1. Karıştırma Davranışı
Sabit sıcaklıkta, testin başlangıcı unların su tutma kapasitesini belirler ve karıştırma sırasında hamurun özelliklerini (stabilite, gelişme süresi, su tutma kapasitesi) ölçer.
2. Protein Zayıflaması
Hamur sıcaklığı arttığında viskozitesi azalır. Bu düşüşün yoğunluğu protein kalitesine ve sıcaklığa karşı direncine bağlıdır.
3. Nişasta Jelatizasyonu
Belirli bir sıcaklıktan itibaren, nişasta jelatinleşmesine bağlı fenomen baskın hale gelir ve daha sonra viskozitede bir artış gözlenir. Bu artışın yoğunluğu nişastanın kalitesine ve amilaz aktivitesine bağlıdır.
4.Amilaz Aktivitesi
Sıcaklık yükselişinin sonundaki tutarlılık değeri, önemli ölçüde doğal veya eklenen amilazik aktiviteye bağlıdır. Stabilitedeki azalma ne kadar büyük olursa, amilazik aktivite o kadar büyük olur.
5. Nişasta Retrogradasyonu
Soğudukça nişasta retrograde olur ve ürünün kıvamı artar. Bu, ürünün raf ömrü ile ilgilidir. (yüksek retrogradasyon --> kısa raf ömrü)
Profiler
"Profiler" sistemi, ürünlerin altı kalite kriterine göre basit bir şekilde sınıflandırılmasına olanak tanır: su absorpsiyonu, karıştırma, glüten, viskozite, amilaz ve retrogradasyon.
Hammaddelerin kalite kontrolü için mükemmel bir araç ve yeni bir yaklaşımdır. Unların daha iyi
taranmasına ve düşük performanslı unların tespit edilmesine yardımcı olmak için nihai ürün kalitesine
dayalı olarak belirli hedef profiller oluşturma olanağı sunar.
Simulatör
Mixolab 2, Farinograph®'a eşdeğer tüm noktalarda (değerler ve birimler) veri elde etmenizi sağlayan özel bir araç olan Simülatör ile donatılmıştır. Bu, verileri müşterilerinizle karşılaştırmanıza veya az bir numune miktarıyla buğday kalitesine ilişkin ilk değerlendirmeye sahip olmanıza olanak tanır. Bu Simülatör, Mixolab 2 eğrisini 30 dakikada Farinograph® eğrilerine ve değerlerine dönüştüren belirli bir protokolden (Chopin S) ve hesaplama algoritmalarından (kalibrasyonlar) oluşur:
- Absorpsiyon (% olarak) • Zayıflama (FU olarak) • Stabilite (min olarak)
- Geliştirme süresi (dk olarak) • MTI
Simülatörün performansı, Farinograph® veya Mixolab 2 ile laboratuvarlar arası Karşılaştırma kampanyalarına katılmanıza izin verir (örneğin, Bipea circuit number 25).
Mixolab 2 yazılımındaki “Chopin S kalibrasyonu” seçeneği sayesinde, mevcut bir Farinograph® ünitesine en yakın sonuçları elde etmek için Simülatörü ayarlamak mümkündür.
Çok yönlülük
Diğer çeşitli tahıllar, tam buğday unları veya glütensiz ürünler için özelleştirilmiş test protokolleri oluşturmak kolaydır. örneğin, hem sıcaklığı (maks: 90°C) hem de/veya karıştırma hızını (maks 250 rpm) değiştiren test protokolleri gerçekleştirmek mümkündür.
Bu çok yönlülük, çeşitli bileşenlere sahip hamurların yanı sıra eksiksiz reçetelerin analiz edilmesini mümkün kılar. Yeni reçete geliştirmek ve hamurun kalitesini üretim bandından takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.