Küçültülmüş bir ölçekte olmasına rağmen, LabMill'in çalışma prensibi endüstriyel bir değirmeninkine benzer: tahıl, kepeği çıkarmak ve endospermi kesmek için bir dizi valsli değirmende öğütülür. Her valsli değirmen döngüsü arasında, öğütülmüş tahıl elenir ve çeşitli boyutlara ayrılır. Bu prosedürle LabMill, ticari bir endüstriyel değirmen tarafından üretilen ürünü temsil eden (saflık, granülometri, histolojik bileşim, nişasta hasarı, kalite ve protein miktarı) bir un üretir ve tüm reolojik analizleriniz için kullanılabilir.
LabMill'in yenilikçi patentli öğütme diyagramı birbirini takip eden 5 (veya 6) adımdan oluşur:
- Kepek, ince kepek, kaba kepek ve un yapmak için yivli merdaneler arasında 2 kırma adımı
- Kaba irmikleri un, kaba kepekleri ince kepek haline getirmek için düz silindirler arasında 1 boyutlandırma adımı
- İnce kepekleri un haline getirmek için düz silindirler arasında 2 (veya 3) inceltme adımı