Pro Glutomaks
Gluten Yıkama Cihazı

Proglutomaks ekranlı gluten yıkama cihazı (Gluten washer), tam buğday ve un numunelerinde yaş gluten miktarını tespit etmek için kullanılır.

MARKA Makswell Innovation
MENŞEİ Türkiye
GARANTİ 2 YIL GARANTİ + 10 YIL YEDEK PARÇA
PAYLAŞ

Pro Glutomaks ekranlı gluten yıkama cihazı (Gluten washer), tam buğday ve un numunelerinde yaş gluten miktarını tespit etmek için kullanılır. Yaş gluten değeri ne kadar yüksek ise; un numunesinin protein değeri de o derece yüksek demektir. Gluten değeri yükseldikçe unun ekmeklik kalitesi de yükselir. Numuneler Proglutomaks cihazına yerleştirildikten sonra tüm işlemler otomatik olarak yapılmaktadır. Numunenin yoğrulma ve yıkanma süresi dokunmatik ekrandan dijital olarak değiştirilebilir. Aynı süre içerisinde iki adet numunenin analizi yüksek hassasiyet ve standart olarak yapılabilmekte ve böylece personel giderleri ve zaman açısından tasarruf sağlamaktadır. Dokunmatik ekranda test süreci ve uyarı mesajları takip edilebilir. Proglutomaks dış ölçüleri 340x340x330 mm ve net ağırlığı 22 kg dır. Cihazın kullanım hataları hariç 2 yıl garanti ve 10 yıl yedek parça garantisi bulunmaktadır.

Donanım;

  • Dokunmatik renkli ekran
  • Aynı anda iki numune analiz etme imkanı
  • Un ve tam buğday unu yıkama seçenekleri
  • Kullanıcı güvenliği için kefe sensörü
  • Daha verimli yıkama için çift su pompası
  • Voltaj değişimlerine karşı korumalı SMPS güç kaynağı
  • Yüzey montaj (SMD) teknolojisi ile üretilmiş tümleşik kontrol ünitesi
  • ARM teknolojisi ile güçlendirilmiş işlemci

Yazılım;

  • Kullanıcı dostu ara yüzey yazılımı
  • Ekrandan ayrarlanabilir yıkama ve yoğurma süreleri
  • Ekrandan ayarlanabilir yıkama su akış hızı
  • Çalışma sürecinin ekrandan takip edilebilmesi
  • Yabancı dil seçeneği
  • Arıza tespit sistemi

 

  • Güç: 250 W
  • Voltaj: 220 V, 50 Hz
  • Net Ölçüler (mm): 320x320x330
  • Paket Ölçüleri (mm): 370x370x380
  • Ağırlık (Kg): 22
  • Ürün Garantisi: 2 Yıl
  • Yedek Parça Garantisi: 10 Yıl
  • Standartlar: AACC 38-12, ICC 137/1, ISO 7495

Buğdayda bulunan depo proteinlerine "gluten" adı verilir. Buğday ununa su ilave edilip yoğrulduğunda, gluten proteinlerinden "gliadin" ve "glutenin" in suyu emerek şişmesi sonucu viskoelastik özellikte hamur oluşur. Gluten, fermantasyon sırasında maya tarafından üretilen CO2 gazının tutulmasını ve yüksek hacimli ekmek oluşturulmasını sağlar. Gluten, yıkama işlemiyle, tahıllar içerisinde sadece buğdaydan elde edilebilir. Mayalı ekmek yapımı söz konusu olduğunda yaş gluten miktarı ve kalitesi çok önemli kalite kriterleridir. Gluten yıkama cihazı (Glutomatic), Buğday ve un numunelerinde yaş gluteni ayırarak miktarını tespit etmek için kullanılır. Gluten yıkama cihazı (Glutomatic) tam otomatiktir. Numuneler yerleştirildikten sonra tüm işlemleri otomatik olarak yapmaktadır.

Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir.

YAŞ GLUTEN: Gladin ve Glutenin proteinlerinden oluşan visko-elastik maddeye denir. Gladin yapışkanlık ve akışkanlık özelliğine Glutenin ise esneklik şekil değiştirmeye karşı direnç gösterme özelliğine sahiptir.

GLUTEN DEĞERİ: Gluten miktarı hakkında bilgi veren yüzde (%) cinsinden bir değerdir. Gluten değeri yükseldikçe unun ekmeklik kalitesi yükselir. Zayıf olarak tanımlanan un numunelerinin gluten değeri düşüktür.

Test edilecek un numunesi %2 tuzlu su çözeltisi ile hamur haline getirildikten sonra bu hamur %2 tuzlu su çözeltisi ile yıkanarak nişasta, suda çözünen proteinler (albüminler) ve seyreltik su çözeltilerinde çözünen proteinler (globülinler) uzaklaştırılarak yaş gluten numunesi elde edilir. Elde edilen yaş gluten numunenin gluten miktarı hakkında bilgi verir.

TEKLİF FORMU

TOP