
CHOPIN Technologies Alveolab®, un ve hamur özelliklerinin otomatik olarak test edilmesini sağlayan, kullanımı kolay, çok yönlü bir analiz cihazıdır. Alveolab, kendi soğutma sistemi, otomatik su enjeksiyonu ve hamur numunelerinin otomatik konumlandırılması, ezilmesi ve şişirilmesi ile kendinden kontrollüdür. Alveolab®, daha geniş bir protokol yelpazesiyle daha uyumludur ve uluslararası standartlara sahiptir.
Alveolab, dünyanın her yerindeki değirmenciler ve fırıncılar tarafından hububat ve tahıllar için referans görevi gören test sonuçları sağlamak için kullanılmaktadır. Alveolab için uygulamalar aşağıdakilerin analizini içerir:
Alveograph testi, hava basıncı altında hamurun şişirilmesi testidir. Bu işlem, fermantasyon sırasında karbondioksite maruz kaldığında hamurun deformasyonunu yeniden üretir.
Alveolab® kapsamlı bir eğitim gerektirmez ve personelin analizörü hemen kullanmaya başlamasını sağlar. Ayrıca, sistemi öğrenmek için daha fazla zaman harcamak yerine yeni çalışanlar hızla eğitilebilir. Sektörün karşı karşıya olduğu iş gücü eksiklikleri ve çalışan sirkülasyonu ile çalışanları daha kısa sürede eğitebilmek, programınızda büyük boşluklar olmadan analize devam edebilmeniz anlamına gelir.
Alveolab® ayrıca, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan, aynı anda birden fazla test yapmanızı sağlar. Kullanım kolaylığı ve çok yönlülük, yatırım geri getirisinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine neden olur.
1. Un ve tuzlu suyu karıştırmak
2. Aynı özellikte beş parça hamur hazırlamak
3. Bu hamur parçalarını dinlendirme
4. Ortaya çıkan balon patlayana kadar her bir hamur parçasını otomatik olarak şişirme
Hamur Kesici
Hamur Hidrasyonu
Entegre Soğutma Sistemi
Hamur Parçalarının Ekstrüzyonu ve Kesilmesi
Alveolab®, AlveoPC'den daha fazla protokol içerir:
Dünya çapında çok çeşitli buğday unları bulunduğundan, analiz verileri değirmenciler ve fırıncılar için her birini karakterize etmek ve pişirme için nasıl performans göstereceklerini belirlemek giderek daha önemli hale geliyor. Alveolab® ile operatör sıcaklıkları, karıştırma hızını, hava akışını, bağıl nemi ve test zamanlamasını ayarlayabilir. Bu çok yönlülük, değirmencilerin ve fırıncıların yeni zorluklara hazır olmalarını ve belirli süreçlere daha iyi yaklaşmalarını sağlar. Yeni bir meydan okumaya örnek olarak tam buğday unu verilebilir. Daha önce, Alveograph klasik yöntemiyle tam buğday ununu analiz etmek mümkün değildi. Artık Alveolab® ile tam buğday un analiz edilebilir. Her zaman yeni pişirme yenilikleri oluyor ve Alveolab® gelecek düşünülerek inşa edildi.
Alveograf verileri, hamur özelliklerini anlamak için kullanılır:
P: Direnç (deformasyona direnme kapasitesi)
Direnç, su tutma kapasitesine bağlıdır:
Belirli bir hidrasyon için direnç, hamur kıvamını temsil eder (bir hamurun ne kadar sert olduğunu) L: Uzayabilirlik (kabarcığın içerebileceği maksimum hava hacmi) Uzayabilirlik şunlara bağlıdır:
P/L: Direnç ve uzayabilirliğin eğri yapılandırma oranı
Ie: Elastikiyet indeksi, le = P200/P (P200: eğrinin başlangıcından itibaren 4 cm'de basıncı)
1. Esneklik, bir hamurun gerilim sona erdiğinde esneme ve ilk konumuna geri dönme kapasitesini temsil eder.
2. Eğrinin başlangıcından 40 mm sonra ölçülür (L=40)
3. Bu anda balona enjekte edilen hava miktarı 200 ml'dir.
4. Bu andaki kabarcık hacmi, hamurun deformasyona karşı direncini gösterir. Esnekliği değerlendirmenin bir yoludur.
W: Hamur pişirme gücü (eğrinin altındaki alan) veya Enerji değeri
Pişirme gücü şunlara bağlıdır:
Alveolab® yazılımı, direnç, uzayabilirlik, elastikiyet ve pişme mukavemeti hakkında bilgi içeren basit, kapsamlı ve sezgisel veriler sağlar. Laboratuvar teknisyeninin paçallar veya katkı maddeleri hakkında karar vermesini sağlar. Test sonuçlarının doğrulanmasında kullanılmak üzere standart bir analiz sertifikası otomatik olarak oluşturulur.
Alveolab® ile tüm geleneksel parametreler elde edilebilir; ek olarak, analiz verileri şunları içerir:
Alveolab® yazılımı, karışımlarla ilgili ayrıntılar, geliştirici kılavuzu ve sanal depolama gibi ek özellikler içerir:
5 adede kadar ürün seçin ve hedef Alveograph değerlerinize karşılık gelen en uygun fiyatlı karışımı otomatik olarak bulun.
Hedef Alveograph değerlerini elde etmek için en uygun katkıyı hızlı bir şekilde seçmenize yardımcı olur.
Boyut | Genişlik x Derinlik x Yükseklik: 1010 x 640 x 860 mm |
Ağırlık | 96 kg |
Gürültü Seviyesi | < 70 dB |
Güç | 220/240 VAC - 50 /60 Hz - 2.200 W |
Test başına gereken reaktifler (tedarik edilmez) | - Tuzlu su %2,5 - NF EN ISO 27971'de açıklandığı gibi yer fıstığı veya madeni yağ |
Mini PC özellikleri | - Windows 10 IOT - Alveolab® yazılımı yüklü |
Soğutma sistemi | Dahili |
USB'ye Veri Aktarımı | Uygun |
Sonuçları Yazdır | Harici bir yazıcıyı MiniPC'ye bağlayarak |
Yazılım Dilleri | English, French, Spanish, Chinese, Italian, Polish, Portuguese, Czech, Russian, Romanian, Turkish, Ukrainian, Hungarian, Greek, Bulgarian |
Çevresel Hususlar | - İç mekan kullanımı - Depolama sıcaklığı: -25°C ila +55°C (-13°F ila +131°F) - Çalışma sıcaklığı: 18°C - 22°C (64°F - 72°F) - Nem: %50 ile %80 RH arasında kullanım - Güç gerilimi değişimleri: ± %10 |
Düzenleyici Uyumluluklar | - EN 61010 uyarınca kirlilik derecesi: 2 - EN 61010: II uyarınca kurulum kategorisi (aşırı gerilim kategorisi) |
Çerez | Süre | Açıklama |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |