Muffinlerde Tünel Oluşumu
ÖZET
Muffinlerin kalitesini tanımlamak için kullanılan kritik ölçümlerin belirlenmesi.
AÇIKLAMA
Kek hamurlarının aşırı karıştırılması, muffinlerde, fırında oluşan buharın katılaşan hamurun içinden yükselerek geniş uzun deliklerin "tünel" oluşumuna yol açabilir.
KRİTİK ÖLÇÜMLER
Aşırı karıştırılmış hamurlardan üretilen ürünlerin hücrelerin boyutu ve şekli, farklı bir boyut modeli oluşturur. Normalde keklerde bulunan küçük kompakt hücreler, pişirme sırasında oluşan buharın katılaşan hamurun içinden hızla yükselmesiyle oluşan çok daha büyük uzun hücrelerle birlikte yapı boyunca eşit şekilde dağılır. Tünel meydana geldiğinde dış şekil de etkilenir ve üst yüzeyin eşit olmayan şekilde gelişmesine neden olur.
SONUÇ
C-Cell, muffinlerin kalitesini gerçek zamanlı olarak kontrol etmek için kullanılabilecek objektif veriler sağlayabilir.
































