Kesme ve Isırma Aksesuarlarımızın Karşılaştırılması

Stable Micro Systems'da neden bu kadar çok farklı bıçak (aksesuar) seçeneği bulunduğu sıklıkla sorulur.

Bıçak yelpazemiz boyut, malzeme, kalınlık ve keskinlik bakımından önemli ölçüde farklılık gösterir. Genel olarak, bazı durumlarda ‘’toklukları’’ ile ilgili örnek olabilecek ürünlerin Isırma/Kesme Kuvvetini ölçmek için kullanılırlar.

Aşağıdaki yönergeler, her birinin potansiyel kullanımını netleştirmeye yardımcı olabilir.

Blade Set (HDP/BS)
Bu, bir kesme testi için en yaygın seçimdir ve ters çevrilebilir bıçak kenarı veya giyotin (guillotine) kenarı ve bir Warner-Bratzler bıçağından oluşur. Uygulamasında evrensel olmasına rağmen bıçak keskin değildir ve bu nedenle, kesme işlemi gerçekleşmeden önce kırılgan numuneleri 'sıkıştırabilir'.

Warner Bratzler Blade Set with ‘V’ slot blade (HDP/WBV)
Et testi için USDA Standardında kullanılmak üzere boyutsal olarak belirtilmiştir.

Warner Bratzler Blade Set with ‘Rectangular slot blade (HDP/WBR)
Et testi için Danimarka Honikel yönteminde kullanım için boyutsal olarak belirtilmiştir.

 

Light Knife Blades (A/LKBF and A/LKB-F2)
AACC Yöntemlerinden 16-50.01 veya 66-52.01 uygularken kullanılmak üzere özel olarak boyutlandırılmıştır: Pişmiş Makarna Kalitesi / Sertliği için kullanılmaktadır.
Bu bıçaklar başka herhangi bir yöntem veya numune türü için kullanılamaz.

Bunlar, birbirine bitişik olarak yerleştirilmiş beş spagetti şeridini (veya diğer makarna formlarının yaklaşık olarak eşdeğer genişliğini) kesmek için gereken kuvveti ölçen, kesici kenar boyunca 1 mm düz olacak şekilde işlenmiş bir bıçağın kullanımını belirtir.

Bu yöntemde sertlik, bir parça makarnayı (örneğin bir spagetti şeridi) kesmek için gereken gram-santimetre cinsinden çalışma olarak tanımlanır. Birim alan başına maksimum kesme kuvveti, spagetti sertliğinin bir ölçüsü olarak da kullanılır ve bu testlerin her ikisinin de sonuçlarının, subjektif pişirme testleri ile elde edilen verilerle iyi bir şekilde uyumlu olduğu bulunmuştur.

Şeffaf bıçak kullanılarak farklı pişirme sürelerinde spagettinin tekstürel parametre sonuçları. (AACC Yöntemi)

 

Light Knife Blade (A/LKB)
Standart Bıçak Setine daha ucuz bir alternatif olabilecek küçük bir Perspex bıçak. Malzemesi nedeniyle sert ürünlerin testlerine dayanamayabilir ve doğru bakım yapılmadığında daha kolay hasar görebilir.

Craft Knife (A/CKB)
Bıçağın keskinliği nedeniyle sert ürünler kesilebilirken, bıçağın körelmesi söz konusuysa "tek kullanımlık" bir bıçak seçeneği sunar. Bıçak kalınlığı, örneğin tohumlar veya kabuklu yemişler gibi çok küçük numunelerin hassas bir şekilde kesilmesini veya katmanlı hamur işi gibi çok yumuşak veya kırılgan numunelerin sıkıştırılmadan kesilmesini sağlar. Ancak sınırlı boyutu nedeniyle yalnızca 50 mm genişliğe kadar olan numuneler test edilebilir ve kesme derinliği de sınırlıdır.

Çok sayıda tepe ve çukuru gösteren bir grafik (burada gösterildiği gibi), standart bir bıçak seti kullanılarak hamur işi katmanlarının kesilmesini veya kırılmasını yansıtır.

Extended Craft Knife (A/ECB)
Bu bıçak, standart maket bıçağının popülaritesi ve daha önce yerleştirilebilecek olandan daha derin ve daha geniş numunelerin kesilmesi için ince, tek kullanımlık bir bıçak kullanma gerekliliği nedeniyle tanıtıldı. 100 mm genişliğe kadar numuneler test edilebilir.

Bir maket bıçağı kullanılmasıyla mümkün kılınan, katmanlı bir yapı gösteren pişmiş puf böreğinin kesilmesinden elde edilen tipik tekstür analizi grafiği.

 

Kramer Shear Cell (HDP/KS5/10) or Mini Ottawa-Kramer Shear Cell (HDP/MK05)
Farklı şekil ve boyutlardaki ürün, konfigürasyonda değişken olabilen numunelere sebep olur. Test için tekrarlanabilir yönlendirme, bir bıçak seti ile ayrı ayrı test edildiğinde zor olabilir.

Bir Kramer Shear Cell veya Mini Ottawa/Kramer Shear Cell, homojen olmayan veya değişken geometrili bir numunenin test edilmesi için en uygun aksesuarı sağlar. Bir dizi parça veya numune "toplu" olarak kesilir ve alınan sonuç numuneyi kesmek için gereken kuvvetlerin bir ortalamasıdır. Eğrinin altındaki alan genellikle hesaplanır ve "kesme işi" olarak adlandırılır- daha büyük bir değer, daha sıkı veya daha tok bir numuneyi belirtir.

Mini Kramer Shear Cell, küçük numune parçalarının test edilmesi için idealdir ve test için gereken numune hacmini azaltır. Bu sayede test sırasında daha küçük kuvvetler üretilir. Ancak Kramer Shear Cell kullanılırken test kuvveti 50 kg'ı aşarsa, TA.HDPlus modelinin kullanılmasını gerektirebilir.

4 farklı al dente makarna çeşidinden üretilen grafikler: yeşil penne, beyaz rigatoni, kırmızı penne ve beyaz kabuk

 

Volodkevich Bite Jaws (HDP/VB)
Bu aksesuar, bir kesici dişin yiyecekleri ısırma hareketini taklit etmek için geliştirilmiştir. Bununla birlikte, popülaritesi, üst 'diş' kendi başına kullanılmadığı sürece 1 cm²'lik numune kesitini sınırlayan boyutu nedeniyle azalmıştır.

Fracture Wedges (A/WEG)
Kırılma Takozları, her biri 30° ve 30 mm genişlikte bir kesme açısına sahip bir üst ve alt kama aracılığıyla numunenin hem üstünden hem de altından kesmeyi değerlendirmek için bir araç sağlar. Ancak maksimum numune genişliği 30 mm ile sınırlıdır.

 

Triple Ring Cutting System (A/TRCS)
Bu Kesme Sistemi, homojen olmayan küçük numunelerin tekstürel özelliklerinin daha küçük toplu miktarlarda belirlenmesine ve dolayısıyla daha düşük kuvvetler gerektirmesine olanak tanır. Konsantrik kesme halkaları, nispeten küçük bir cihazda büyük bir kesme yüzeyi alanı sağlar.

Daha fazla bilgi için;  Cutting / Shearing attachments page

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×