Maltlama, Bira Endüstrisi ve Damıtma Çözümleri

Dünya’da Bira Üretimi Sektörü

Bira, dünya çapında yaygın olarak tüketilen popüler alkollü içeceklerden bir tanesidir. Dünyanın her ülkesinde bira üretimine rastlanmaktadır. Son yıllarda özellikle Amerika kıtasında bira üretiminin değişikliklere uğradığı gözlemlenmektedir. Özellikle “craft beer” kavramının yaygınlık göstermeye başladığı ve büyük endüstriyel bira üretim tesisleri yanında daha küçük ölçekli ancak özel yapım bira üretiminin yaygınlaşmaya başladığı görülmektedir. Dünya genelinde bira üretimi 2 milyar hektolitre seviyesine yaklaşmış durumdadır. Üretim açısından bakıldığında sektör son 20 yılda %46 gibi önemli bir büyüme kaydetmiştir.

Türkiye’de Bira Üretimi Sektörü

Türkiye’de bira sektörü 1,6 milyar litreden fazla üretim kapasitesine sahip durumda olup, sektörde 19 firma faaliyet göstermektedir. Sektörün 2019 yılı itibariyle kapasite kullanım oranı %57 seviyesinde olmakla birlikte 2020 yılındaki üretim 928 milyon litre kadar olmuştur.

Bira Üretim Sektörü Ne Çözümler Bekliyor?

Bira üretiminde kullanılan ham maddeler malt, su, şerbetçiotu ve mayadır. Bira üretimi, arpanın malt haline getirilmesi, maltın öğütülmesi, mayşelenmesi, şıranın süzülmesi, şıranın şerbetçiotu eklenerek kaynatılması, şıranın soğutulması, fermantasyon, dinlendirme, filtreleme, dolum, pastörizasyon gibi işlem basamaklarını içermektedir.

Malt üretiminde ham madde olan arpa, ilk aşamada yabancı maddelerden ayrılarak temizlendikten sonra eleklerden geçirilmektedir. Sonrasında arpa, ıslatma kazanına alınmaktadır. Arpanın ıslatılması ile çimlendirme işlemi için gereken su içeriği arpaya kazandırılmaktadır. Çimlendirme, saladin kasalarında gerçekleştirilmekte ve arpada bulunan enzimler aktif hale gelmektedir. Çimlenmesini tamamlayan arpa, yeşil malt adını almaktadır. Ardından kurutma ve kavurma işlemi ile çimlendirmenin ve maltta bulunan enzim aktivitesinin durdurulması, yapılacak bira tipine göre malta renk ve tat verilmesi, maltın dayanıklılığının artırılması hedeflenmektedir.

MEGAZYME Çözümleri

Tahıl bilimindeki uzmanlığımız sayesinde Megazyme, malt fabrikaları, bira fabrikaları ve damıtıcılar için kritik olan karbonhidratların ve enzimlerin analizine zengin bir deneyim getiriyor. Ultra verimli 'herkes için bir' numune ekstraksiyon prosedürümüz dahil olmak üzere enzimatik test kitleri yelpazemiz, taneden cama kalite kontrolü sağlar.

Maltlama, biracılık ve damıtma endüstrilerindeki odak alanları, aşağıdakileri ölçmek için ürünleri içerir:

  • Malt fermente edilebilirliğini etkileyen limit dekstrinaz ve malt amilaz seviyeleri.
  • Maltta ksilanaz ve β-glukanaz aktivitesi, filtrelenebilirliği etkiler.
  • Üretim süreci boyunca bira ve alkollü içeceklerin etanol içeriği.
  • Megazyme, analitik zorluklarını çözmeye yardımcı olmak için her boyuttaki müşteriyle çalışır.

Hizmet Verilen Sektörler

Gıda

Tahıllar ve Diyet Lifleri

Maltlama, Bira Üretimi

Süt ve Bebek Maması

Şarap

Analitik Laboratuvarlar

Araştırma

Biyoyakıtlar

Hayvan Yemi

Biyoteknoloji ve Enzim

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×