Rheofermentometer F4

Fermantasyon boyunca hamur davranışlarını izleyin.

KATEGORİ Un Kalite Kontrol Cihazları
MARKA CHOPIN Technologies
MENŞEİ FRANSA
GARANTİ 2 YIL GARANTİ + 10 YIL YEDEK PARÇA
PAYLAŞ

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Hacim ve Gaz Oluşumu

Ekmekçilikte en önemli konulardan biri olan mayalanma ölçümü, bugüne kadar genel olarak klasik yöntemlere ilerlemiştir. Hacim, kabuk rengi, gözenek yapısı gibi değerlerin ölçümünde teknolojik gelişmeyi 2000'li yılların başı çekmiş ve bu konuda en büyük adımı Chopin Technologies atmıştır.

Chopin Rheofermentometre F4 cihazı, ekmek yapımında kullanılan hamurun dinlenme sırasında oluşan gazın tutulmasını, kaçan miktarını ve komple hamur gelişimini grafiğe döken bir cihazdır. Fermentasyon aşamasında ortaya çıkan bu değerlerin dijital olarak ölçülüp kullanıcıya aktarılması, ekmekçilik yönünde büyük faydalar sağlamakta ve verilerin diğer kullanıcılarla paylaşılması ile interaktif bir fikir alışverişine olanak sağlanmaktadır. Oldukça basit olan analiz, kullanıcıların tecrübesiyle doğru orantılı olarak istenilen protokollerle yapılabilmektedir. Böylelikle farklı yapım aşamaları kullanan kullanıcılar da bu teknolojiden optimum şekilde yararlanmaktadır.

Analizler, ekmek yapım aşamalarına denk değerler alınabilmesi amacıyla 3 saattir. Bu süre standart protokoller için geçerli olup, kullanıcının isteğine göre değiştirilebilir.

KAPSAMLI

Tek bir testte:

  • Hamur gelişimi.
  • Maya etkisinden dolayı gaz üretimi.
  • Hamurun gözenekliliği.
  • Son fermantasyon sırasında hamurun toleransı.

ÇOK YÖNLÜ

Protokolün özelleştirilebilmesi nedeniyle her türlü maya hamurunu analiz eder.

BASİT

PC yazılımı ile otomatik test ve izlenebilirlik.

PRENSİP

Son ürünlerin hacmi hem maya tarafından üretilen gaz miktarına hemde hamurun gaz tutma kapasitesine bağlıdır.

Rheo F4, hamurun gaz üretimini, hacmini, aynı zamanda son fermantasyon süresindeki direncini ölçmek içik eksiksiz bir analiz sağlar.

UYGULAMALAR

  • Hamurun fırına verilmesi için en uygun zamanın ve pişirme süresinin belirlenmesi.
  • Taze ve kurutulmuş mayaların aktivitesinin izlenmesi.
  • Şeker, yağ vb. İçeren tam formüllerin analizi.
  • Yüksek lifli reçetelerin analizi.
  • Makarnalık buğday irmik analizi.
  • Sistein, askorbik asit, vitaminler, vb. Katkı maddelerinin etkilerinin analizi

DAHA FAZLA

  • Ergonomik:
    Laboratuarınıza kolaylıkla sığabilecek hafif ve kompakt bir cihaz.
  • Ekonomik:
    Basitleştirilmiş tasarım, az bakım, yalnızca 1 tek malzeme (soda kireç).

ÜRÜN DÖKÜMANLARI

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

× WHATSAPP HATTI