LabMill

Laboratuvar Değirmeni

GENEL BAKIŞ

Hem Sert Hem de Yumuşak Buğdaylar İçin Laboratuvar Öğütme Çözümü

CHOPIN Technologies tarafından geliştirilen LabMill, hem sert hem de yumuşak buğdayı rafine una dönüştürmek için kullanılan bir laboratuvar değirmenidir. Bu cihaz, ürettiği unun biyokimyasal bileşimi (saflık, granülometri, histolojik bileşim, nişasta hasarı, protein kalitesi ve miktarı) ile endüstriyel değirmenlerde üretilen una çok yakındır.

Özellikler

  • Patentli Öğütme Diyagramı:
    • Yüksek ekstraksiyon oranını yüksek un saflığı ile birleştirir.
    • Öğütme değeri değerlendirmesini optimize eder.
  • Kuvvetli Silindirler:
    • Az bakım maliyeti, uzun kullanım ömrü.
  • Santrifüj Eleme:
    • Güçlü ve kompakt bir sistem.
    • Çırpıcı ve elek arasındaki mesafe kontrol edilerek etkili bir eleme sağlar.
  • Hassas Besleme Sistemi:
    • Sabit akış sağlar ve her buğday türüne uyum sağlar.
  • Çok Yönlü Kullanım:
    • Ayarlanabilir ayarlarla kırma, boyutlandırma ve inceltme işlemlerini bağımsız olarak gerçekleştirme imkânı.
    • Aynı anda iki öğütme yapılabilir.

Faydalar

  • Endüstriyel Değirmen Davranışını Taklit:
    • Buğdayın ekstraksiyon potansiyelini ve un kalitesini değerlendirir.
  • Buğday Alımını Kolaylaştırır:
    • Değirmenciye en uygun buğdayı seçme imkânı tanır.
  • Ekmek Yapım Testleri için İdeal:
    • Ekmek yapımı testlerinde kullanılabilecek miktarda ve kalitede un üretir.
  • Araştırma ve Eğitim için Uygun:
    • Teknik ve bilimsel çalışmalar için endüstriyel süreçleri taklit eder.
    • Tüm öğütme ürünlerinin geri kazanımı ve analizi yapılabilir.

Bizimle İletişime Geçin

UYGULAMALAR

Değirmenciler:

  • Buğday seçimi ve buğday paçallarını geliştirmek için kullanılır.
  • Tavlama süresi ve nem seviyesini optimize etmek için idealdir.

 

Katkı Uzmanları ve Reçete Geliştirme:

  • 3,5 kg’a kadar buğday kapasitesiyle katkı maddeleri ve enzim testleri için yeterli un üretir.

 

Araştırma ve Eğitim Enstitüleri:

  • Öğütme eğitimi ve reolojik analizler için uygun bir araçtır.

Kaliteyi Önemli Olduğu Yerde Ölçün

NASIL ÇALIŞIR?

Patentli ve Kademeli Öğütme Diyagramı

LabMill, endüstriyel bir değirmenin çalışma prensibini küçük ölçekte simüle eder:

Kırma Adımları:
Kepek, ince kepek, kaba kepek ve un üretimi için yivli merdaneler arasında iki kırma adımı.

Boyutlandırma Adımı:
Kaba irmikleri un, kaba kepekleri ince kepek haline getiren düz silindir işlemi.

İnceltme Adımları:
İnce kepekleri un haline getirmek için düz silindir işlemleri.

Bu yöntem, ticari değirmenlerde üretilen una benzer bir ürün sunar ve reolojik analizlerde kullanılabilir.

LabMill was developed within the Milling Quality Consortium (AFSA, Arvalis-institut du végétal, ANMF, Danone Vitapole, INRA, IRTAC, Ulice, CHOPIN Technologies).
*Patent FR N° 0905572 | US N°9 067 210

Demo Talep Edin

SİSTEM BİLEŞENLERİ

Kompakt Tasarım:
Tüm analiz ve bakım işlemleri cihazın önünden ve üstünden kolayca yapılabilir.

Hassas Ayarlar:
Akış hızının ve eleme süresinin kolayca ayarlanmasını sağlar.

Ergonomik Kullanım:
Silindir boşluğu ve çırpıcı çubuğu yönü, bir CHOPIN uzmanı tarafından özel eğitim gerektiren detaylı ayarlamalara izin verir.

 

LabMill, laboratuvar analizlerinde yüksek hassasiyet, tekrar edilebilirlik ve endüstriyel kaliteyi temsil eden çözümler sunar.

Daha fazla bilgi ve demo talebi için bizimle iletişime geçin!

Bizimle İletişime Geçin

PERFORMANS

  • Ekstraksiyon Oranı
    • LabMill'de elde edilen ekstraksiyon oranı, kısa öğütme diyagramına kıyasla özellikle yüksektir. Bu ekstraksiyon oranı %65 ile %80 arasındadır ve ortalama %75 civarındadır.
  • Saflık
    • Unun saflığı geleneksel olarak kül içeriği ile ölçülür. LabMill'in durumunda, ekmek yapımında yaygın olarak kullanılan 55 küllü bir una karşılık gelen %0,50 ile %0,65/ms arasındadır.
  • Un Kalitesi
    • LabMill, fabrika ayarlarıyla, ISO 27971 standardına göre bir CD1 Değirmeninin ürettiğine benzer bir un kalitesi (Alveograph sonuçları açısından) üretir.

Bu performanslar, kullanılan buğdayın türüne, buğday tavlama yöntemine ve LabMill'de yapılan ayarlamalara bağlıdır.

Bizimle İletişime Geçin

YAZILIM

Kullanıcı arayüzü

LabMill'in çalışması özel, eksiksiz ve sezgisel bir kullanıcı arabirimi tarafından kontrol edilir.
Operatör, bir dokunmatik ekran aracılığıyla şunları kolayca yönetir:

  • Test
    • Etkinleştirmek istediğiniz akışı seçin ve tüm ayarlar (akış hızı, eleme süresi vb.) otomatik olarak seçilir.
    • Kırma ve indirgeme parçaları bağımsızdır, bu da 2 eşzamanlı öğütmeyi mümkün kılar.

 

  • Laboratuvar Değirmeni Konfigürasyonu ve Kontrolü
    • Dil
    • Yerel parametre seçimi (tarih, biçim, vb.)
    • Her akış için akış hızı ve eleme süresi ayarı
    • Ağırlık kalibrasyonu

Demo Talep Edin

ÖZELLİKLER

LabMill

Öğütme Kapasitesi 50 gr'dan 3,5 Kg'a kadar
Un Kalitesi - Ekstraksiyon Oranı: %65 - 80
- Kül İçeriği: %0,5 - 0,65
Öğütme Süresi - Test süresi (1000 g): 40 Dakika
- Operatör süresi: 20 Dakika
Boyutlar 1200 mm U x 900 mm G x 1500 mm Y(47,2 inç U x 35,4 inç G x 59,1 inç Y)
Ağırlık 200 kg (440 lbs)
Güç 220/240 VAC 50Hz or 60Hz - 2200 W
Çevresel Hususlar - İç Mekan Kullanımı
- Çalışma Sıcaklığı: 10°C - 45°C (50°F - 113°F)
Yasal Uygunluklar - AACC 26-70.01
- ISO 27971 (buğday tanesinden Alveograph için)

Bizimle İletişime Geçin

Ürün Kalitesi Konusunda Bilinçli Kararlar Alın

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×