KPM Analytics, Alveolab® Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü için ICC Onayı Aldı

KPM Analytics, Alveolab® Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü için ICC Onayı Aldı

WESTBOROUGH, Mass. ABD (4 Mayıs 2023) – KPM Analytics (www.kpmanalytics.com), Alveolab® Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünün Uluslararası Tahıl Bilimi Teknolojisi Birliği'nden (ICC) onay aldığını duyurmaktan mutluluk duyar. Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü (ICC 188), Alveolab kullanıcılarının Sabit Hidrasyon Protokolü Alveograph standardından (ICC 121) farklı hidrasyon seviyeleri gerektiren un türleri üzerinde testler yapmasına olanak tanır ve böylece kullanıcıları yumuşak beyaz buğday ununun ötesinde daha fazla uygulamaya olanak sağladı.

100 yılı aşkın bir süredir fırıncılar, un değirmencileri ve araştırmacılar, unlu mamuller üretmek için buğday ununu değerlendirmek ve özelliklerini belirlemek için Alveograph testini kullandılar. Sürekli gelişen çeşitlerle karşı karşıya kalan pazar talepleri, CHOPIN Technologies'deki (şimdi KPM Analytics) araştırmacıları ve uygulama uzmanlarını, çeşitli su emme kapasitelerine sahip un türlerini test etmek üzere Alveograph için farklı bir yöntem araştırmaya yöneltti.

Bu çaba, KPM Analytics'in Alveograph Test Serisindeki araçlardan biri olan Alveolab için Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünün oluşturulmasına yol açtı. Resmi olarak 1998'de tanıtılan Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü, buğdayın su emme potansiyeline karşılık gelen su miktarına sahip unları test etmek için daha fazla esneklik sunar.

"Bugün, değirmencilik ve fırıncılık endüstrisinde, Alveograph testinin yalnızca yumuşak buğday unuyla mümkün olduğuna dair yaygın bir yanılgı var. Ancak, Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü 25 yılı aşkın bir süredir başarıyla kullanılmaktadır," diyor KPM Analytics Ürün ve Uygulamalar Direktörü Arnaud Dubat. "Bu ICC sertifikası, fırıncıların ve değirmencilerin müşterilerinin çeşitli zevklerini karşılamak için ürün hatlarını genişletirken kaliteyi kontrol etmelerine de fayda sağlayan bu yanlış kanıyı cesurca reddediyor."

Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünü yürütmek için, Alveolab'a dahil olan bir Consistograph ilk olarak unun su emilimini dört dakika içinde analiz eder. Bu su emme bilgisi daha sonra hamuru nemlendirmek ve başka herhangi bir değişiklik yapmadan Alveolab ile Alveograph testini gerçekleştirmek için kullanılır.

Dubat, "Alveolab Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünün ICC onayı, fırıncılık ve öğütme endüstrisi için ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil ediyor" diyor. "Pek çok kişi Uyarlanmış Hidrasyon Protokolünü yıllardır kullanmış olsa da, bu doğrulama Alveograph testini diğer dört buğday türüne uygulamakta tereddüt etmiş olabilecek diğer fırıncılar ve değirmenciler için kapıları açıyor. Müşterilerine mümkün olan en iyi şekilde hizmet vereceklerinden daha emin olabilirler."

Uyarlanmış Hidrasyon Protokolü sertifikası, aşağıdakiler dahil olmak üzere ICC'den onay almış bir dizi diğer KPM Analytics ürününe katılır:

  • Alveolab ve AlveoPC'de bulunan Sabit Hidrasyon Protokolü (ICC 121)
  • Mixolab 2 evrensel hamur karakterizasyon cihazı (ICC 173-1)
  • SDmatic nişasta zedelenmesi analiz cihazı (ICC 172)
  • SRC-CHOPIN 2 otomatik solvent tutma kapasitesi analizörü (ICC 186)

Tam buğday ununu analiz etmek için türünün ilk örneği olan yeni bir seçenek de dahil olmak üzere Alveolab ve ek protokolleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Ürünler

AlveoLab

AlveoPC

MixoLab 2

SD Matic

SRC-Chopin

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×