Laktoz Nedir?

Laktoz Nedir?

Laktoz, sütte bulunan doğal bir şekerdir ve süt ürünlerinin ana karbonhidrat kaynağını oluşturur. Kimyasal olarak bir disakkarit olan laktoz, bir glukoz molekülü ile bir galaktoz molekülünün birleşiminden oluşur. Süt, anne sütü dahil olmak üzere çeşitli süt kaynaklarında bulunan temel bir besin maddesidir.

  • Laktoz Molekülü:

Kimyasal formülü C₁₂H₂₂O₁₁ olan laktoz, glikoz ve galaktoz moleküllerinin birleşiminden oluşan bir disakkarittir.

  • Laktozun Rolü:

Laktoz, özellikle bebekler için önemli bir besin kaynağıdır. Gelişmekte olan bir organizma için enerji sağlamak ve sağlıklı bir büyüme ve gelişmeyi desteklemek adına kritik bir rol oynar.

  • Laktozun İşlenişi:

Vücutta, laktozun parçalanması için laktaz adı verilen bir enzim gereklidir. Laktaz, laktozu glikoz ve galaktoza parçalar, böylece vücut bu şekerleri enerjiye dönüştürebilir.

Laktozun sağlıklı bireyler için önemli bir besin olduğunu belirtmek önemlidir. Ancak, bazı insanlar laktoza karşı intolerans veya alerji geliştirebilir.

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×