buğdayı irmiği

Karakteristik Eğri ve Ölçüler

Alveograf verileri, hamur özelliklerini anlamak için kullanılır:

  • Direnç – hamurun gerilirken deformasyona direnme yeteneği
  • Elastikiyet –Bir hamurun gerilince geri eski haline dönme yeteneği
  • Uzayabilirlik – Kopmadan esneme yeteneği
  • Güç – Hamuru parçalanana kadar bir baloncuk haline getirmek için gerekli küresel enerji

P: Direnç (deformasyona direnme kapasitesi)
Direnç, su tutma kapasitesine bağlıdır:

  • Protein miktarı ve kalitesi
  • Nişasta Zedelenmesi
  • Lifler (pentozanlar, kül içeriği)

Belirli bir hidrasyon için direnç, hamur kıvamını temsil eder (bir hamurun ne kadar sert olduğunu) L: Uzayabilirlik (kabarcığın içerebileceği maksimum hava hacmi) Uzayabilirlik şunlara bağlıdır: 

  • Protein miktarı ve kalitesi (esas olarak)
  • Uzayabilirlik, hamurun gazı tutmak için esneme potansiyelini temsil eder (gaz tutma kapasitesi)

P/L: Direnç ve uzayabilirliğin eğri yapılandırma oranı
Ie: Elastikiyet indeksi, le = P200/P (P200: eğrinin başlangıcından itibaren 4 cm'de basıncı)

1. Esneklik, bir hamurun gerilim sona erdiğinde esneme ve ilk konumuna geri dönme kapasitesini temsil eder.
2. Eğrinin başlangıcından 40 mm sonra ölçülür (L=40)
3. Bu anda balona enjekte edilen hava miktarı 200 ml'dir.
4. Bu andaki kabarcık hacmi, hamurun deformasyona karşı direncini gösterir. Esnekliği değerlendirmenin bir yoludur.

W: Hamur pişirme gücü (eğrinin altındaki alan) veya Enerji değeri
Pişirme gücü şunlara bağlıdır:

  • Protein miktarı ve kalitesi
  • Nişasta zedelenmesi
  • Enzimler
  • Etkileşimler

Bizimle İletişime Geçin

YAZILIM

Kullanıcı arayüzü

Alveolab® yazılımı, direnç, uzayabilirlik, elastikiyet ve pişme mukavemeti hakkında bilgi içeren basit, kapsamlı ve sezgisel veriler sağlar. Laboratuvar teknisyeninin paçallar veya katkı maddeleri hakkında karar vermesini sağlar. Test sonuçlarının doğrulanmasında kullanılmak üzere standart bir analiz sertifikası otomatik olarak oluşturulur.

Alveolab® ile tüm geleneksel parametreler elde edilebilir; ek olarak, analiz verileri şunları içerir:

  • Birinci türev
  • Stres/Gerilme eğrisi
  • Karıştırma sırasında hamur kıvamını kaydetme imkanı
  • Hamur davranışını ve nihai ürünü daha iyi tahmin etmek için test sırasında daha fazla veri elde edin

 

 

Ek özellikler

Alveolab® yazılımı, karışımlarla ilgili ayrıntılar, geliştirici kılavuzu ve sanal depolama gibi ek özellikler içerir:

Karışımlar

5 adede kadar ürün seçin ve hedef Alveograph değerlerinize karşılık gelen en uygun fiyatlı karışımı otomatik olarak bulun.

Katkı Kılavuzu

Hedef Alveograph değerlerini elde etmek için en uygun katkıyı hızlı bir şekilde seçmenize yardımcı olur.

Sanal Depolama

  • Bir ürünü sanal olarak bir silo veya hücreyle ilişkilendirin ve fiyatını girin
  • Analiz izlenebilirliği
  • Belirli bir tedarikçi veya müşteri ile ilgili olarak belirli bir ürünün kalitesini zaman içinde izleyin

Demo Talep Edin

ÖZELLİKLER

AlveoLab

Boyut Genişlik x Derinlik x Yükseklik: 1010 x 640 x 860 mm
Ağırlık 96 kg
Gürültü Seviyesi < 70 dB
Güç 220/240 VAC - 50 /60 Hz - 2.200 W
Test başına gereken
reaktifler (tedarik edilmez)
- Tuzlu su %2,5
- NF EN ISO 27971'de açıklandığı gibi yer fıstığı veya madeni yağ
Mini PC özellikleri - Windows 10 IOT - Alveolab® yazılımı yüklü
Soğutma sistemi Dahili
USB'ye Veri Aktarımı Uygun
Sonuçları Yazdır Harici bir yazıcıyı MiniPC'ye bağlayarak
Yazılım Dilleri English, French, Spanish, Chinese, Italian, Polish, Portuguese, Czech, Russian, Romanian, Turkish, Ukrainian, Hungarian, Greek, Bulgarian
Çevresel Hususlar - İç mekan kullanımı
- Depolama sıcaklığı: -25°C ila +55°C (-13°F ila +131°F)
- Çalışma sıcaklığı: 18°C - 22°C (64°F - 72°F)
- Nem: %50 ile %80 RH arasında kullanım
- Güç gerilimi değişimleri: ± %10
Düzenleyici Uyumluluklar - EN 61010 uyarınca kirlilik derecesi: 2
- EN 61010: II uyarınca kurulum kategorisi (aşırı gerilim kategorisi)

Bizimle İletişime Geçin

Ürün Kalitesi Konusunda Bilinçli Kararlar Alın

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×