KPM Analytics, Alveolab® Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü için ICC Onayı Aldı

KPM Analytics, Alveolab® Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü için ICC Onayı Aldı

WESTBOROUGH, Mass. ABD (4 Mayıs 2023) – KPM Analytics (www.kpmanalytics.com), Alveolab® Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünün Uluslararası Tahıl Bilimi ve Teknolojisi Birliği'nden (ICC) onay aldığını duyurmaktan memnuniyet duyar. Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü (ICC 188), Alveolab kullanıcılarına Sabit Hidrasyon Protokolü Alveograph standardından (ICC 121) farklı hidrasyon seviyeleri gerektiren un türlerini test etme imkanı sunarak, yumuşak beyaz buğday ununun ötesinde geniş bir uygulama alanı sağlamaktadır.

100 yılı aşkın süredir fırıncılar, un değirmencileri ve araştırmacılar, unlu mamul üretimi için buğday ununu değerlendirmek ve özelliklerini analiz etmek amacıyla Alveograph testini kullanmaktadır. Pazarın sürekli değişen talepleri, CHOPIN Technologies'deki (şu anda KPM Analytics) araştırmacıları ve uygulama uzmanlarını, farklı su kaldırma kapasitelerine sahip un çeşitlerini test etmek için alternatif bir yöntem geliştirmeye yönlendirmiştir.

Bu çalışmalar, KPM Analytics'in Alveolab cihazı için Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünün oluşturulmasıyla sonuçlanmıştır. Resmi olarak 1998 yılında tanıtılan bu protokol, unların su kaldırma kapasitesine uygun miktarda su kullanılarak test edilmesi için daha fazla esneklik sağlamaktadır.

KPM Analytics Ürün ve Uygulamalar Direktörü Arnaud Dubat, "Bugün un değirmenciliği ve fırıncılık endüstrisinde, Alveograph testinin sadece yumuşak buğday unu ile yapılabileceği yönünde yaygın bir yanılgı var. Ancak Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü, 25 yılı aşkın bir süredir başarıyla kullanılmaktadır" dedi. "Bu ICC sertifikası, fırıncıların ve değirmencilerin müşterilerinin çeşitli taleplerini karşılarken ürün kalitesini güvence altına almalarına yardımcı olan bu yanlış algıyı ortadan kaldırmaktadır."

Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü, Alveolab'a entegre edilmiş Consistograph cihazı aracılığıyla unun su kaldırma kapasitesini analiz ederek başlar. Bu bilgi, hamurun nemlendirilmesinde ve Alveolab ile Alveograph testinin gerçekleştirilmesinde kullanılır, böylece herhangi bir değişiklik yapılmadan analiz süreci tamamlanır.

Dubat, "Alveolab Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünün ICC onayı, un değirmenciliği ve fırıncılık endüstrisi için önemli bir ilerleme anlamına gelmektedir" dedi. "Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü yıllardır kullanılıyor olmasına rağmen, bu resmi onay, bu yöntemi farklı buğday türlerine uygulamakta tereddüt eden fırıncılar ve değirmenciler için yeni fırsatlar sunmaktadır. Artık müşterilerine daha yüksek kalite sunabileceklerinden emin olabilirler."

Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü, ICC tarafından onaylanmış diğer KPM Analytics ürünleri arasına katılmıştır.

Bu ürünler şunlardır:

  • Alveolab ve AlveoPC'de bulunan Sabit Hidrasyon Protokolü (ICC 121)
  • Mixolab 2 evrensel hamur karakterizasyon cihazı (ICC 173-1)
  • SDmatic nişasta zedelenmesi analiz cihazı (ICC 172)

Tam buğday unu analizi için geliştirilen yeni seçenek de dahil olmak üzere Alveolab ve ek protokoller hakkında daha fazla bilgi almak için KPM Analytics web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

AlveoLab

AlveoPC

MixoLab 2

SDmatic 2

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×