HASAT SIRASINDA TAHIL KALİTESİNİN GERÇEK VE TARAFSIZ BİR ÖLÇÜMÜ

Hasat verimini etkileyebileceğinden doğru hasat zamanı üreticiler için çok önemlidir. Ülkeye ve ürüne bağlı olarak, mükemmel hasat zamanına ve nasıl devam edileceğine karar vermede farklı zorluklar vardır, bunlardan biri her bir tarlanın olgunluğunu ve kalitesini değerlendirmekle bağlantılıdır.

Buğday ve arpada olgunluğu değerlendirmek için en yaygın yöntemlerden biri, göreli olgunluğun görsel alan derecelendirmesidir. Bu yöntem, kolay ve hızlı olmasına rağmen, güvenilirlik ve doğruluktan yoksundur. GrainSense Cihazı ile, hasat için doğru zamanı ve mahsullerin depolama için uygun nemlilikte olup olmadığını hızlıca ölçebilirsiniz.

Doğru zamanda doğru kararlar

Hasattaki gerçek nem içeriğinin bilinmesi, her ürün ve her tarla için hasadın mükemmel zamanda başlatılmasını sağlar. Tahılların genellikle nem içeriği %15'in altındayken hasat edilmesi tavsiye edilir. Bu, ülkeye, mahsule, hava koşullarına ve kurutma/depolama yöntemlerine bağlı olarak değişebilir.

Aslında, ürünlerde aşırı nem varsa, içinde daha az bir protein yüzdesi vardır. Bu fiyatta fark yaratabilir. Yüksek nem içeriği, küf ve bakterilerin büyümesi için iyi bir ortam sağladığından ekinlerin depolanmasını zorlaştırır. GrainSense Cihazı, ortalama iletkenliğe dayalı nem ölçerlerden daha doğru nem analizi sağlayan patentli bir yöntemle yakın kızılötesi (NIR) teknolojisini kullanır.

Tahılınızı bilin, işinizi büyütün

GrainSense Cihazı, daha iyi gelir tahminleri ve daha iyi kar elde edebilmek için tahılların protein içeriğini de ölçer. Çünkü daha kaliteli ürünler diğerlerinden farklı silolarda depolanabilir. Tahıl üreticisi, her şeyi toplu bir fiyatla satmak yerine, farklı kalitedeki mahsulleri ayrı ayrı satabilir.

Tahılların gerçek protein içeriği, proteinin %9 ila 12 arasında olması gereken maltlık arpa gibi yüksek değerli mahsuller hasat edilirken çok önemlidir. Hayvan çiftçileri, tahıl yeminin protein içeriğine dayalı olarak daha iyi beslenme planları da yapabilir. Kısa veya daha uzun süre depolandığında, sıkıştırma ve mühürleme gibi fiziksel ve yönetim faktörleri mahsul veya yem muhafazasının sonucunu büyük ölçüde etkiler. Her yeni silo açıldığında, mahsulün kalitesi otomatik olarak kontrol edilmelidir.

Özetle, hayvan yetiştiriyor olmanız ya da mahsulünüzü çeşitli amaçlarla satıyor olmanız fark etmez. Ekinlerinizin nem ve protein içeriğini bilmek hala önemlidir. Geleneksel olarak, birçok üretici karar vermek için "içgüdülerini" veya deneyimlerini kullanır. Artık çiftçileri desteklemek, en iyi karı elde etmek ve en iyi kararların alınmasını sağlamak için GrainSense var.

BİZE ULAŞIN

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için ABP satış mühendislerimize danışabilirsiniz.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×