
Pişirme sürecinde üç ana aşama vardır - karıştırma/yoğurma, fermantasyon/mayalama ve pişirme. Fırınlar ve kalite kontrol ekipleri, tüm süreçlerinin yüksek kaliteli, tutarlı bir son ürünle sonuçlanmasını sağlamalıdır. Hamuru karıştırma sırasında analiz etmek ve pişirmeden sonra son kontrol yaygın kontrol noktalarıdır, peki ya bu orta adım? Fermantasyon veya prova süreci, nihai ürünün kalitesini ve tutarlılığını sağlamak için önemli bir işlevsel adımdır. CHOPIN Technologies Rheo F4 bu önemli adım için tasarlanmıştır. Reofermentometre, hamur gelişimi, maya etkisi nedeniyle gaz üretimi, hamurun gözenekliliği ve mayalama sırasında hamurun toleransı için tüm maya hamur tiplerini tek bir testte ölçer. Rheo F4, prova sırasında hamur davranışını anlamak için tüm temel ölçümleri sağlayan tek analizördür.
Mayalama aşaması, nihai ürünlerin tutarlı kalmasında büyük rol oynar ve aynı zamanda yeni tarifler geliştirirken önemli bir değerlendirme adımıdır. Rheo F4 çok çeşitli uygulamalar için kullanılabilir:
Rheo F4 kullanılarak bir hamur örneğinin test edilmesi dört saatten az sürer – yaklaşık 2 ila 5 dakikalık operatör kurulum süresi ve 3 saatlik otomatik test. Rheo F4 analiz cihazı, hamuru içeren termostatik kontrollü, hava geçirmez tankta her 45 saniyede bir basıncı ölçer. Cihaz, toplam gaz üretimini (maya etkisi) ve gaz tutmayı (veya hamurun gözenekliliğini) ölçer. Hamurun üst kısmındaki bir sensör, optimum pişirme süresinin belirlenebilmesi için gelişimini ve stabilitesini gösterir. Gaz üretimi mayaya, hasarlı nişastaya, şekerlere, enzimlere vb. bağlıdır ve gaz tutma esas olarak glüten ağının kalitesine bağlıdır.
Testin kurulumu kolaydır
1. Soda kireç kartuşunun doymamış olduğunu kontrol edin
2. Hamuru hazırlayın ve sepetin dibine yerleştirin.
3. Yük ağırlığını pistona yerleştirin.
4. Pistonu ve ağırlıkları hamurun üzerine yerleştirin
5. Geliştirme sensörünü yerleştirin ve aksamı hava geçirmez şekilde kapatın
6. Testi yapılandırın ve başlat'a basın.
Rheo F4, test kabındaki hamur örneğinin gelişimini ve kullanılan protokolün (sıcaklık, piston ve üzerine konulan ağırlıklar vb.) dayattığı koşullar altında fermantasyonu analiz eder. Test protokolleri, her tür maya hamurunu analiz etmek için özelleştirilebilir ve fermantasyon özelliklerinin ölçümleri, 24 saate kadar olan sürelerde toplanabilir.
Kullanıcı, PC yazılımı kullanarak test sırasında Rheo F4 analizini izleyebilir. Test sırasında her 10 dakikada bir eğri gerçeklenir ve kullanıcı için görüntülenir. Tüm hesaplamalar, testin bitiminde sağlanır. Çeşitli numunelerden elde edilen veriler, ürün uygunluğunu belirlemek ve bir bileşenin hamur üzerindeki etkisini tam olarak değerlendirmek için karşılaştırılabilir.
Değerlendirme için biri hamur gelişme eğrisi, diğeri gaz üretimi ve gaz tutma eğrisi içeren iki ana tablo oluşturulur. Hamur prova özelliklerinin tam bir görüntüsünü elde etmek için bu 3 eğrinin birlikte değerlendirilmesi gerekir.
Hamur gelişim eğrisi, hamur gelişim sensörü tarafından düzenli aralıklarla alınan ölçümlerle elde edilir. Gelişim eğrisi ile elde edilen değerlerin ölçümü ve kombinasyonu, hamur kalitesinin değerlendirilmesi için temel bilgileri sağlar. Zaman (T1), maya "hızı" ve etkinliği ile çok yakından bağlantılıdır. Yükseklik (Hm), hamurun ulaştığı maksimum gelişmeye karşılık gelir ve ekmek hacmiyle bağlantılıdır. (Hm-h)/Hm, 3 saat sonra gelişmedeki düşüşe karşılık gelir (CHOPIN protokolünde olduğu gibi) ve mayalama sırasında hamur toleransının iyi bir göstergesidir.
Gaz salınım eğrisini çizmek için, pnömatik devre basınç ölçüm döngülerini çalıştırır. Bu basınç ölçümleri mikroişlemci tarafından akış hızlarına dönüştürülür. Gaz üretim eğrisi, kullanıcının hamur içinde tutulan hacim ile test sırasında üretilen toplam gaz hacmi arasındaki % cinsinden karşılaştırma olan tutma katsayısını (R) belirlemesini sağlar.
Örnek: Sağlıklı taneli bademlerden elde edilen unlarda R, 100'e çok yakındır. Endospermin dış katmanlarından elde edilen unlar için (öğütme sonu veya öğütme şemasında azalma) veya hasarlı veya kötü depolanmış tahıllardan çıkarılan unlar için 50'ye düşebilir.
Test sonuçları otomatik olarak yedeklenir ve özelleştirilebilir bir analiz sertifikası şeklinde yazdırılabilir.
Boyut | Genişlik x Derinlik x Yükseklik: 415 x 265 x 545 mm (16,3 x 10,4 x 21,5 inç) |
Ağırlık | 12 kg (26.5 lbs) |
Güç | 220/240 VAC, 50/60 Hz, 150 Watt |
NIR Ölçüm Bileşenleri | Aynı Anda 2 Bileşene Kadar |
Gürültü Seviyesi | 70 dB'den az |
Sigorta | 5x20 T 1.6A 250 V |
Sarf Malzemesi (Dahil Değil) | Soda Lime |
Veri Dışa Aktarma | USB Kullanılabilir |
Sonuç Yazdırma | Bir Harici Yazıcıyı RheoF4'e Bağlayın |
Yazılım Dilleri | Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca |
Uyumluluk | AACC 89-01.01 |
Çerez | Süre | Açıklama |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |