Valslı Değirmen (roller mill), satın alınacak buğdayların kalitesine göre sınıflandırılması, depolanması ve fiyatlandırılmasını sağlamak için kullanılır. Ayrıca fabrikada öğütülecek buğdayın daha önce laboratuar değirmeninde homojen olarak öğütülerek: değerlerinin önceden tespit edilerek gerekli değişimin, düzeltmelerin yapılarak karışım oranlarının belirlenmesinde kullanılır.
VERİM: Buğdaydan değirmen yardımıyla un ve kepeği ayırdıktan sonra unun miktarının buğday miktarına bölünerek çıkan değerin 100 ile çarpılması sonucu ortaya çıkan değerdir.
TAVLAMA: Buğdaydan değirmen yardımıyla un elde edebilmek için buğday kabuğunun mümkün olduğunca büyük parçalar şeklinde ayırmak gerekir. Bu amaçla buğdaylara su verilir. Tavlama suyu ile buğday kabuğunun kırılganlığı azaltılmış, elastikiyeti artırılmış olur. Böylece kabuğu iri parçalar şeklinde ayırmak mümkün olmaktadır. Verilen suyun buğday kabuğunun dışından kabuğun iç kısmında bulunan unsu (endosperm) tabakasına ulaşması beklenir. Daha iç tabakalara ulaşması ise istenmez.