ÜRÜNE GENEL BAKIŞ

Hem Sert Hem de Yumuşak Buğdayların Laboratuvar Öğütülmesi

CHOPIN Technologies LabMill, öğütme davranışını ve üretilen unun kalitesini incelemek için hem sert hem de yumuşak buğdayı rafine una dönüştürmek için kullanılan bir laboratuvar değirmenidir. LabMill tarafından işlenen unların biyokimyasal bileşimi unlardakine çok yakındır (saflık, granülometri, histolojik bileşim, nişasta hasarı, protein kalitesi ve miktarı).

Özellikler

  • Patentli Öğütme Diagramı
    • Öğütme değeri değerlendirmesini optimize etmek için
    • Yüksek ekstraksiyon oranını yüksek un saflığı ile birleştirmek için
  • Kuvvetili Silindirler
    • Az Bakım Maliyeti
    • Uzun Kullanım Süresi
  • Santrifüj Eleme
    • Güvenilir, kompakt ve güçlü sistem
    • Çırpıcı ve elek arasındaki mesafe iyi kontrol edilirse çok etkilidir
  • Hassas Besleme Sistemi
    • Sabit bir akış sağlar
    • Her buğday çeşidine uyumlu
  • Çok Yönlü Kullanım Sağlamak için Ayarlanabilir Ayarlar
  • Kırma ve İnceltme Parçaları Bağımsızdır (aynı anda 2 öğütme yapmak mümkündür)

Faydalar

  • Buğdayın endüstriyel bir değirmendeki davranışını tahmin edin (Ekstraksiyon potansiyeli ve un kalitesi)
  • Değirmenciye üretilen unun kalitesine ve unun elde edilme şekline (öğütme değerine) göre seçim yapma olanağı tanıyarak buğday alımlarını kolaylaştırır ve güvence altına alır. Değirmenci, eşdeğer un kalitesi için öğütme işlemine en uygun buğdayı seçebilir
  • Ekmek yapım (miktar ve kalite) testlerinin gerçekleştirilmesi için üretilen unları ölçmek için ideal araç

Bizimle İletişime Geçin

UYGULAMALAR

Modern ve Çok Yönlü Bir Değirmen

LabMill, Buğday Endüstrisinde Öğütme Kalitesini ve Üretilen Un Kalitesini Değerlendirmek İçin Kullanılır.

Değirmenciler

Değirmenciler için LabMill, öğütme değerine ve üretilen unun kalitesine göre buğday seçimine yardımcı olur. Değirmenciler ayrıca LabMill'i buğday karışımlarına yardımcı olması için de kullanırlar. Farklı parti ürün için nem seviyesini ve dinlenme süresini ayarlayarak buğday tavlamasını optimize edebilirler. Öğütme işleminize ve nihai un kalitesine en uygun özelliklere göre optimum buğdayı seçin.

Katkı Uzmanları ve Reçete Geliştirme

Yüksek öğütme kapasitesi (3,5 Kg'a kadar buğday) ve yüksek ekstraksiyon oranı ile LabMill, enzimleri, katkı maddeleri vb. ile ekmek yapım testleri için yeterli un üretir. LabMill'in yüksek ekstraksiyon oranı ayrıca endüstriyel una yakın un (periferik proteinler, enzimler, vb.) üretme avantajına sahiptir ve bu da ekmek yapım testleri yapılırken ek bir avantajdır.

Araştırma ve Eğitim Enstitüleri

LabMill, öğütme eğitimi ve teknik ve bilimsel çalışmalar yürütmek için ideal bir araçtır:

  • Çalışma prensibi (birbirini izleyen öğütme ve eleme) endüstriyel bir değirmeninkini temsil eder ve öğütmenin temel ilkelerinin anlaşılmasını kolaylaştırır.
  • LabMill farklı aşamaların rolünün daha iyi anlaşılmasını mümkün kılan birleşik yivli ve düz silindirlerle öğütme diagramının tamamını (kırma, boyutlandırma ve küçültme adımları) kapsar.
  • Konfigürasyonu, tüm öğütme ürünlerini (un, orta mamul ve kepek akışı) geri kazanmanıza, miktarını belirlemenize ve incelemenize olanak tanır.
  • Uygulanabilirliği (akışlar, akış hızı, elekler ve merdane ayarları), bir öğütme işleminin sonucunu (hem kalite hem de miktar) etkileyen birçok parametrenin çalışılmasına olanak tanır.

Kaliteyi Önemli Olduğu Yerde Ölçün

NASIL ÇALIŞIR?

Özel ve Patentli Bir Diyagram ile Kademeli Öğütme

Küçültülmüş bir ölçekte olmasına rağmen, LabMill'in çalışma prensibi endüstriyel bir değirmeninkine benzer: tahıl, kepeği çıkarmak ve endospermi kesmek için bir dizi valsli değirmende öğütülür. Her valsli değirmen döngüsü arasında, öğütülmüş tahıl elenir ve çeşitli boyutlara ayrılır. Bu prosedürle LabMill, ticari bir endüstriyel değirmen tarafından üretilen ürünü temsil eden (saflık, granülometri, histolojik bileşim, nişasta hasarı, kalite ve protein miktarı) bir un üretir ve tüm reolojik analizleriniz için kullanılabilir.

LabMill'in yenilikçi patentli öğütme diyagramı birbirini takip eden 5 (veya 6) adımdan oluşur:

  • Kepek, ince kepek, kaba kepek ve un yapmak için yivli merdaneler arasında 2 kırma adımı
  • Kaba irmikleri un, kaba kepekleri ince kepek haline getirmek için düz silindirler arasında 1 boyutlandırma adımı
  • İnce kepekleri un haline getirmek için düz silindirler arasında 2 (veya 3) inceltme adımı

LabMill was developed within the Milling Quality Consortium (AFSA, Arvalis-institut du végétal, ANMF, Danone Vitapole, INRA, IRTAC, Ulice, CHOPIN Technologies).
*Patent FR N° 0905572 | US N°9 067 210

Demo Talep Edin

SİSTEM BİLEŞENLERİ

Eksiksiz ve Kompakt Bir Değirmen

Tüm erişim, cihazın üstünden ve önünden sağlanır, bu da tüm analiz ve bakım işlemlerini optimum ergonomik koşullarda gerçekleştirmeyi kolaylaştırır.

LabMill, performans, hassasiyet, tekrar üretilebilirlik, sağlamlık ve kullanım kolaylığı kombinasyonuna izin veren yenilikleri bünyesinde barındırır.

Ayarlanabilir Ayarlar

  • Hassas bir terazi ile donatılan LabMill'in besleme sistemi, her tür buğdaya uyarlanmış sabit bir tahıl akışı sağlar. Akış hızı, kullanıcı dostu bir kontrol arayüzü kullanılarak operatör tarafından kolayca yapılandırılabilir.
  • Her akış için eleme süresi, basit kontrol arayüzü kullanılarak operatör tarafından kolayca yapılandırılabilir.
  • Çırpıcı çubuğu yönü (çıkarma veya tutma), eleme kalitesini uyarlamanıza olanak tanır.*
  • Silindirler, özel ayarlamalara izin veren dış kaynaklı yataklara monte edilmiştir.*

* Dövücü çubuğu yönünün ve silindir boşluğunun ayarlanması, özel araçlar ve bilgi ile bir CHOPIN uzmanı tarafından özel eğitim gerektirir.

Bizimle İletişime Geçin

PERFORMANS

  • Ekstraksiyon Oranı
    • LabMill'de elde edilen ekstraksiyon oranı, kısa öğütme diyagramına kıyasla özellikle yüksektir. Bu ekstraksiyon oranı %65 ile %80 arasındadır ve ortalama %75 civarındadır.
  • Saflık
    • Unun saflığı geleneksel olarak kül içeriği ile ölçülür. LabMill'in durumunda, ekmek yapımında yaygın olarak kullanılan 55 küllü bir una karşılık gelen %0,50 ile %0,65/ms arasındadır.
  • Un Kalitesi
    • LabMill, fabrika ayarlarıyla, ISO 27971 standardına göre bir CD1 Değirmeninin ürettiğine benzer bir un kalitesi (Alveograph sonuçları açısından) üretir.

Bu performanslar, kullanılan buğdayın türüne, buğday tavlama yöntemine ve LabMill'de yapılan ayarlamalara bağlıdır.

Bizimle İletişime Geçin

YAZILIM

Kullanıcı arayüzü

LabMill'in çalışması özel, eksiksiz ve sezgisel bir kullanıcı arabirimi tarafından kontrol edilir.
Operatör, bir dokunmatik ekran aracılığıyla şunları kolayca yönetir:

  • Test
    • Etkinleştirmek istediğiniz akışı seçin ve tüm ayarlar (akış hızı, eleme süresi vb.) otomatik olarak seçilir.
    • Kırma ve indirgeme parçaları bağımsızdır, bu da 2 eşzamanlı öğütmeyi mümkün kılar.

 

  • Laboratuvar Değirmeni Konfigürasyonu ve Kontrolü
    • Dil
    • Yerel parametre seçimi (tarih, biçim, vb.)
    • Her akış için akış hızı ve eleme süresi ayarı
    • Ağırlık kalibrasyonu

Demo Talep Edin

ÖZELLİKLER

LabMill

Öğütme Kapasitesi 50 gr'dan 3,5 Kg'a kadar
Un Kalitesi - Ekstraksiyon Oranı: %65 - 80
- Kül İçeriği: %0,5 - 0,65
Öğütme Süresi - Test süresi (1000 g): 40 Dakika
- Operatör süresi: 20 Dakika
Boyutlar 1200 mm U x 900 mm G x 1500 mm Y(47,2 inç U x 35,4 inç G x 59,1 inç Y)
Ağırlık 200 kg (440 lbs)
Güç 220/240 VAC 50Hz or 60Hz - 2200 W
Çevresel Hususlar - İç Mekan Kullanımı
- Çalışma Sıcaklığı: 10°C - 45°C (50°F - 113°F)
Yasal Uygunluklar - AACC 26-70.01
- ISO 27971 (buğday tanesinden Alveograph için)

Bizimle İletişime Geçin

Ürün Kalitesi Konusunda Bilinçli Kararlar Alın

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×