CHOPIN ALVEOLAB

Alveolab ve AlveoPC cihazları, hamurun reolojik özelliklerini (direnç, uzayabilirlik, elastikiyet ve pişme mukavemeti (W Enerjisi)) ve dolayısıyla unlu mamuller, erişteler, bisküviler vb. için kullanılan unların pişirme performansını ölçmek için kullanılan temel ve standart araç olarak uluslararası düzeyde tanınmaktadır.

ULUSLARARASI REFERANS
Direnç(P), uzayabilirlik (L), elastikiyet (I.e.), pişme mukavemeti (W)
Ticari işlemler için standartlaştırılmış analiz (AACC 54-30, ICC121, NF EN-ISO 27971, GOST 51415-99).

KULLANIMI KOLAY
Basit, modern ve sezgisel bir arayüze sahip kapsamlı yazılım.

Depolama tesisleri için:

  • Uluslararası bir referans kullanarak buğday ve un alım satımını güvence altına alın.
  • Alım sırasında buğday kalitesini izleyin.
  • Buğdayları gelecekteki kullanımlarına göre seçin ve sınıflandırın.
  • Süne tahribatına uğramış buğdayları tespit edin.

Değirmenciler için:

  • Buğday ve un paçallarını optimize edin.
  • Katkı maddelerini ve geliştiricileri doğru bir şekilde ölçerek unu son kullanımına uyarlayın.
  • Farklı un fraksiyonlarını kontrol edin.

Fırıncılar için:

  • Gelen unun uygunluğunu izleyin.
  • Yeni reçeteleri test edin.
  • Katkı maddelerini kontrol edin.

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Alveograph cihazları iki ayrılmaz parçadan oluşur: teste hazırlanırken hamurun geliştirilmesini ve çıkarılmasını sağlayan bir ekstraksiyon geçidi ile donatılmış bir yoğurma kazanı; ve hava basıncının oluşturduğu bir hamur kabarcığının üç boyutlu uzantısını ölçen alveografın kendisi.

Alveograf testi, hava basıncı altında bir balona dönüşen bir test hamuru parçası üretmekten oluşur. Bu işlem, fermantasyon sırasında karbondioksite maruz kaldığında hamurun deformasyonunu taklit eder.

Test 4 ana adımı içerir:

  1. Un ve tuzlu su karıştırılır.
  2. Kalibre edilmiş beş hamur parçasının hazırlanır.
  3. Bu hamur parçalarını dinlenmeye alınır.
  4. Ortaya çıkan balon patlayana kadar her bir hamur parçası otomatik olarak şişirilir.

AlveoPC

ULUSLARARASI REFERANS

  • Su kaldırma (WA), direnç(P), uzayabilirlik (L), elastikiyet (I.e.), fırınlama mukavemeti (W).
  • ISO 27971, AACC54-30.02, ICC 121, GOST 51415-99

BİLGİSAYAR BAĞLANTISI

  • ‍‍Test verileri, testten sonra canlı olarak görüntülenir.
  • Standart bir analiz sertifikası otomatik olarak oluşturulur. Şirketinizin adı ve logosu kolayca eklenebilir.
  • Mükemmel izlenebilirliği sağlamak için tüm veriler yedeklenir.

HAMUR PARÇALARININ EKSTRÜZYONU VE KESİLMESİ

  • Dinlendirme plakaları, hamur parçalarının hazırlanmasını kolaylaştırmak için yüksek dirençli yapışma önleyici bir kaplamaya sahiptir.
  • Hamur kesici yarı otomatiktir ve kullanımı çok kolaydır.

PROTOKOLLER

  • Alveografik analiz - sabit hidrasyonda standart protokol (%50 b15)
  • Bozulma protokolü

AlveoLab

AlveoPC'de bulunan tüm özelliklerin yanı sıra:

OTOMATİK & TAM KONTROLLÜ TEST KOŞULLARI

  • Testte sıcaklık ve higrometrinin otomatik olarak düzenlenmesi sayesinde sonuçlar çevre koşullarından bağımsızdır ve bu nedenle daha doğrudur.
  • Hamur parçalarının konumlandırılması ve şişirilmesi otomatiktir ve sıcaklık ve nem kontrollü bir bölmede gerçekleştirilir.
  • Ters çevrilmiş kabarcık daha küreseldir ve testin ideal koşullarına daha yakındır.

EK PROTOKOLLER

  • Stres/gerilme
  • 1. türev
  • Gevşeme protokolü
  • Hibrit protokol
  • Karıştırma sırasında kıvam, hamur gelişimi
  • Consistograf analizi, su kaldırma
  • Alveografik analiz - uyarlanmış hidrasyonda protokol
  • Yeni özel protokollerin oluşturulması (karıştırma, hız, süre vb.)

EK STANDARTLAR

  • + ICC 188 + UNI 10453

SOĞUTMA

  • Soğutma, entegre bir sistemle sağlanır (Peltier etkisi). Bu nedenle, ekipmanı bir soğutma suyu sistemine bağlamaya gerek yoktur.

HAMUR HİDRASYONU

  • Testin başında su otomatik ve çok hassas bir şekilde eklenir.
  • Su deposunun sıcaklığı kontrol altında tutulur.

KARIŞIMLAR

  • 5 adede kadar ürün seçin ve hedef Alveograph değerlerinize karşılık gelen en uygun fiyatlı karışımı otomatik olarak bulun.

İYİLEŞTİRİCİ KILAVUZU

  • Hedef Alveograph değerlerini elde etmek için en uygun katkıyı hızlı bir şekilde seçmenize yardımcı olur.

SANAL MAĞAZA

  • Bir ürünü sanal olarak bir siloya veya hücreye atfederek fiyatını girin.
  • Analiz izlenebilirliği
  • Belirli bir tedarikçi veya müşteriyle ilgili olarak belirli bir ürünün kalitesini zaman içinde izleyin.

Ek AlveoLab Özellikleri

BUĞDAY SEÇİMİ

  • Piyasada bulunan farklı buğday cinslerini gelecekteki kullanımlarına göre karşılaştırın, seçin ve sınıflandırın.

DURUM BUĞDAYI (TRİTICUM DURUM)

  • Alveolab, makarna yapmak için amaçlanan irmiğin uygunluğunu değerlendirir ve durum buğdayı ununun ekmek yapma kapasitelerini belirler (standart protokol UNI10 453).

BUĞDAY VEYA UN PAÇALLARI

  • Öğütmede, kaliteyi gelecekteki kullanıma göre uyarlamak için buğday veya un harmanlanır. Alveolab ile yüksek kaliteli ürünler yapmak için doğru karışımı hesaplayın.

KATKI MADDELERİ

  • Hamurun elastik özellikleri üzerindeki etkilerini (sistein, askorbik asit, maya, glikoz vb.) ölçerek kullanımlarını optimize edin.

PROTEAZLAR

  • Peptit bağlarının hidrolizi, glüten ağının kısmen tahrip olmasına yol açar. Bu etkiler Alveolab sonuçlarında açıkça gösterilmiştir.

GLÜTEN

  • Alveolab ile glutenin hamur üzerindeki etkileri kolayca tespit edilebilir. Örneğin, fazla glüten, yüksek hamur esnekliğine ve zayıf uzayabilirliğe neden olur.

SÜNELİ BUĞDAY

  • Alveolab, kontamine buğdayla üretilmiş unun tespit edilmesini mümkün kılar.

AlveoLab

Kısa Açıklama : Sıcaklık ve nem kontrollü bölmede Alveograf testi
Testler : Yeni koşullara uyum sağlamak için özelleştirilmiş protokoller oluşturulabilir
Ortalama Test Sayısı : 20
Yazılım Özellikleri : Paçal optimizasyonu, geliştirici kılavuzu, özel protokoller
İşlem : Otomatik su ekleme, otomatik ekstrüzyon ve hamurun konumlandırılması
Dinlenme Odaları : 3
Çevresel Gereksinimler : Maksimum oda sıcaklığı 28°C

AlveoPC

Kısa Açıklama : Alveograf testi
Testler : Alveo sabit su kaldırma
Ortalama Test Sayısı : 12
Yazılım Özellikleri : X
İşlem : Manuel su ekleme, yuvarlanması ve konumlandırılması
Dinlenme Odaları : 2
Çevresel Gereksinimler : 18-22°C oda sıcaklığı / 50-80% nemlilik

AlveoLab

Ölçüler : 100 x 55 x 85 cm G x D x Y (40" x 34" x 22")
Her tarafta 15 cm boşluk bulunan sağlam tezgah üstü alanı
Ağırlık : 96 kg
Güç : 220 - 240 Vac 50/60 Hz 2500 W

AlveoPC

Ölçüler : 90 x 55 x 55 cm G x D x Y (36" x 20" x 20")
Her tarafta 15 cm boşluk bulunan sağlam tezgah üstü alanı
Ağırlık : 70 kg
Güç : 220 - 240 Vac 50/60 Hz 1300 W

BROŞÜR

Chopin AlveoLab

Daha fazlası için, bizimle iletişime geçebilirsiniz...

İLGİLİ ÜRÜNLER

AlveoLab

AlveoPC

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

× WHATSAPP HATTI