Şekerli Kurabiyelerde Yüzey Çatlaklarının Objektif Olarak Puanlanması
ÖZET
Şekerli kurabiyelerde yüzey çatlama seviyesinin, boyutunun ve şeklinin belirlenmesi ve daha sonra bu değerlerin duyusal bir puanla ilişkilendirilmesi.
AÇIKLAMA
Yüzey çatlaması; şeker seviyesi, hamurun nem içeriği ve unun özellikleri gibi bir dizi faktörle ilişkili bir olgudur. Kurabiyenin görünümü ile birlikte boyut ve şeklin tümü, ürünün genel çekiciliğine katkıda bulunur.
KRİTİK ÖLÇÜMLER
Boyut ve şekil, ürünün ambalajlanmasıyla ilgili en önemli faktörlerdir bunu yüzey rengi ve yüzey çatlaması gibi özellikler takip eder. İki örnekte de görülebileceği gibi, çok az çatlak yüzeyin yavan görünmesine sebep olurken çok fazla çatlama olmasıda istenmez.
ÇÖZÜM
C-Cell, şekerli kurabiyelerin kalite özelliklerinde objektif veri ve objektif puanlama sağlayabilir.
































