
CHOPIN Technologies Mixolab 2, unların kalitesini ve pişirme performansını değerlendirmek ve böylece hamur davranışını anlamak için kullanılan evrensel bir hamur karakterize edicidir.
Mixolab 2, hamurun üretim sırasında maruz kaldığı değişimleri simüle eder.
Mixolab 2 unlu mamullerde unun nasıl kullanılacağına ilişkin gerçek koşullara mümkün olduğunca yaklaşmanızı sağlar. Cihaz, hamurun kıvamını ölçer ve protein ve nişastanın kalitesini analiz eder. Fırıncılar ve değirmenciler, Mixolab 2 ile unlarının kalitesini ve stabilitesini kontrol edebilir, enzimlerin etkisini değerlendirebilir, lif açısından zengin veya glütensiz olanlar gibi yeni formülasyonlar geliştirebilir.
Mixolab 2, tahıl endüstrisindeki birçok profesyonel için çözümler sunar. Aşağıda en yaygın uygulamalar bulunmaktadır. Ayrıca diğer birçok profesyonel işletme, Mixolab 2'yi birden çok amaç için kullanır.
Uygulamalar: içerik üreticileri, mayalar, araştırma merkezleri, Ar-Ge laboratuvarları ve daha fazlası.
Müşteri spesifikasyonlarının ve kalite kontrolünün optimizasyonu
Mixolab 2, ikili karıştırma bıçağı ve sıcaklık değişimine tabi tutulan hamurun reolojik davranışını karakterize etmek için kullanılan bir analiz cihazıdır. Analiz, testi yapılandırmak ve sonuçları yönetmek için de kullanılan kapsamlı ve sezgisel bir yazılım tarafından izlenir. Mixolab 2, hamurun iki karıştırma bıçağı arasında ürettiği torku (Nm cinsinden ifade edilir) gerçek zamanlı olarak ölçen ve böylece reolojik ve enzimatik parametrelerin incelenmesini sağlar:
Mixolab 2'de test yapmak çok kolaydır - dört ana adımı içerir:
1. Depoyu suyla doldurun
2. Parametreleri belirleyin
3. Unu Mixolab 2'ye koyun
4. Testi başlatın
Mixolab 2 ile birçok protokol kullanılabilir. "Chopin+" en yaygın olanıdır ve uluslararası düzeyde standardize edilmiştir.
1. Karıştırma Davranışı
Sabit sıcaklıkta, testin başlangıcı unların su tutma kapasitesini belirler ve karıştırma sırasında hamurun özelliklerini (stabilite, gelişme süresi, su tutma kapasitesi) ölçer.
2. Protein Zayıflaması
Hamur sıcaklığı arttığında viskozitesi azalır. Bu düşüşün yoğunluğu protein kalitesine ve sıcaklığa karşı direncine bağlıdır.
3. Nişasta Jelatizasyonu
Belirli bir sıcaklıktan itibaren, nişasta jelatinleşmesine bağlı fenomen baskın hale gelir ve daha sonra viskozitede bir artış gözlenir. Bu artışın yoğunluğu nişastanın kalitesine ve amilaz aktivitesine bağlıdır.
4.Amilaz Aktivitesi
Sıcaklık yükselişinin sonundaki tutarlılık değeri, önemli ölçüde doğal veya eklenen amilazik aktiviteye bağlıdır. Stabilitedeki azalma ne kadar büyük olursa, amilazik aktivite o kadar büyük olur.
5. Nişasta Retrogradasyonu
Soğudukça nişasta retrograde olur ve ürünün kıvamı artar. Bu, ürünün raf ömrü ile ilgilidir. (yüksek retrogradasyon --> kısa raf ömrü)
Profiler
"Profiler" sistemi, ürünlerin altı kalite kriterine göre basit bir şekilde sınıflandırılmasına olanak tanır: su absorpsiyonu, karıştırma, glüten, viskozite, amilaz ve retrogradasyon.
Hammaddelerin kalite kontrolü için mükemmel bir araç ve yeni bir yaklaşımdır. Unların daha iyi
taranmasına ve düşük performanslı unların tespit edilmesine yardımcı olmak için nihai ürün kalitesine
dayalı olarak belirli hedef profiller oluşturma olanağı sunar.
Simulatör
Mixolab 2, Farinograph®'a eşdeğer tüm noktalarda (değerler ve birimler) veri elde etmenizi sağlayan özel bir araç olan Simülatör ile donatılmıştır. Bu, verileri müşterilerinizle karşılaştırmanıza veya az bir numune miktarıyla buğday kalitesine ilişkin ilk değerlendirmeye sahip olmanıza olanak tanır. Bu Simülatör, Mixolab 2 eğrisini 30 dakikada Farinograph® eğrilerine ve değerlerine dönüştüren belirli bir protokolden (Chopin S) ve hesaplama algoritmalarından (kalibrasyonlar) oluşur:
Simülatörün performansı, Farinograph® veya Mixolab 2 ile laboratuvarlar arası Karşılaştırma kampanyalarına katılmanıza izin verir (örneğin, Bipea circuit number 25).
Mixolab 2 yazılımındaki “Chopin S kalibrasyonu” seçeneği sayesinde, mevcut bir Farinograph® ünitesine en yakın sonuçları elde etmek için Simülatörü ayarlamak mümkündür.
Çok yönlülük
Diğer çeşitli tahıllar, tam buğday unları veya glütensiz ürünler için özelleştirilmiş test protokolleri oluşturmak kolaydır. örneğin, hem sıcaklığı (maks: 90°C) hem de/veya karıştırma hızını (maks 250 rpm) değiştiren test protokolleri gerçekleştirmek mümkündür.
Bu çok yönlülük, çeşitli bileşenlere sahip hamurların yanı sıra eksiksiz reçetelerin analiz edilmesini mümkün kılar. Yeni reçete geliştirmek ve hamurun kalitesini üretim bandından takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Mixolab 2'nin çalışması özel, eksiksiz ve sezgisel bir yazılım tarafından izlenir. Parametreleri kolayca test etmenizi sağlar: protokolü seçin (örneğin Chopin S, Chopin +), testin adını, unun nemini ve hidrasyonu girin ve testi başlatın. Bir dinlenme aşamasını taklit etmek için hem sıcaklığı (maks: 90°C) hem de karıştırma hızını (maks: 250 rpm) değiştiren test protokolleri gerçekleştirmek mümkündür.
Testi önerilen ayarlarla yapılandırın.
Önceki sonuçların karışımlarına karşılık gelen teorik eğriler oluşturmak için "paçallama kuralı" işlevini kullanabilirsiniz.
Sonuçlar otomatik olarak hesaplanır ve üç bölümde sunulur:
İlişkili profillerle 12 adede kadar eğriyi karşılaştırmak mümkündür.
Boyut | 505 mm U x 460 mm G x 270 mm Y (20” x 18” x 11”) |
Ağırlık | 33 kg (73 lbs) |
Güç | 220/240 V 50- 60 Hz 1000 W |
Fuse | 5x20 T 10 A 250 V |
Gürültü | 70 dB'den az |
Mini PC Özellikleri | - Windows 10 - Mixolab 2 Yazılımı (halihazırda kurulu) |
Soğutma Sistemi | Soğutucu (önerilir/tedarik edilmez) veya Su Besleme Sistemi |
USB'ye Veri Aktarımı | Geçerli |
Yazılım Dilleri | Chinese, Croatian, Czech, English, French, German, Greek, Italian, Magyar, Polish, Portuguese, Russian, Romanian, Spanish, Turkish |
Sonuçları Yazdır | Harici Yazıcıyı MiniPC'ye Bağlayarak |
Çevresel Hususlar | - İç mekan kullanımı - Saklama Sıcaklığı: -25°C ila +55°C (-13°F ila +131°F) - Çalışma Sıcaklığı: 10°C - 30°C (50°F - 86°F) - Soğutma Devresi Suyu: Su Sıcaklığı 15°C ve 20°C (59°F - 68°F) - Güç Gerilimi Değişimleri: ±10% |
Düzenleyici Uyumluluklar | - EN 61010 uyarınca Kirlilik Derecesi: 2 - EN 61010: II uyarınca Kurulum Kategorisi (aşırı gerilim kategorisi) |
Çerez | Süre | Açıklama |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |