Rolermaks
Valsli Tip Laboratuvar Değirmeni

Rollermaks model laboratuvar tipi valslı değirmen (roller mill) hem tavlı ve hem de tavsız buğdaydan un elde etmek amacıyla kullanılır.

MARKA Makswell Innovation
MENŞEİ Türkiye
GARANTİ 2 YIL GARANTİ + 10 YIL YEDEK PARÇA
PAYLAŞ

Hamermaks model laboratuvar tipi çekiçli değirmen (hammer mill) buğday, arpa, mısır ve benzer ürünlerin öğütülmesinde kullanılır. İyi üretim elde edebilmek için yapılan ön analizlerde en önemli nokta, yapılacak analize göre en uygun numuneyi elde etmektir. Hamermaks ile tam buğday unu elde edilip glüten, NIR ve enzim ölçer testleri için kullanılabilir. Öğütme işlemi sırasında buğday besleme hızı ayarlanabilmektedir. Hamermaks dakikada 16.800 devir yapan motorla çalışmakta olup, öğütülen örneğin cinsine ve istenilen numune büyüklüğüne göre elek seçenekleri mevcuttur. Hamermaks dış ölçüleri 500x400x400 mm ve net ağırlığı 45 kg dır. Kullanım hataları hariç 2 yıl ürün ve 10 yıl yedek parça garantisi bulunmaktadır.

Donanım;

  • Tavlı ve kuru buğday öğütme özelliği
  • Yüksek mukavemet için alüminyum döküm ana gövde
  • Daha uzun ömürlü kullanım için sertleştirilmiş çelik valsler
  • Un ve kepeğin ayrılması için silindirik elek sistemi
  • Farklı gözenek boyutunda elek seçenekleri
  • Daha iyi öğütme için 4 valsli sistem
  • Güçlü Asenkron motor
  • İleri-Geri motor çalışma modu
  • Daha verimli çalışma için V kayış sistemi
  • Öğütme işlemi kolay takibi için cam kapak
  • Ayarlanabilir buğday besleme hızı

 

  • Güç: 2000 W
  • Voltaj: 380 V, 50 Hz
  • Net Ölçüler (mm): 600x392x596
  • Paket Ölçüleri (mm): 650x440x650
  • Ağırlık (Kg): 52
  • Ürün Garantisi: 2 Yıl
  • Yedek Parça Garantisi: 10 Yıl

Valslı Değirmen (roller mill), satın alınacak buğdayların kalitesine göre sınıflandırılması, depolanması ve fiyatlandırılmasını sağlamak için kullanılır. Ayrıca fabrikada öğütülecek buğdayın daha önce laboratuar değirmeninde homojen olarak öğütülerek: değerlerinin önceden tespit edilerek gerekli değişimin, düzeltmelerin yapılarak karışım oranlarının belirlenmesinde kullanılır.

VERİM: Buğdaydan değirmen yardımıyla un ve kepeği ayırdıktan sonra unun miktarının buğday miktarına bölünerek çıkan değerin 100 ile çarpılması sonucu ortaya çıkan değerdir.

TAVLAMA: Buğdaydan değirmen yardımıyla un elde edebilmek için buğday kabuğunun mümkün olduğunca büyük parçalar şeklinde ayırmak gerekir. Bu amaçla buğdaylara su verilir. Tavlama suyu ile buğday kabuğunun kırılganlığı azaltılmış, elastikiyeti artırılmış olur. Böylece kabuğu iri parçalar şeklinde ayırmak mümkün olmaktadır. Verilen suyun buğday kabuğunun dışından kabuğun iç kısmında bulunan unsu (endosperm) tabakasına ulaşması beklenir. Daha iç tabakalara ulaşması ise istenmez.

TEKLİF FORMU

TOP