Bira, dünya çapında yaygın olarak tüketilen popüler alkollü içeceklerden bir tanesidir. Dünyanın her ülkesinde bira üretimine rastlanmaktadır. Son yıllarda özellikle Amerika kıtasında bira üretiminin değişikliklere uğradığı gözlemlenmektedir. Özellikle “craft beer” kavramının yaygınlık göstermeye başladığı ve büyük endüstriyel bira üretim tesisleri yanında daha küçük ölçekli ancak özel yapım bira üretiminin yaygınlaşmaya başladığı görülmektedir. Dünya genelinde bira üretimi 2 milyar hektolitre seviyesine yaklaşmış durumdadır. Üretim açısından bakıldığında sektör son 20 yılda %46 gibi önemli bir büyüme kaydetmiştir.
Türkiye’de bira sektörü 1,6 milyar litreden fazla üretim kapasitesine sahip durumda olup, sektörde 19 firma faaliyet göstermektedir. Sektörün 2019 yılı itibariyle kapasite kullanım oranı %57 seviyesinde olmakla birlikte 2020 yılındaki üretim 928 milyon litre kadar olmuştur.
Bira üretiminde kullanılan ham maddeler malt, su, şerbetçiotu ve mayadır. Bira üretimi, arpanın malt haline getirilmesi, maltın öğütülmesi, mayşelenmesi, şıranın süzülmesi, şıranın şerbetçiotu eklenerek kaynatılması, şıranın soğutulması, fermantasyon, dinlendirme, filtreleme, dolum, pastörizasyon gibi işlem basamaklarını içermektedir.
Malt üretiminde ham madde olan arpa, ilk aşamada yabancı maddelerden ayrılarak temizlendikten sonra eleklerden geçirilmektedir. Sonrasında arpa, ıslatma kazanına alınmaktadır. Arpanın ıslatılması ile çimlendirme işlemi için gereken su içeriği arpaya kazandırılmaktadır. Çimlendirme, saladin kasalarında gerçekleştirilmekte ve arpada bulunan enzimler aktif hale gelmektedir. Çimlenmesini tamamlayan arpa, yeşil malt adını almaktadır. Ardından kurutma ve kavurma işlemi ile çimlendirmenin ve maltta bulunan enzim aktivitesinin durdurulması, yapılacak bira tipine göre malta renk ve tat verilmesi, maltın dayanıklılığının artırılması hedeflenmektedir.
Tahıl bilimindeki uzmanlığımız sayesinde Megazyme, malt fabrikaları, bira fabrikaları ve damıtıcılar için kritik olan karbonhidratların ve enzimlerin analizine zengin bir deneyim getiriyor. Ultra verimli 'herkes için bir' numune ekstraksiyon prosedürümüz dahil olmak üzere enzimatik test kitleri yelpazemiz, taneden cama kalite kontrolü sağlar.
Maltlama, biracılık ve damıtma endüstrilerindeki odak alanları, aşağıdakileri ölçmek için ürünleri içerir:
Çerez | Süre | Açıklama |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...
Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...