Rheo F4

Hamur Gelişim Cihazı

ÜRÜN GENEL BAKIŞ

Dinlendirme Sırasında
Hamur Davranışını Anlayın

Pişirme sürecinde üç ana aşama vardır - karıştırma/yoğurma, fermantasyon/mayalama ve pişirme. Fırınlar ve kalite kontrol ekipleri, tüm süreçlerinin yüksek kaliteli, tutarlı bir son ürünle sonuçlanmasını sağlamalıdır. Hamuru karıştırma sırasında analiz etmek ve pişirmeden sonra son kontrol yaygın kontrol noktalarıdır, peki ya bu orta adım? Fermantasyon veya prova süreci, nihai ürünün kalitesini ve tutarlılığını sağlamak için önemli bir işlevsel adımdır. CHOPIN Technologies Rheo F4 bu önemli adım için tasarlanmıştır. Reofermentometre, hamur gelişimi, maya etkisi nedeniyle gaz üretimi, hamurun gözenekliliği ve mayalama sırasında hamurun toleransı için tüm maya hamur tiplerini tek bir testte ölçer. Rheo F4, prova sırasında hamur davranışını anlamak için tüm temel ölçümleri sağlayan tek analizördür.

Yenilikler

  • Her tür mayalı hamur için otomatik test
  • Tek bir testte hamurun gelişimini, gaz üretimini, gözenekliliğini ve toleransını ölçer
  • Protokolü özelleştirme yeteneği ile çok yönlü analiz
  • PC yazılımı aracılığıyla otomatik test ve izleme
  • Laboratuvarınıza kolaylıkla sığacak hafif kompakt cihaz
  • Basit tasarım, düşük bakım ve tek bir sarf malzemesi (sodalime)

Faydalar

  • Zaman ve enerji maliyetlerini azaltmaya yardımcı olan optimum prova ve pişirme süresini belirleyin
  • Tam otomatik test: hamur hazırlandıktan sonra, sistem tam analizi otomatik olarak gerçekleştirecek ve bu da personelin test sırasında diğer görevler üzerinde çalışmasına olanak sağlayacaktır.
  • Tek bir testten kapsamlı veriler toplayın ve tarifler ve süreçler hakkında hızlı kararlar alın.
  • Yüksek kaliteli son ürünler sağlamak için üretim sürecinizdeki tutarlılığı izleyin.

Bizimle İletişime Geçin

UYGULAMALAR

Vazgeçilmez Bir Araç

Mayalama aşaması, nihai ürünlerin tutarlı kalmasında büyük rol oynar ve aynı zamanda yeni tarifler geliştirirken önemli bir değerlendirme adımıdır. Rheo F4 çok çeşitli uygulamalar için kullanılabilir:

  • Tarifleriniz için kullanılacak malzeme seçimini ve uygun miktarı analiz etme
  • Partiden partiye bir bileşenin performansını izleme
  • Su seviyesinin yalıtım özellikleri üzerindeki etkisinin ölçülmesi
  • Yüksek lifli tarifler ve glütensiz tarifler dahil olmak üzere şeker, yağ vb. içeren formüllerin analizi
  • Tuz azaltma, şeker azaltma vb.'nin etkisinin değerlendirilmesi.
  • Durum buğdayı irmiği analizi
  • Dondurulmuş hamurun prova özelliklerinin incelenmesi
  • Sistein, askorbik asit, vitaminler vb. katkı maddelerinin etkilerinin analizi.

Kaliteyi Önemli Olduğu Yerde Ölçün

NASIL ÇALIŞIR

Otomatik Test ve İzleme

Rheo F4 kullanılarak bir hamur örneğinin test edilmesi dört saatten az sürer – yaklaşık 2 ila 5 dakikalık operatör kurulum süresi ve 3 saatlik otomatik test. Rheo F4 analiz cihazı, hamuru içeren termostatik kontrollü, hava geçirmez tankta her 45 saniyede bir basıncı ölçer. Cihaz, toplam gaz üretimini (maya etkisi) ve gaz tutmayı (veya hamurun gözenekliliğini) ölçer. Hamurun üst kısmındaki bir sensör, optimum pişirme süresinin belirlenebilmesi için gelişimini ve stabilitesini gösterir. Gaz üretimi mayaya, hasarlı nişastaya, şekerlere, enzimlere vb. bağlıdır ve gaz tutma esas olarak glüten ağının kalitesine bağlıdır.

Testin kurulumu kolaydır

1. Soda kireç kartuşunun doymamış olduğunu kontrol edin
2. Hamuru hazırlayın ve sepetin dibine yerleştirin.
3. Yük ağırlığını pistona yerleştirin.
4. Pistonu ve ağırlıkları hamurun üzerine yerleştirin
5. Geliştirme sensörünü yerleştirin ve aksamı hava geçirmez şekilde kapatın
6. Testi yapılandırın ve başlat'a basın.

Rheo F4, test kabındaki hamur örneğinin gelişimini ve kullanılan protokolün (sıcaklık, piston ve üzerine konulan ağırlıklar vb.) dayattığı koşullar altında fermantasyonu analiz eder. Test protokolleri, her tür maya hamurunu analiz etmek için özelleştirilebilir ve fermantasyon özelliklerinin ölçümleri, 24 saate kadar olan sürelerde toplanabilir.

Demo Talep Edin

SİSTEM BİLEŞENLERİ

Rheo F4 Mayalama Kabı

Bizimle İletişime Geçin

YAZILIM

Kullanıcı, PC yazılımı kullanarak test sırasında Rheo F4 analizini izleyebilir. Test sırasında her 10 dakikada bir eğri gerçeklenir ve kullanıcı için görüntülenir. Tüm hesaplamalar, testin bitiminde sağlanır. Çeşitli numunelerden elde edilen veriler, ürün uygunluğunu belirlemek ve bir bileşenin hamur üzerindeki etkisini tam olarak değerlendirmek için karşılaştırılabilir.

Değerlendirme için biri hamur gelişme eğrisi, diğeri gaz üretimi ve gaz tutma eğrisi içeren iki ana tablo oluşturulur. Hamur prova özelliklerinin tam bir görüntüsünü elde etmek için bu 3 eğrinin birlikte değerlendirilmesi gerekir.

Gelişim Eğrisi

Hamur gelişim eğrisi, hamur gelişim sensörü tarafından düzenli aralıklarla alınan ölçümlerle elde edilir. Gelişim eğrisi ile elde edilen değerlerin ölçümü ve kombinasyonu, hamur kalitesinin değerlendirilmesi için temel bilgileri sağlar. Zaman (T1), maya "hızı" ve etkinliği ile çok yakından bağlantılıdır. Yükseklik (Hm), hamurun ulaştığı maksimum gelişmeye karşılık gelir ve ekmek hacmiyle bağlantılıdır. (Hm-h)/Hm, 3 saat sonra gelişmedeki düşüşe karşılık gelir (CHOPIN protokolünde olduğu gibi) ve mayalama sırasında hamur toleransının iyi bir göstergesidir.

Gaz Eğrisi

Gaz salınım eğrisini çizmek için, pnömatik devre basınç ölçüm döngülerini çalıştırır. Bu basınç ölçümleri mikroişlemci tarafından akış hızlarına dönüştürülür. Gaz üretim eğrisi, kullanıcının hamur içinde tutulan hacim ile test sırasında üretilen toplam gaz hacmi arasındaki % cinsinden karşılaştırma olan tutma katsayısını (R) belirlemesini sağlar.

Örnek: Sağlıklı taneli bademlerden elde edilen unlarda R, 100'e çok yakındır. Endospermin dış katmanlarından elde edilen unlar için (öğütme sonu veya öğütme şemasında azalma) veya hasarlı veya kötü depolanmış tahıllardan çıkarılan unlar için 50'ye düşebilir.

Grafiğin Sağladığı Diğer Değerler

  • Eğrinin maksimum yüksekliği (H'm)
  • H'm'ye (T1) ulaşmak için gereken süre
  • Hamurun CO2 (Tx) vermeye başladığı zaman
  • ml cinsinden verilen toplam gaz hacmi
  • Kaybedilen toplam CO2 hacmi (A2)
  • Testin sonunda hamurda tutulan CO2 hacmi (ml cinsinden) (A1)

Test sonuçları otomatik olarak yedeklenir ve özelleştirilebilir bir analiz sertifikası şeklinde yazdırılabilir.

Bizimle İletişime Geçin

AKSESUARLAR

Mevcut Aksesuarlar

  • Performans kontrolü için Un Referans Örneği
  • Buğday, un ve diğer tahılların nem içeriğinin referans ölçümü için isteğe bağlı EM10 Çok Bölmeli Fırın

ÖZELLİKLER

Boyut Genişlik x Derinlik x Yükseklik: 415 x 265 x 545 mm (16,3 x 10,4 x 21,5 inç)
Ağırlık 12 kg (26.5 lbs)
Güç 220/240 VAC, 50/60 Hz, 150 Watt
NIR Ölçüm Bileşenleri Aynı Anda 2 Bileşene Kadar
Gürültü Seviyesi 70 dB'den az
Sigorta 5x20 T 1.6A 250 V
Sarf Malzemesi (Dahil Değil) Soda Lime
Veri Dışa Aktarma USB Kullanılabilir
Sonuç Yazdırma Bir Harici Yazıcıyı RheoF4'e Bağlayın
Yazılım Dilleri Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca
Uyumluluk AACC 89-01.01

Bizimle İletişime Geçin

Ürün Kalitesi Konusunda Bilinçli Kararlar Alın

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×